Halk Toplantısı’nda yaptığı Suriye açıklamasının saptırıldığını belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, hakkında çıkan haberleri ağır bir dille eleştirdi.

28 Ocak 2018 Pazar günü saat 10:00’da Kapaklı Samsunlular Derneği’nin düzenlediği birlik ve beraberlik kahvaltısına katılan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Halk Günü toplantısında yaptığı Suriye konuşmasına açıklık getirdi. Yaptığı konuşmanın saptırıldığını söyleyen Başkan Mandalı, ‘’ Cuma günü bir halk toplantısı yaptık. Maalesef kendisini gazeteci olarak tanıtıp da halkımıza kelimelerimi yanlış saptırarak; sanki ben PKK’nın PYD’nin, DAEŞ’in ve onunla beraber Türkiyemize karşı olan teröristlerin yanındaymışım gibi sosyal medyadan haberler yaymaya çalıştı. Bunun böyle olmadığını sizler de gayet iyi biliyorsunuz.’’ Dedi.

‘’BUNUN BÖYLE OLMADIĞINI SİZLER DE İYİ BİLİYORSUNUZ’’

Düzenlenen Halk Günü’nde yaptığı konuşmanın, Kapaklı Gündem Gazetesi tarafından saptırıldığını ve değiştirildiğini söyleyen Başkan Mandalı, ‘’Cuma günü bir halk toplantısı yaptık. Maalesef kendisini gazeteci olarak tanıtıp da halkımıza kelimelerimi yanlış saptırarak; sanki ben PKK’nın, PYD’nin, DAEŞ’in ve onunla beraber Türkiyemize karşı olan teröristlerin yanındaymışım gibi sosyal medyadan haberler yaymaya çalıştı. Bunun böyle olmadığını sizler de gayet iyi biliyorsunuz. 3 dönemdir burada Belediye Başkanlığı yaparım; başta Samsunlular ve Kapaklı’da yaşayan diğer arkadaşlarımızın nasıl bir hemşericilik duygusu içerisinde yürüdüğümü, nasıl milli duygulara sahip olduğumu çok iyi biliyorsunuz. ‘’ dedi.

‘’BU ŞEKİLDE YAZMALARI BENİ ÜZDÜ’’

‘’Vuran da vurulan da Allah Allah diyor’’ sözleriyle Suriye’deki iç karışıklıkları kastettiğini belirten Mandalı, sözlerin Afrin operasyonuna çekilerek gündem yaratılmaya çalışıldığını belirtti. Sözlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ve Afrin operasyonuna herhangi bir kasıt olmadığını söyleyen Başkan Mandalı, ‘’Tabi ben orada şunu söylemeye çalıştım; Sizler de biliyorsunuz ‘’Suriye’de vuran da vurulan da Allah Allah diyor’’ dedim. Ama niçin bunu söyledim? Biz Türk Silahlı Kuvvetleri olarak Afrin’e ve diğer ilçelere, hatta Suriye’nin bazı işgal görmüş yerlerine gitmeden önce vuran da Müslüman vurulan da Müslüman’dı. Fakat Türk Silahlı Kuvvetleri ne zaman oraya Zeytin Dalı operasyonunu gerçekleştirdi, o zaman gerçek anlamda teröristlerin kim olduğunu sizler de görmeye başladınız. Tabi bu teröristleri destekleyen ve teröristlere silah veren Amerika Birleşik Devletleri, Biz tabii ki bunları biliyoruz, ama bu konuyu saptıran basın mensubu kardeşlerimiz beni gerçekten üzdü.’’ İfadelerini kullandı.

‘’İLÇE BAŞKANI BİZE TELEFON KADAR YAKIN’’

Ayrıca Ak Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin’in eleştirilerine de yanıt veren Başkan Mandalı, “Ak Parti İlçe Başkanımız Salih Bezgin bize telefon kadar yakın, ‘’Ya Başkan böyle bir konu geçmiş, sen bu sözleri söyledin mi?’’ diyebilirdi. Benim öyle sözleri söylememin mümkün olmadığını özellikle söylemek istiyorum. Çünkü bu günler bizim birlik ve beraberlik günümüz. Başta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da bu Zeytin Dalı operasyonunu desteklediğini kendisi de söyledi. Bunun da zaten Ak Parti, MHP ve CHP veya diğer partilerin ayrım yapılmasının mümkün olmadığının defalarca sizlerle paylaştım. Ayrıca sizlerin birinin burnu kanasa ben kendi burnum kanamış gibi hissederim’’ Sözlerini kaydetti.

‘’GÜNDEMDE KALMAK İÇİN YANLIŞ SERVİS YAPIYORLAR’’

Kapaklı Gündem Gazetesi ve İmtiyaz Sahibi Talip Öztürk’ü sert bir dille eleştiren Başkan Mandalı, ‘’Diğer gazeteciler biz de zan altında kalmayalım diye söylüyorlar; Burada kendini gazeteci olarak tanıtıp 1 tane gazete çıkarmayan Talip Öztürk’e söylüyorum. Gündemde kalmak için yanlış servis yapıyorlar.’’ dedi.

Haber: Furkan BOLAT