Çocukları zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak spora ve basketbola yönlendiren ve Türkiye’ye spor sevgisini aşılamak hedefiyle faaliyetlerini 19 aydır sürdüren Darüşşafaka Doğuş Oyunda Kal Platformu, İlçemizde bulunan Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu’na Bir Basketbol Sahası Kazandırdı.

GENÇLERİN SPORA TEŞVİK EDİLMESİ AMAÇLANIYOR

Proje hakkında bilgiler veren okul müdürü Murat Öz, ” ”Oyunda Kal” Projesi kapsamında ağırlıklı olarak yoksul mahallelerdeki zarar görmüş tesisleri,  gençlerin sokakta vakit geçirdiği sahaları basketbol oynanır hale getirmek ve gençleri kötü alışkanlıklar yerine spora teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Bu doğrultuda mevcut sahalarda zarar görmüş pota, panya, file ve saha çizgisi uygulamaları yapıp, grafiti çalışmalarıyla da spor alanlarının daha renkli bir görünüm sağlanması hedefleniyor” dedi.

AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTMAK

Okul sınıf öğretmenlerinden Gökhan Çelik’in başvurusu üzerine Haziran ayı içerisinde proje ekibinin okullarını ziyaret ederek keşif yaptığını söyleyen Öz, “Proje kapsamında Tekirdağ’da yaptırılan ilkokul oldu.  Standartlara uygun olarak bir basketbol sahası okulumuza kazandırıldı. Spor kazalarını önlemek amacıyla pota direkleri için gerekli testler yapıldı. Okulumuz güzel bir spor alanı kazandı. Amacımız çocuklarımız kötü alışkanlıklardan uzak tutmak.  Projede emeği geçen tüm ekibe teşekkür ediyorum.

Öğrencilerimizin Eğitim ve Öğrenimini Aksatmadığı Sürece Sahamız tüm halkımıza açık. Fakat vatandaşlarımızdan tek isteğimiz basketbol sahasını tekrar oynayacaklarını düşünerek kullanmalarıdır” dedi.

TURNUVA DÜZENLEMEK İSTİYORUZ

Okul müdürü Murat Öz ayrıca bir basketbol turnuvası düzenlemek istediklerini söylerken, bunun için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Mehmet-Elfide-Erdegul-Kapakli Mehmet-Elfide-Erdegul-Kapakli1