Saray Pazarcık Mahallesi Kiremithane Mevkii'nde aşırı yağıştan etkilenen bölgedeki vatandaşlara yardıma giden 4 Asker, 2 polis ve 1 sivilin bulunduğu Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) aracı devrildi, 1 asker kayboldu.

6 KİŞİ KURTARILDI, 1 ASKER KAYIP

Saray Pazarcık Mahallesi Kiremithane Mevkii'nde bulunan bir köprü yoğun yağışla birlikte oluşan taşkın sebebiyle 25 Ekim Çarşamba günü saat 12:30 sularında yıkıldı. O esnada bölgedeki vatandaşlara yardım etmek için köprüden geçmeye çalışan ZPT aracı devrildi. 4 Asker, 2 Polis ve 1 sivilin bulunduğu araçtaki 6 kişi kurtulurken 1 asker akıntıya kapılarak suda kayboldu. Olay yerinde bulunan AFAD ekipleri tarafından kurtarılan 6 kişi Saray ve Çerkezköy Devlet Hastanelerine kaldırılırken durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

EKİPLER SEFERBER OLDU

Akıntıda kaybolan 1 eri bulmak için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD), Acil Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü (UMKE), Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi Sualtı ekipleri bölgede seferber oldu.

''ÇOK ÜZÜLDÜK''

Kayıp askerin arama kurtarma çalışmalarını yakinen takip etmek için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban olay yerine geldi. Olay yerinde açıklamalarda bulunan Başkan Albayrak, ''Az önce hastanedeki askerlerimize ve sivil vatandaşımıza geçmiş olsun dedim. Kendilerinin sağlık durumlarını çok iyi gördüm. Şuan askerimizi bulabilir miyiz buna odaklanıyoruz. Tabi çalışma şartları da çok zor. Çok üzüldük. Köprünün üzerini tamamen su alınca geçmekte zorlanmışlar ve böyle bir kaza olmuş. Saray en çok yağmur alan bölge, özellikle yukarılarda metrekareye 130 kg kadar yağış düşmüş. Yukarılardan gelen su böyle bir soruna yol açmış. Saray harici diğer bölgelerde henüz bir sorun yok.'' ifadelerini kullandı.

Kayıp olan askeri bulmak için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD), Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi Sualtı ekipleri arama çalışmalarını sürdürüyor.