Kiralık işçi yasasını önlemek amacıyla 29 Şubat Pazartesi Günü 81 ilde imza kampanyası başlatıldı. Bu kapsamda Çerkezköy’de de imza kampanyasına destek verildi.

Belediye meydanında düzenlenen program Şehitlerimiz için durulan saygı duruşunun ardından istiklal marşımızın okunmasıyla başladı.

KIDEM TAZMİNATI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR
Burada bir konuşma yapan Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi Başkanı Murat Koçak, '' Türk - iş in önceliği Türkiye’dir. Türkiye varsa Partiler vardır, Sendikalar vardır, Kitle Örgütleri vardır, Çalışma Hayatı vardır. Biz bunun bilincini bilen bir İşçi topluluğuyuz.

Bugün ülkemizde emek karşıtı yaklaşımlarla kıdem tazminatımıza göz dikiliyor. Kıdem tazminatı işçiler bakımından vazgeçilmez ve tartışılmaz bir haktır.

Kızımızın gelinliği Oğlumuzun damatlığıdır. Buna el uzatılması, ortadan kaldırılması ya da daraltılması yönündeki talepler gündeme dahi getirilmemelidir.

Son üç yıldır altı ayda bir ülke gündemine kıdem tazminatı konusu getiriliyor. TÜRK - İŞ 'in 22'nci Genel Kurulunda aldığı bir karar var. Kıdem Tazminatı 29 gün 23 saat dahi olsa biz bu işin altına imza atmayız.
Bu işi konuşmayız. Bu iş kırmızı çizgimizdir. Bu iş genel grev sebebimizdir. Esnek ve kuralsız çalışma biçimleri egemen kılınmak isteniyor. Esnek ve kuralsız çalışma biçimlerini yaygınlaştırma girişimlerine son verilmelidir.

KİRALIK İŞÇİLİK YOLU AÇILACAK
Kiralık işçilik çalışanlara yeni bir tehdittir. Başbakanlık tarafından TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNE 'ne sevk edilen ve kamuoyunda ''kiralık işçilik'' olarak tanımlanan ''İş kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı '' ile yapılmak istenen düzenlemeler birçok işçi için tehdit niteliğini taşımaktadır.

Bu düzenleme kanunlaşırsa, Mevcut 10 Milyon Çalışana Kiralık İşçilik Yolu Açılacak. İşçiye Ayırım Yasallaşacak. İşveren İşçiyi İstediği gibi Çalıştıracak. İşçiler Taşeronluğu bile arar hale gelecek.
Hükümetin, İşçilerin çalışma ve aileleriyle birlikte yaşama şartlarını daha da kötüleştirecek bu yanlıştan dönmesi talep ediyoruz.

Kiralık İşçilik ile ilgili yasanın olumsuzluklarını toplumun tamamına anlatmak içinde bugün 29 Şubat Pazartesi 81 ilde imza kampanyası başlatıyoruz. İşçiyi, esnafı, çiftçiyi, Tüm halkımızı buraya imza kampanyamıza destek için davet ediyoruz.'' diyerek konuşmasını sonlandırdı.

turkmetal-kidem-tazminati