Geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Osman Şimşek ile ilgili sorulan sorularla ilgili yorum yapmaktan kaçınan Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel’in adının, NKÜ Hastanesi’nin yapımında yolsuzluk ve rant iddialarına karıştığı ortaya çıktı.

“RANT DEVLETE PAHALIYA MAL OLDU”

Uzun süredir Tekirdağ kamuoyunda konuşulan iddialar, adeta dudak uçuklatan cinsten. İddialara göre Rektör Osman Şimşek’in 2011 yılında NKÜ’de göreve başlamasının ardından yapımına başlanacak olan Üniversite Hastanesi’nin hemen karşısındaki alanı satın alan mevcut Ak Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel, burada bir villa projesi yapımına başladı. Ardından NKÜ Rektörü Osman Şimşek ile birlikte projesi başka yere göre çizilen ve buna göre ihaleye çıkılan hastanenin yeri değiştirilerek Cüneyt Yüksel’in yapmış olduğu villaların tam karşısına getirildi. Ve yine bu değişiklik nedeniyle proje başka yere göre hazırlandığı için ve bu yere göre ihaleye çıkarıldığı için devlete 2 Milyon TL’lik ek maliyet çıkarıldı. Yani Atatürk Orman Çiftliği yanında daha önceden yapılmış olan Tıp Fakültesi ile Sosyal Yaşam Merkezi arasında yapılacak olan hastanenin Yüksel’in villalarının karşısına yapılması villa sahiplerine büyük rant sağlarken, devlet ise büyük maddi kayıp yaşadı.

1 YIL SONRA AÇILABİLDİ

Maddi kaybın nedeni ise projeye göre Jet grouting yöntemiyle yapılması gereken iş, yer değişikliğinden dolayı Fore Kazık yöntemi ile yapıldı. Bu işlemde hem maliyet artışına hem de hastane yapımının gecikmesine neden oldu. Namık Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını gerçekleştirmesinin ardından tam 1 yıl sonra açılabilmişti.

VATANDAŞLAR SIKINTIYA SOKULDU

Hastanenin tamamlanmasının ardından kendilerine bu rantı sağlayanların, hastanenin yer değişikliği ile kalmadıkları hastanenin yolu ve giriş kapısını da değiştirerek vatandaşları gereksiz bir sıkıntıya soktukları ifade diliyor.

YOL TOPRAKLA KAPATILDI

Hastanenin ana kapısına giden yol toprak ile kapatılarak adeta hastane önünde bir set oluşturulurken, polikliniklerin kapısı da villaların tam karışına getirilmiş. Acile gitmek isteyen vatandaşlar, hastanenin arka tarafında yapılan acil servise ulaşabilmek için özellikle mesai saatlerinde tıka basa dolu olan otoparkı geçmek zorunda kalıyorlar.