Kapaklı Milliyetçi Hareket Partisi Eski İlçe Başkanı Yusuf Çetin 24 Temmuz Salı günü yaptığı basın açıklaması ile Milliyetçi Hareket Partisi’nden kendisi ve 53 kişinin daha istifa ettiğini duyurdu.

Çetin, kararını şu şekilde duyurdu; ‘’20 Haziran 2017 tarihinde Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin vermiş olduğu karar ile Milliyetçi Hareket Partisi Üst Kurul Delegesi’nin iradesi yok sayılmış ve Genel Merkez’in de hukukun yok sayıldığı bu kararı onayladığı görülmektedir. Bu yapılan haksız ve yanlış kararı (Kapaklı İlçesi Seçilmiş İlk Yönetim ve bu süreçte görevden alınmış) desteklememiz mümkün değildir. Genel Merkez’den farklı bir karar alma beklentimiz ve Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında siyaset yaparak Türk milliyetçilerinin hak ettiği yerlerde temsil edebilme olanaklarının da tükenmiş bir duruma geldiğini görmekteyiz. Bu yeni sistem (Cumhurbaşkanlığı) ile eriyerek bitirilme durumuna gelmekte olduğumuzu görmekteyiz. Mevcut yönetime muhalefet edenlerin partiden ihraç edilmeleri sürmektedir. Bizler de yapılmakta olan bu ihraçlar ile sorunların çözülemeyeceği düşüncesini taşımaktayız. Son olarak, MHP milliyetçi bir parti olmasına rağmen, kurucusu Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in ilke ve felsefelerinden koptuğu tarafımızca müşahede edilmiş olup, Üst Kurul Delegeliği’nden ve üyesi bulunduğumuz Milliyetçi Hareket Partisi’nden bugün itibariyle 53 arkadaşımızla istifa etmiş bulunuyoruz. Ben ve şimdilik 53 arkadaşım istifa dilekçelerimizi ilgili mercilere teslim ettik. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.’’

Bu bildiriyle Milliyetçi Hareket Partisi’nden 54 kişinin ayrıldığını duyururken, bu sayının ilerde ne ölçülere geleceği henüz bilinmemekte. Kapaklı Milliyetçi Hareket Partisi’nden ise henüz bu karara karşın bir basın bildirisi yayınlanmadı.