Trakya Güvercin ve Kanatlı Hayvanlar Sevenler Derneği'nin düzenlediği Kapaklı Kürklü ve Kafes Hayvanları Festivali'nin 2.si gerçekleştirildi.

22 Ekim 2017 Pazar günü Recep Güven Parkı'nda düzenlenen 2. Kapaklı Kürklü ve Kafes Hayvanları Festivali'nde birçok kuş türü ve Kuşseverler bir araya geldi. Trakya Güvercin ve Kanatlı Hayvanlar Sevenler Derneği'nin düzenlediği festivale, bu sene katılım oldukça yoğundu. 100'den fazla üyenin bulunduğu festivalde 30 kuş türü tanıtıldı.

1.500 TL'LİK GÜVERCİN!

Festival hakkında bilgi veren Trakya Güvercin ve Kanatlı Hayvanlar Sevenler Derneği Başkanı Eşref Akgün, ''Burada 30 kuş türünü 100'den fazla üyemize ve değerli Kapaklı halkına tanıtıyoruz. Güvercin ve diğer kuş türlerini beslemeye hayatını adamış insanlar da var aramızda. Mesela bir kuş satın almak için arabasının anahtarını bırakıp gidenleri biliyorum. Bu festivalde de en pahalı kuş türümüz 1.500 TL'lik Volski türü güvercin. Takla özelliğine sahip bu güvercinler geçtiğimiz senelerde daha pahalı gidiyordu. Bu türün Türkiye'deki en pahalı satışı ise İstanbul'da 10.000 TL'ye oldu. Bu güvercinlerimizin anavatanı ise Ankara ve Kırıkkale, Özellikleri yere asla sabit bir şekilde inmemeleri. Takla atarak iniyorlar ve ne kadar fazla takla atarlarsa o kadar iyi. Kısacası burada bunca insan bu gibi özelliklere sahip kuşları görmek ve satın almak için geliyorlar.'' ifadelerini kullandı.