Başakşehir Anaokulu’nda düzenlenen etkinlikte Diş Doktoru Hakan Güneş, öğrenciler ile bir araya geldi. Güneş, minik öğrencilere ağız ve diş sağlığı hakkında bilgiler verdi.

Miniklere diş sağlığı hakkında bilgiler veren Diş Doktoru Hakan Güneş, ağız ve diş sağlığı için tüketilmesi gereken besinlerden de bahsetti. 6 Aralık 2017 Çarşamba günü sabah saat 10:00'da Başakşehir Anaokulu'nda gerçekleşen etkinlikte konuşan Güneş, “Diş fırçalamak sizin için çok önemli. Dişlerimizi, günde 2 defa oval hareketlerle fırçalamalıyız.'' dedi.

''NE YERSEK YİYELİM DİŞLERİMİZİ FIRÇALAYALIM''

Verilen seminerde çocuklara diş fırçalamanın öneminden bahseden Güneş, ''Diş fırçalamak sizin için çok önemli. Dişlerimizi, günde 2 defa oval hareketlerle fırçalıyoruz. Çocuklar, gece yatmadan önce dişlerinizi fırçalamayı kesinlikle unutmayın. Ne kadar uykulu da olsanız, sabah ne kadar zor da kalksanız diş fırçalamak mutlaka yapmanız gereken sağlığınız için çok önemli bir disiplin. O, bizim hayatımızda değişmez bir kuralımız. Ne yapacağız? Sabah kalkar kalkmaz dişlerimizi fırçalıyoruz. Gece de ne yersek yiyelim, ne içersek içelim fırçalayalım.'' sözlerini kaydetti.

''SÜT ÇOK ÖNEMLİ''

Diş sağlığı için tüketilmesi gereken besinlerin başında sütün geldiğini de vurgulayan Güneş, şu ifadeleri kullandı; ''Ara öğünlerimizde faydalı şeyler yemeliyiz. Bir çikolata veya tatlı şeylerden ziyade elma yiyeceğiz, meyve yiyeceğiz, kuru yemiş yiyeceğiz. Sağlıklı atıştırmalıklar çok önemli. Asıl bir şey içmemiz gerekiyor, o da süt. Özellikle süt çok önemli, içerisinde dişlerimizi kuvvetlendiren kalsiyum maddesi var. Eğer süt içersek, dişlerimiz daha kuvvetli olur ve mikroplar arasına giremez. Bu yüzden günde en aşağı 1 bardak süt içmemiz gerekiyor. Eğer süt sevmezseniz, peynir ve yoğurt da yiyebilirsiniz. Kuvvetli dişleri olsun isteyen herkes sütü içecek. Ayrıca bol bol sebze ve meyve yememiz gerekiyor. Çikolatadan, Şekerli yiyecek ve içeceklerden de uzak durmamız gerekiyor. Asitli içecekler ve kolayı içmememiz gerekiyor.''

''DİŞ DOKTORUNDAN ÇOK SİZİN YAPACAKLARINIZ DAHA ÖNEMLİ''

Ayrıca ağız ve diş sağlığını korumak için kişinin kendi aldığı tedbirlerin daha önemli olduğunu söyleyen Güneş, ''Diş doktorundan hiç korkmadan en az senede 1 defa, eğer isterseniz 2 defa gelmeniz gerekiyor. Diş doktorunun sizi kontrol etmesi lazım. Bu çok önemli çocuklar. Fakat diş doktorunun yapacaklarından çok sizin yapacaklarınız daha önemli. Mutlaka dişlerimizi düzenli fırçalamayı becermemiz, faydalı yiyecekler yememiz gerekiyor. Kürdan ağız sağlığı için faydalı bir çözüm değildir. En sağlıklısı diş fırçalamaktır. '' dedi.

Doktor Güneş’in, minik öğrencilere dış fırçası hediye etmesinin ardından etkinlik sona erdi.