Son günlerde adı sürekli usulsüzlüklerle anılan ve gazetemiz sayfalarında defalarca haberleri yayınlanan İlçe milli eğitim müdürlüğü, bu kez yeni eğitim öğretim yılında alınan ücretli öğretmenler nedeniyle eleştirilerin hedefi oluyor.

Şikayetlerin başında ise ücretli öğretmen tercihlerinde öğretmenlerin bilgi, birikimi, cv’si yerine siyasi referansları ilk tercih nedeni olarak gösterilirken, özellikle Kapaklı Belediyesi Ortaokulunda ücretli öğretmen olarak görev yapan bir öğretmenin aktif olarak siyaset yapması tartışmaların odağı haline gelmiş durumda.

AKTİF SİYASET YAPMALARINI KINIYORUZ
Gazetemizle iletişime geçen ve duruma tepki gösteren bazı isimler, “Ülkemizde sosyal medya hesaplarından ‘siyaset yapıyorlar’ gerekçesiyle sayısız personel ve öğretmen sürgün edilip cezalandırılırken, Yakında dönemde Karaağaç’ta bir meslektaşımız açığa alınma ve görev yeri değiştirme cezası alırken, Bu yaşananlar ulusal basın ve yerel basında çok geniş yer bulurken, Yandaş öğretmen ve personelin sosyal medya hesaplarında siyasi paylaşımlarda bulunması hatta bazıların aktif olarak siyasi çalışmalara katılmasını kınıyoruz” ifadelerini kullandılar.

ÖĞRENCİLERİMİZİN GELECEĞİ KARARTILMAMALI
Şikayetlerde öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğuna vurgu yapılırken, “Ücretli öğretmen seçimlerinde siyasi referanslar, torpiller yerine öğretmenliği kendisi için bir meslek olarak ilke edinen, Eğitim camiasının kutsaliyetine leke getirmeyecek isimler seçilmeli. Siyasi rant uğruna ülkemizin geleceği öğrencilerimizin geleceği karartılmamalı” denildi.