Kapaklı Belediyesi Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı’nın ilk ini gerçekleştirdi. Toplantıda Ak Partili meclis üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ı protesto etmek için meclis toplantısını terk etti!

MECLİSİ TERK ETTİLER

Kapaklı Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 3 Kasım 2017 Cuma günü Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda Meclis Başkan Vekili Bülent Eres başkanlığında gerçekleştirildi. Açılış ve yoklamanın ardından söz alan Ak Partili meclis üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın Cumhurbaşkanı Erdağan’a yönelik ‘Faşist, Diktatör’ sözlerine tepki gösterdi. Ak Partili meclis üyeleri, Tezcan ve Eşkinat’ı açıklamalarından dolayı kınadıklarını belirterek meclis toplantısını terk ettiler. Ak Partili meclis üyelerinin meclisi terk etmesi üzerine, çoğunluk sağlandığı için gündem maddeleri görüşülmeye devam edildi.

''CUMHURBAŞKANINA HAKARET EDİLMEDİ''

Ak Partili meclis üyelerinin salonu terk etmesi üzerine konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin; Bülent Tezcan ve Ekrem Eşkinat'ın sözlerinin Cumhurbaşkanlığı makamı için söylenmediğini sözlerin Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan için söylendiğini belirtti.

6'sı ek olmak üzere 22 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında gündem maddeleri, ilgili komisyonlara sevk edildi. Kapaklı Belediyesi bünyesinde 18 ay süre ile çalıştırılmak üzere özel güvenlik görevlisi alımı ile ilgili gündem maddesi plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi.

HASTANE İÇİN BAŞKAN MANDALI’YA YETKİ

Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğü'nden kiralanan Kazak Gölü Mesire Alanı'nda Hastane yapılmak üzere sınır düzeltmesi yapılması için muvafakat vermek üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili söz alan Kapaklı Belediye Başkan Yarımcısı Halil İbrahim Erkan, “Komisyonlara havale edilmeden bu konunun ivedi olarak Başkana yetki verilmesini istiyorum. Çünkü ilgili arkadaşlarımız da bizlerden haber bekliyor, onlar da işlerine başlasınlar.'' Dedi.

''BURAYI TERK ETMEYECEKLERDİ!''

Hastane yapımının yeterince geciktiğini ve ilgili komisyona sevkinin de süreci daha çok geciktireceğini savunan Erkan, ''Kapaklı'ya hastane yapımı için yakın zamana kadar başkanımız günah keçisi ilan edildi. Bence Ak Parti grubu eylemlerini yaptılar, basınımız da onları dinledi ama terk etmelerini onaylamıyorum. Bahsettikleri konu, bizim bölgemizde veya bizim belediyemizde olan bir eylem değil. Bu konunun komisyonlara havale edilmeden ivedi olarak Başkana yetki verilmesini istiyorum. Çünkü arkadaşlarımız da bizlerden haber bekliyor, onlar da işlerine başlasınlar. Madem hastane konusu bu kadar hassas bir konuydu, Ak Parti grubu burayı terk etmeyeceklerdi!'' ifadelerini kullandı. İlgili gündem maddesi oybirliği ile kabul edilerek hastane yapımı ile ilgili gerekli işlemler için Başkan İrfan Mandalı’ya yetki verildi.

“KEŞKE SAYGI DURUŞUNU BEKLESELERDİ”

CHP grubunda bulunan bazı meclis üyeleri de Ak Parti grubuna yapmış oldukları eylem için teki gösterirken, “8 şehit verdiğimiz bu günlerde keşke şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunup öyle salondan ayrılsalardı” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Meclis toplantısı,  gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından 10 Kasım 2017 Cuma günü Saat 16:00'da tekrar toplanmak üzere sona erdi.