Çerkezköy kaymakamı Metin Kubilay Optimed Hastanesi’nde başlayan Hasta Kabul İşlemleri Kursunu ziyaret etti.

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Özel Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Ayhan Arslan, Optimed Hastanesi Başhekimi Dr. Elif Sözer ve Başhemşire Sevda Sümbül ile birlikte Özel Optimed Hastanesi’nde başlayan hasta kabul işlemleri kursunu ziyaret etti.

optimed-hastanesi-cerkezkoy-kurs2“HALK EĞİTİMİ KURSLARINA ÖNEM VERİYORUZ”

Ziyarette konuşan Kaymakam Metin Kubilay, halk eğitim kurslarına çok önem verdiklerini söylerken, “31 Ocak 2014 tarihinde Halk Eğitimi kampanyasını başlattık. 2 yıllık süre zarfında 1200 civarında kurs ve 25 binin üzerinde kursiyer sayısına ulaştık. Vatandaşlarımıza bilgi beceri kazandırmak, onların meslek edinmesini kolaylaştırmak veya bulunduğu meslekte yükselmesini sağlamak, gelir getirici, istihdam sağlayıcı halk eğitimi faaliyetlerine çok önem veriyoruz. Burada başlayan bu kursumuz da bu kapsamda açılanlardan bir tanesidir. Sadece özel hastaneler değil özel polikliniklerde, devlet hastanelerinde bu personellere ihtiyaç duyulmaktadır. Kursa katılanların tamamı bu kurstan sonra sağlık sektöründe iş bulacaklar ve kariyerlerinde ilerleme imkanı yakalayacaklardır. Sosyal ve iş hayatında iletişim, bilgisayar, problem çözme, hasta hizmetleri, tedavi hizmetleri, randevu ve konuk kabulü ve tıbbi arşivleme derslerini içeren kursumuz 280 saat sürecek ve 9 Mayıs tarihinde de sertifika töreniyle sona erecektir” Dedi.

 “EV SAHİPLİĞİ İÇİN OPTİMED AİLESİNE TEŞEKKÜRLER”

Kursun Optimed Hastanesi ev sahipliğinde düzenlediğini söyleyen ve kursa ev sahipliği yaptığı için Optimed Hastanesi’ne teşekkür eden Kubilay, “. Özellikle ev sahipliğinden dolayı hastane yönetimine teşekkür ediyorum. Aynı zamanda da hastanenin ek binasını gördük ve hayırlı olmasını temenni ediyorum. Haftanın beş günü saat 18.00’dan itibaren arkadaşlarımıza uzman eğitimciler tarafından gerekli eğitim çalışmaları verilecek. Çerkezköy sadece sanayi kenti olmasın, sanayi kentiyle beraber eğitim ve sağlık kenti olsun istiyoruz. Çerkezköy ilçemizin coğrafi konumu düşünüldüğünde Balkanlar ve Avrupa’ya yakınlığı, artan nüfus oranıyla beraber ciddi anlamda sağlık alanında marka kent olmaya aday durumdadır. Bu konuda ciddi mesafeler kat ediliyor. Gerek özel hastaneler gerekse devletimiz tarafından yapılan yatırımlar çerçevesinde ciddi anlamda sağlıkta hep beraber daha da ileri gideceğimize inanıyorum” dedi.

“ÇERKEZKÖY SAĞLIKTA MARKA KENT OLACAK”

Sağlık alanında devlet olarak yatırımların devam ettiğini ifade eden Kubilay, Çerkezköy Devlet Hastanesi bitme aşamasına geldi. Geçtiğimiz günlerde ise Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu ile birlikte Ağız ve Diş Hastanesi için yer baktık. Kamu yatırımları devam ediyor. Valimize de bu anlamda teşekkür ediyoruz. Bu yatırımlarla Çerkezköy sağlıkta bir marka kent haline gelecektir. İnsan hayatından daha değerli bir şey yok. Sağlık kurumlarını hep beraber daha da güçlendirmeliyiz. Bu tesislerimizle gurur duyuyoruz. İlçe milli eğitim ve halk eğitimle beraber gece gündüz mesai gözetmeksizin bu kursları açmaya, çoğaltmaya ve yaşatmaya büyük önem veriyoruz” diye konuştu

BÜYÜK BİR İMKAN

Bu düzeyde özel kurumların bu tür kursları açmasının halk eğitimi kurslarını yaygınlaştırma adına büyük bir imkan olduğunu belirten Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “Bu nedenle Optimed Hastanesi’ne teşekkür ediyoruz. Kursiyerlerimiz belgelerini aldıktan sonra hayatlarında kolaylaştırma olacaktır” dedi.

"EĞİTİM ÇALIŞMALARINA DESTEK OLMAYA ÇALIŞTIK"

Programda son olarak konuşan Özel Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op.Dr. Ayhan Arslan, “Hastanemizde eğitim faaliyetlerine kendi alanımız olsun ya da olmasın eğitim çalışmalarında her zaman destek olmaya çalıştık ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Hizmete açtığımız ikinci binada da böyle bir eğitim salonunu devreye aldığımız için bu çalışmada bu alanda bir ilk oldu. Bundan sonra da bu tür çalışmalarda eğitim görecek olan arkadaşları misafir etmekten onur ve sevinç duyacağız” dedi.

HELİKOPTER PİSTİNİ İNCELEDİ

Daha sonra beraberindeki heyetle birlikte kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çektiren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Fotoğraf çekiminin ardından Optimed Hastanesi üzerinde bulunan Helikopter pistini inceledi. Özel Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Ayhan Arslan’da pist hakkında bilgiler aldı.

optimed-hastanesi-cerkezkoy-kurs1