Kapaklı Belediyesi Anaokulu'nun Düzenlediği “Minik Kalplerin Kocaman Şefkati” Etkinliği Kapsamında Sokak Hayvanlarının Zorlu Kış Koşullarında Daha İyi Yaşayabilmeleri İçin Kazak Gölüne Öğrencilerin Velileri İle Birlikte Yaptıkları Hayvan Barınakları Bırakıldı.

Okulda barınak yapımında kullanılan malzemeler uygunluk ve kullanışlılık bakımından kontrol edilerek gerekli düzenlemelerin yapılmasının ardından 23 Aralık 2015 Çarşamba günü düzenlenen etkinlikte Kazak Gölü piknik alanına bırakıldı.

ÖĞRENCİLERİN MUTLULUĞU GÖZLERDEN KAÇMADI

Etkinliğe okulun 5 sabah sınıfı öğrencileri katılırken, Öğrencilerin evlerinde velileriyle birlikte yaptığı kuş, kedi ve köpek barınakları yine veliler ve öğretmenlerin yardımıyla Kazak Gölündeki uygun görülen çeşitli bölgelere bırakıldı. Barınakların içerisine yem ve hayvan mamaları bırakılırken minik öğrencilerin mutlulukları gözlerden kaçmadı.

AMACIMIZ ÇOCUKLARDAKİ HAYVAN VE DOĞA SEVGİSİNİ GELİŞTİRMEK

Kapaklı Belediyesi Anaokulu Müdürü Serap Beydoğan etkinliğimizin amacı, “Çocuklardaki hayvan ve doğa sevgisini geliştirmek, onlara yardımseverliği ve yardımsever olmanın keyifli bir iş olduğunu öğretmek, ihtiyaç sahibi hayvanlara barınak ve yiyecek yardımı sağlamaktır. Etkinliğimizin hedefi ise Çocukların hayvanlara karşı, gelecekteki davranış ve tutumlarında yardımsever ve düşünceli tavırlar gözlemlemek” dedi.

GÜNEŞLİ BİR GÜNÜN TADINI ÇIKARDILAR

Oldukça güneşli güzel bir günde böyle bir etkinlikte bir araya gelen minik öğrenciler Sonbahar mevsimiyle birlikte ayrı bir güzelliğe bürünen Kazak Gölünde Doğanın ve güneşli bir günün tadını doyasıya yaşadılar. Öğrenciler kazak gölü kenarında veli ve öğretmenleriyle birlikte kısa bir tur gerçekleştirirken, Gölde bulunan hayvanları yanlarında getirdikleri yemler ile beslediler.

Etkinlik sonunda öğrenciler geldikleri servislerle okullarına geri döndüler.

Minik_Kalpler_Kapakli_Belediyesi_Anaokulu7 Minik_Kalpler_Kapakli_Belediyesi_Anaokulu6 Minik_Kalpler_Kapakli_Belediyesi_Anaokulu Minik_Kalpler_Kapakli_Belediyesi_Anaokulu1 Minik_Kalpler_Kapakli_Belediyesi_Anaokulu2 Minik_Kalpler_Kapakli_Belediyesi_Anaokulu5 Minik_Kalpler_Kapakli_Belediyesi_Anaokulu4 Minik_Kalpler_Kapakli_Belediyesi_Anaokulu3