Son zamanlarda Kapaklı'da korsan taksicilik vakaları artarken, bu durumdan şikayetçi olan taksiciler, vatandaşların korsan taksi konusunda daha dikkatli olmasını tavsiye ediyorlar.

İnternet üzerinden müşterilerin ulaşmasını sağlayan korsan taksiciler, Kapaklı'daki herhangi bir taksi durağının şoförüymüş gibi kendini tanıtıyor. Vatandaşları bu korsan şoförler hakkında uyaran Park Taksi şoförlerinden Recep Atasoy , ''Google'a hangi taksi durağının ismi yazılırsa yazılsın bu korsan şoförlerin numarası çıkıyor. İnsanlar da Park Taksi'nin veya başka bir taksi durağının numarası sanıyor ve çağırıyorlar. Fakat bu durumda da bu korsan şoförler ya fazla para alıyor, ya da müşteriyle çeşitli sorunlar yaşıyorlar. Korsan taksiler durak isimlerini kullandığı için şikayetler ilgili taksi durağına geliyor. Vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyoruz.'' dedi.

İNTERNETTEN TAKSİ SEÇEN MÜŞTERİLERİ UYARDILAR!

Korsan taksicilerin yoğunlukla internet üzerinden çalıştığını belirten Atasoy, vatandaşları internetten taksi seçerken dikkat etmeleri hususunda uyardı. Ayrıca vatandaşların korsan taksilerde kötü muameleye maruz kalabileceklerini de belirten Atasoy, ''İlçemizde sarı boyalı fakat plakasız araçlar dolaşıyor. Ayrıca taksi plakası olup da durağı olmayan, fakat Google'da taksici olarak sayfası olan arkadaşlar da var. Şimdi Google'a Kapaklı'da hizmet veren herhangi bir taksi durağının adını yazdığınız zaman bu arkadaşın numarası ve kurduğu site müşterilerin karşısına çıkıyor. İnsanlar 'Park Taksi' yazıyor ama bu adam çıkıyor. Google'a hangi taksi durağının ismi yazılırsa yazılsın bu korsan şoförlerin numarası çıkıyor. İnsanlar da Park Taksi'nin veya başka bir taksi durağının numarası sanıyor ve çağırıyorlar. Fakat bu durumda da bu korsan şoförler ya fazla para alıyor, ya da müşteriyle çeşitli sorunlar yaşıyorlar. Korsan taksiler durak isimlerini kullandığı için şikayetler ilgili taksi durağına geliyor. Vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

''UKOME'NİN VERDİĞİ BELGE OLMADAN ÇALIŞAMAZ''

Ticari araçlar için Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)'nin verdiği uygunluk belgelerine de dikkat edilmesi gerektiğini belirten Atasoy, ''Bu olaylar son zamanlarda çok fazla olmaya başladı. Duraksız çalışmak yasak. Herkesin kendi muhitinde çalışması gerek. Mesela bizim plakalarımız 25 ile başlar. Bunların haricinde soruşturması devam eden Kızılpınar arabaları var. Onlar da serbest çalışıyorlar, onlar da duraksız fakat plakaları var. Resmi çalışan bir taksi UKOME'nin vermiş olduğu bir belge olmadan çalışamaz. Bu çalışma belgeleri de dükkan ruhsatları gibi. Belge olmadan hiçbir taksinin çalışma imkanı yok. Belgeler ise yıllık olarak UKOME'ye başvurularak yenileniyor. Bu belgelerin de olup olmadığına dikkat edilmeli.'' dedi.

''CANLARINI RİSKE ATMASINLAR''

Son olarak vatandaşlardan bindikleri taksinin plakasını almaları ve bir şikayet halinde bu plakayı belirtmelerini isteyen Atasoy, ''Vatandaşları uyarıyoruz. Bütün taksi araçlarında bulundukları durağın ismi yazar buna dikkat etmeliler. Ayrıca bindikleri arabaların da plakalarını almalarını istiyoruz. Çünkü müşteri şikayet ediyor fakat ellerinde plaka yok. Bizlere aracı ve şoförü tarif etmeleri bir işimize yaramaz. Bu korsan şoförler müşterilerden fazla para alıyor, hakaret ediyor. Korsan araçlar UKOME'de ya da herhangi bir durakta kayıtlı olmadığı için de herhangi bir taciz, hakaret olayında şikayet edecek bir yer de bulamazlar. Biz canlarını riske atmamalarını ve bu konu hakkında dikkatli olmalarını öneriyoruz.'' dedi.