İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kapaklı TSF Temsilciliği tarafından organize edilen 24 Kasım Öğretmenler Günü Satranç Turnuvası 21 Kasım tarihinde İlçemizde Bulunan Bir Özel Kolejde Düzenlendi.

18 SPORCU KATILDI

24 Kasım Öğretmenler Günü Dolayısıyla Tertip edilen turnuvaya Belediye başkanı İrfan Mandalı, Ak Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant ve Tekirdağ İlinde görev yapan 18 satranç sporcusu öğretmen katıldı.

Kapakli_Satranc_Turnuvasi3MANDALI VE NALBANT GÖSTERİ MAÇI YAPTI

Turnuva öncesi Belediye başkanı İrfan Mandalı ve İlçe milli eğitim müdürü Tahsin nalbant kısa bir gösteri maçı yaptı.

ÜZÜLEREK BAZI TALEPLERİ GERİ ÇEVİRİYORUZ

Programda konuşan belediye başkanı İrfan Mandalı, turnuvaya katılan sporculara başarılar dilerken, “Daha önce belde idik, Şuan 2. Yaşına gelecek olan yeni bir ilçeyiz. Daha önce projelerin %100’ünü belediyemiz yaparken, Şuan %80 büyükşehir belediyesi % 20’sini ise biz yapabilmekteyiz. Gelirlerimiz düştü, ancak maaşlarımızı ödeyebiliyoruz. Öncede okullarımızın ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabiliyorduk, şuan ise üzülerek bazı talepleri geri çevirmek zorunda kalıyoruz” açıklamasında bulundu.

NALBANT TEŞEKKÜR ETTİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant İse, “Bu turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen İlçe Satranç temsilcisi Murat Bekdaş, Şube müdürü Serdar Öncel başta olmak üzere sponsorlarımıza ve imkanları dahilinde eğitim camiasına destek olan belediye başkanı İrfan Mandalı’ya teşekkür ediyorum. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

AMACIMIZ SATRANCI KAPAKLI’DA DAHA İLERİYE TAŞIMAK

Gazi İlkokulu Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda TSF Kapaklı Temsilcisi Murat BEKDAŞ, amaçlarının Kapaklı’da satrancı daha ileriye taşımak olduğunu belirtirken, “Kapaklı TSF Temsilciliği olarak, zihinsel gelişimde önemli bir yeri bulunan ve öğrencilere yararlı alışkanlıklar kazandıran satranç sporuna verdiğimiz destek her zaman sürecektir. Dört bin yıldan bu yana oynandığı bilinen ve kuralları beş yüz yıldır değişmeyen satranç, bireylerin yaşama hazırlamasına ve onların yaşamla sıkı bağ kurmalarına yardımcı olan bir strateji geliştirme sporu olarak tanımlanmaktadır. Satranç insana mücadele ruhu kazandırır, problemleri çözmede kişiye ısrarcı olmayı ve pes etmemeyi öğretir. Satrançta başarılı olmak sakin ve sabırlı olmaya bağlıdır. Bu da bize hayatta olayların üzerine sakin bir kafa ile gitmemizi sağlar.

SATRANÇTA HER AN İŞLER TERSİNE DÖNEBİLİR

Satrançta sonuç alabilmek için doğru karar vermek, mantıklı hareket etmek, bütün kombinezonları ve riskleri görmek gerektiğini biliyoruz. Başarılı olan bütün insanların hayatında bu sözler yatıyor. Satranç zorluklarla dolu olan dünyanın en güzel oyunudur. İnsanı güçlendiren de hayatın zorluklarıdır.   Satrançta “Her parçanın kendi işlevi vardır. Bazıları zayıftır, bazıları ise güçlü. Bazıları oyunun başında işe yarar, bazılarıysa sonunda. Ama kazanmak için hepsini kullanmak zorundasın. Aynen hayatta olduğu gibi, satrançta da skor tutulmaz. On parçanı kaybedip, yine de kazanabilirsin oyunu. Satrancın güzelliği budur işte. İşler her an tersine dönebilir. Kazanmak için yapman gereken tek şey tahtanın üzerindeki olası hamleleri ve anlamlarını iyi bilmek ve karşındakinin ne yapacağını kestirmek.”(Adam Fawer). “ Öğretmenlik vicdan ve sorumluluk gerektiren önemli mesleklerin başında gelmektedir. Vicdan ve sorumluluk sahibi olan insanlar başkalarının iyiliği ve rahatı için mücadele eder. Bu doğrultuda hafta sonu hiçbir menfaat beklemeksizin satranca katkıda bulunan öğretmen ve protokolümüze turnuvada katılan sporcu öğretmenlerimize ve  centilmence mücadele eden   sporcularımıza  teşekkür eder başarılarının devamını dilerim."

Satranç Turnuvasında ilk üçe giren sporcular bayan ve erkek kategorisinde plaket ile ödüllendirilecek.

Kapakli_Satranc_Turnuvasi2 Kapakli_Satranc_Turnuvasi1 Kapakli_Satranc_Turnuvasi