Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı yayımladığı mesajda, 2018 yılında ülkemizde ve dünyada barışın hakim olmasını temenni etti. Başkan Mandalı, yayımladığı mesajında 2018 yılında Kapaklı’da yapılacak olan yatırımları da anlattı. Mandalı, “2018 yılında yine Sosyal ve Kültürel etkinlerimizi daha arttırarak halkımız ile daha sık birlikte olmaya devam edeceğiz. 2018 Kapaklı’nın yılı olacak.’’ Dedi.

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yayımladığı mesaj ile vatandaşların yeni yılını kutladı. Mandalı, her yeni yılın yeni bir umut ve yeni bir başlangıç olduğunu belirttiği mesajında, “2017 yılını acısıyla tatlısıyla geride bırakıyoruz. Kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Yaşadığımız acılar ancak paylaşılınca, dayanışma içinde hafifler. Biz, Kapaklı Belediyesi olarak vatandaşlarımızın acısında ve sevincinde her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

‘’BÜTÜN ÇABAMIZ HALKIMIZI MUTLU ETMEK İÇİNDİR’’

2018 yılında da Kapaklı’ya yenilikler katmaya devam edeceklerini ve 2018 yılında yapılan çalışmaları artıracaklarını ifade eden İrfan Mandalı, ‘’Kapaklı’nın yenilenmesi, eksikliklerinin giderilmesi için var gücümüzle tüm personelimiz ile birlikte 2017 yılında da özveri ile çalıştık. Bizim bütün çabamız, bütün gayemiz halkımızın yüzünü güldürmek, onları mutlu etmek içindir. Bu yüzden akılla, tutkuyla aynı aşk ve heyecanla çalışıyoruz. Kapaklı’da ayrım gözetmeksizin her vatandaşımıza eşit hizmet ediyoruz.’’ Dedi.

‘’SU VE KANALİZASYON SORUNLARI ORTADAN KALKACAK’’

2017 yılında başlayan TESKİ projelerinin 2018 yılında bitmesi ile cadde ve sokakların sıcak asfalt çalışmalarına başlanacağını da belirten Mandalı, ‘’Kapaklı yenileniyor, Kapaklı değişiyor. Söz verdiğimiz gibi Kapaklımızı artık Trakyamızda markalaştırdık. 2017 yılında başladığımız projelerimizi tamamlayarak 2018 yılında da yeni projelerimizle, Kapaklımızı marka şehir yapma yolunda devam edeceğiz. 2018 yılında Kapaklımızda artık inşaat çalışmaları biten ve alt yapısı tamamlanan cadde ve sokaklarımızda kapsamlı bir sıcak asfalt çalışması yapacağız ve yollarımızı tekrar yenileyeceğiz. Vahit İnce üst geçidimizin yerine, engelli vatandaşlarımızın da kullanabileceği üst geçidimizin ihalesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz tarafından 2018 yılında yapılacak ve kentimize modern bir üst geçit kazandıracağız. TESKİ yaklaşık 45 milyon TL’lik bir yatırımı ile kentimizde kanalizasyon, yağmur suyu ve yeni su depoları yaparak alt yapıyı yenileyecek ve bazı mahallelerimizde yaşanan su ve kanalizasyon ilgili sorunlar ortadan kalkacak. Böylelikle kentimizin gelecek yıllara daha güvenle bakmasını sağlayacağız.’’ Dedi.

‘’TRAFİK SORUNU ORTADAN KALKACAK’’

Pınar Bulvarı’ndaki trafik sorununun da 40 milyon TL’lik Dal-Çık projesi ile çözümleneceğini belirten Mandalı, ‘’Ana caddemiz olan Pınar bulvarımızda TESKİ’nin alt yapı çalışmalarını tamamlaması ile caddemizi Prestij Caddesi haline getirerek daha modern ve kentimize yakışır bir görünüme kavuşturacağız. Başından beri takipçisi olduğum Yıldızkent Kavşağımızda Kara Yolları Genel Müdürlüğümüz tarafından 2018 yılında ihalesi yapılması planlanan ve yaklaşık 40 milyona mal olacak Dal-çık projesi yapılarak kavşağımızda yaşanan trafik sorunu ortadan kalkacak ve vatandaşlarımızın daha güvenliği bir şekilde kavşağımızı kullanacak.’’ İfadelerini kullandı.

PAZAR ALANINI MÜJDELEDİ

Kapaklı’ya Modern Pazar alanı müjdesi de veren Mandalı, şu ifadeleri kullandı; ‘’Pınarça mahallemizde 227 ada 1 nolu parsele içerisinde otopark, Bebek bakım odası, mescitler, gelin odası, muhtarlık, toplantı odası, soyunma odaları ve duşlar, 175 kişilik çok amaçlı salon ve tribünün yer alacağı çok kullanım amaçlı tesisimizin 2018 yılında ihalesini yapıyoruz. 2018 yılı sonuna kadar tamamlayarak çok amaçlı salonumuzu Pınarça halkımızın hizmetine sunacağız. Toplam inşaat alanı 6840 m² olan Cumhuriyet Mahallesi Mithat Paşa Caddesi ve Faruk Ilgaz Caddesinin arasında kalan 2072 ada 1 nolu parselde yapımına başladığımız semt pazarımızın yapım çalışmaları devam ediyor. 2018 yılı sonuna kadar semt pazarımızı da tamamlayarak kentimize modern bir pazar alanı kazandırarak halkımızın hizmetine sunacağız.’’

RÜZGAR GÜLÜ PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Yenilenebilir enerji kaynaklarından olan Rüzgar Gülü Projesi’nin de ihalesinin tamamlandığını ve yapım çalışmalarına başlandığını belirten Mandalı, ‘’Karlı mahallemizde 1000 KW gücünde enerji üretecek olan rüzgar gülü enerjisi santralimizin de ihalesini yaptık ve yapım çalışmaları başladı. Projemiz ile Belediyemizin elektrik giderlerini karşılayacağız ve fazla ürettiğimiz enerjiyi de satarak belediyemize gelir elde edeceğiz.’’ dedi.

PARK ALANI SORUNUNA ÇÖZÜM

2018’de hedeflenen bir diğer projenin katlı otopark yapılması olduğunu da anlatan Mandalı, ‘’Cumhuriyet mahallesi Hoca Ahmed Yesevi Caddesi üzerinde bulunan 22321 m2 alana Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz tarafından bir Kent park yapılarak vatandaşlarımızın boş vakitlerini değerlendirebileceği sosyal bir alanı da kentimize kazandıracağız. Belediye hizmet binamızın hemen yanındaki 888 ada 1 nolu 1295 m2 alana da katlı bir otopark yapacağız. Üzerinde iş yerlerinin de yer alacağı projemizi tamamladık ve 2018 yılında ihalesini yaparak yapım sürecini başlatacağız. 2018 yılında yine Sosyal ve Kültürel etkinlerimizi daha arttırarak halkımız ile daha sık birlikte olmaya devam edeceğiz. 2018 Kapaklı’nın yılı olacak.’’ İfadelerini kullandı.

‘’BİZİM ESİN KAYNAĞIMIZ ATATÜRK’TÜR’’

Son olarak yeni yıl için temennilerde bulunan Mandalı, mesajına şu şekilde son verdi; ‘’Kapaklı sanayisiyle, tarımı ve işçisiyle Trakya’nın kalbidir ve sonsuza kadar böyle kalacaktır. Bizim esin kaynağımız ve yol göstericimizde Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür ona yaraşır bir belediyecilik anlayışı ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ben bu duygu ve düşüncelerle, gelecek güzel günlerin yakın olduğu inancıyla; bütün vatandaşlarımın yeni yılını kutluyor, 2018 yılının ülkeme ve bütün dünyaya barış, sağlık, esenlik, mutluluk ve başarı dileklerimi iletiyor; herkese en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum.’’