Küçükyaylalılar Derneği 4. Geleneksel Bahar Şenliği, Muhtar Seyfi Akardere Mesire Alanı’nda Gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşımızın okunmasıyla başlayan şenliklerde açılış konuşmasını dernek başkanı Selami Tetik yaptı.

“DERNEKÇİLİK ZOR İŞ”

Dernekçiliğin oldukça zor bir iş olduğunu söyleyen Başkan Tetik, “Dernekleri kurmak tabi ki zordur ancak onu yaşatmak bir o kadar daha zordur. Onun yaşaması ise hepimizin sahiplenerek maddi ve manevi anlamda değer vermesi ile mümkün olacağına inanıyorum. Bizlere destekleriniz devam ettiği sürece darda, zorda ve çaresiz durumda olup ulaşabileceğimiz insanlarımızın sayısı giderek artacaktır.

Kurulduğumuz yıldan geçerli olmak üzere ilk yılda (20)  ikinci yıl (29) bu yıl ise (27) Üniversite öğrencimize Eğitim Gönüllüsü üyelerimiz, dostlarımız ve derneğimizce karşılıksız burs verdik. Bu dönemde toplam (12) Eğitim gönüllüsü yardımsever üyemiz özveride bulunup katkı sağlamış olmalarından dolayı, Yönetim Kurulu Arkadaşlarım adına şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca geçim sıkıntısı çeken, darda zorda kalan üyelerimize ve yakınlarına olanaklarımız dahilinde erzak-kömür ve nakdi yardımlarda bulunmaya devam ediyoruz.

Bu yıl Köyümüze (16) Kamera Kapasiteli olup şimdilik Köyümüze Vize İlçemizden girişine, Kömürköy’den girişine, Evrencik-Sergen’den girişine ve merkezi Köy Muhtarlığında olmak üzere Köy Meydanımıza (4) adet yüksek çözünürlüklü Mobese Kamera Sistemini kurarak Köy Muhtarlığımıza 15.04.2017 tarihinde teslim ettik. Köyümüz ve Köyümüz halkının güvenliği bakımından bu hizmetin çok önemli olduğunu düşünmekteyiz.” Dedi.

DERNEK FAALİYETLERİNİ ANLATTI

Konuşmasına dernek faaliyetlerini anlatarak devam eden Tetik, “Bu yıl 1 Mayıs İşçi ve Bahar Bayramında ise Türk İnsanı için apayrı bir yeri ve anlamı olan ‘’ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİMİZİ’’ ziyaret ettik. (6) Otobüs ve 240 kişilik bir kafile ile Rehberler eşliğinde Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Yurdumuzun dört bir yerinden gelen kahraman askerlerimizin kanlarını, canlarını feda ederek Bağımsızlık Mücadelesi verdikleri o tarihi ve kutsal yerleri, cephelerdeki siperlerini gördük. Çok duygusal anlar yaşadık ve sağlıcakla gidip- döndük Allaha şükürler olsun. Bu konuda araç temini konusunda Derneğimize katkı sağlayan Kapaklı Belediye Başkanımız Sayın İrfan Mandalı’ya, Vize Belediye Başkanımız Sayın Sedat Balkı’ya ve Çerkezköy Belediye Başkanımız Sayın Vahap Akay’a  Küçükyaylalılar ve Küçükyayla ile Gönül Bağı olan dostlarımız adına teşekkür eder şükranlarımı sunuyorum.

“ÖZEL İNDİRİMLER SAĞLADIK”

Özel Hastaneler ile olan sözleşmelerimizi yenileyip indirim oranlarını yükselttik, ameliyatlı ve yatan hastalarımızda ise bizzat hastanelerin yetkilileri ile görüşerek % 50’lere varan indirimlerin yapılmasını sağladık. Kan ihtiyaçlarında derneğimize başvuranlara mesaj yolu ile üyelerimize ulaşıp yardımcı olmaya çalıştık. Cenazelerimizde üye olsun olmasın ayırım yapmadan mesajla bilgilendirme yaparak araç temin ettik. Araç konusunda son derece duyarlı davranıp taleplerimizi kırmayan Kapaklı Belediye Başkanımız Sayın İrfan Mandalı’ya da huzurlarınızda bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Mübarek Ramazan ayında İhtiyaç Sahiplerine Erzak Yardımı Dağıtılması Kampanyamıza katılıp destek veren tüm dostlarımıza Dernek Yönetim Kurulu ve Küçükyayla Köyümüz Halkı adına çok teşekkür ediyorum ve şükranlarımı sunuyorum.

“BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI DÜZENLENİYOR”

Kadınlarımız olağan toplantılarını da derneğimizde yapmaya devam etmektedirler. Değişik zamanlarda Özel Hastanelerden Uzman Hekimleri de davet edilerek kadınlarımıza her türlü sağlık sorunları ve iletişim konularında Dernek Lokalimizde Bilgilendirme toplantıları düzenlenmektedir. Bu tür toplantılara önümüzdeki dönemde daha da ağırlık vermeyi planlamaktayız. Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi Yönetimine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Ancak üyemiz olsun veya olmasın tüm kadınlarımızın bu toplantılara katılmaları kendileri için yararlı olacaktır. ” ifadelerini kullandı.

“DERNEK LOKALİ ALMAK İSTİYORUZ”

En büyük hedeflerinin derneğe kendi lokalini kazandırmak olduğunu söyleyen Tetik, “İşte dostlarım başta belirttiğim gibi, paylaşalım acıyı da mutluluğu da. Böyle organizasyonların bu güzel beraberliklerimizin devam edip daha da güçlenmemiz adına herkesin gücü dâhilinde elini bu taşın altına koymasını önemle rica ediyorum. En büyük hedefimiz Tapusunun kendimize ait olduğu bir Derneğimiz, Evimizin olmasıdır. Haydi Küçükyaylalılar ve Küçükyaylamızla Gönül Bağı olan dostlarımız o gün bugündür. Kıvılcımı bu gün başlatalım.” Dedi.

Çelebi Öğrenci Yurdu hocası Halil Hoca eşliğinde yağmur ve bereket duası edilmesinin ardından çeşitli yarışmalarla devam eden şenlikte Türk Halk Müziği sanatçıları Arif Şentürk ve Sabriye Sayın sahne aldı. Şenlik, davul-zurna ve orkestra eşliğinde oynanan halay ve oyunlarla son buldu.