Tekirdağ’da düzenlenen kahvaltı programında basın mensupları ile bir araya gelen Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, özellikle basın mensuplarının FETÖ ile ilgili soruları karşısında zor anlar yaşadı.

“O KOLTUKLARDA OTURAMAZLAR”

İl Başkanı Yüksel’e FETÖ ile ilgili sorular soran isimler arasında yer alan ve Yüksel’in sorulara verdiği kaçamak cevaplara tepki gösteren Kapaklı Gazetesi İmtiyaz Sahibi Adem Çil, “Sorulara kaçamak cevaplar veriyorsunuz. Sizin de basına fotoğraflarınız yansıdı. Maklube sofralarında oturanlar, düne kadar FETÖ ile işbirliği yapanlar, Onların Sivil Toplum Kuruluşlarında bulunanlar, Onlarla birlikte kendilerine rant sağlayanlar siyaset yapamazlar, başka koltuklarda da oturamazlar. Bu böyle bilinmesi lazım, böyle olmazı lazım” dedi.

“FETÖ TEMİZLENDİ DEMEK YANLIŞ OLUR”

Tekirdağ’da FETÖ ile mücadelenin sorulması üzerine kaçamak cevaplar vermeye devam eden Yüksel, “Adli soruşturmalar devam ediyor, Tekirdağ FETÖ’den tamamen temizlendi demek yanlış olur. İnsanoğlu kavun değil koklayasın, karpuz değil tokatlayasın. Bununla ilgili gelen tüm ihbarlar değerlendiriliyor.” Dedi.

“BANGIR BANGIR İLAN ETMİYORUZ!”

Eleştiriler karşısında 17-25 Aralık miladına sığınan Yüksel, “Aramızdan FETÖ’ye bulaşmış isimlerde çıkıyor elbette ama biz bunu bangır bangır ilan etmiyoruz. İstifasını alıyoruz ve yönetimden düşürüyoruz. Mahkemenin suçlu veya suçsuz diye karar vermediği kişileri teşkilat içerisinde ifşa edecek halimiz yok. Olanlar ile ilgili gereğini yapıyoruz ama gazeteye beyanat vermiyoruz. “ diye konuştu.

BAŞHEKİME SAHİP ÇIKTI

Geçtiğimiz günlerde FETÖ’den gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Osman Şimşek’in NKÜ’de yaptığı görevden alma operasyonlarının sorulması üzerine İl Başkanı Cüneyt Yüksel, görevden alınan Üniversite Hastanesi Başhekimi Erdoğan Gültekin’e sahip çıktı. Yüksel, ““Cuma günü Rektör bey bu konuda bir tasarrufta bulundu. Rektörün kendi tasarrufu Üniversitenin kendi iç yapısına pek karışmak istemem. Cüneyt Yüksel olarak bana sorulursa Erdoğan Gültekin’in başarılı bir başhekim olduğuna inanıyorum. Erdoğan hocanın Allah’ı var beni en çok çalıştıran kurum amiri oldu. Bana göre işini yapıyordu. Çok fazla bu konuda görüşmem olmadı. Ne var yok önümüzdeki günlerde öğreneceğiz.” Dedi.