Kapaklı Kent Konseyi yeni hizmet binası, İnönü Mahallesi Eyüpoğlu Caddesi’nde düzenlenen törenle açıldı.

11 Ekim 2017 Çarşamba günü saat 11:00'da düzenlenen törenle Kapaklı Kent Konseyi yeni yerinde hizmete başladı. Açılış törenine Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları, Tekirdağ Merkez ve civar ilçelerin Kent Konseyi Başkanları ve Yönetim Kurulları, Kapaklı Mahalle Muhtarları, gaziler ve  çok sayıda vatandaş katıldı.



''HER ZAMAN HALKIMIZIN YARDIMINA KOŞMAYA HAZIRIZ''

Törende açılış konuşmasını yapan Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Arzu Özdemir, ''Kapaklı Kent Konseyi açılış törenine hepiniz hoş geldiniz. Kent Konseyimizin kuruluş amacı, kent yaşamında kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, ortak akıl ve göz zenginliği ile ortak aklın süzgecinden geçen demokratik kararların uygulamaya geçilmesi istemiyle; belediye ve ilgili kurumlara sunmayı ifade eder. Bu vesile ile kent konseyleri kurulmuştur. Biz elimizden geldiği kadar sosyal sorumluluk projelerinde her zaman halkımızın yardımına koşmaya hazırız. Bu vesile ile buraya katılan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Buranın açılmasında emeği geçen başta Sayın Başkanımız İrfan Mandalı ve belediye personeline çok teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum.'' ifadelerini kaydetti.



GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, konuşmasında açılış gününün aynı zamanda Meme Kanseri Farkındalık Ayı'na da denk geldiğini belirtti. Günün anlam ve önemine dair kendi başından geçen bir anıyı anlatan Mandalı, ''Bugünün özellikle anlamlı bir gün olduğunu vurgulamak istiyorum. Çünkü Sağlık İşleri Başkanımız çok değerli bir kurdele taktı. Bunun anlamını benim yaşayarak öğrendiğim bir hikaye ile sizlerle paylaşmak istiyorum. Ben 2007 yılının başlarında meme kanseri vakası ile karşı karşıya kaldım ve erken teşhis sayesinde atlattım. Bunu eşim Fatma Mandalı'ya borçluyum. Bir yağ bezesi gibi sol mememin ucunda belirtisiyle oluştu ve ben bunu önemsemiyordum. Fakat eşim ısrarcı bir şekilde bunu aldırmam konusunda beni uyardı. Ben de o dönemlerde bir hastanenin sahibi olan arkadaşıma başvurdum ve onun aracılığı ile beze alınıp patolojiye gönderildi. 5 gün sonra rapor geldi ve ilk defa bir kanser vakası ile karşı karşıya kaldığımı öğrendim. Doktorlar kanser olduğumu ve hızlı bir şekilde tedavi olmam ve genel bir operasyonla sol meme bezlerinin alınarak patoloji bölümüne yollanması gerektiğini söyledi. Büyük bir operasyondan sonra 650 gram civarında lenf bezlerim alındı. Patolojide yeniden yapılan incelemeler sonucu kanserle ilgili bir bulguya rastlanmadığı söylendi ve beni daha yetkili bir doktora aktardılar. İstanbul'da 4 seans kemoterapi gördüm. Tabi önceden beni doktorlar uyardı saçlarım döküleceği hakkında ve saçlarım döküldü. 1 yıl kadar bu ilaç tedavisini gördük ve daha sonra da ilk 3 yıl 3'er ay, geri kalan 6 yıl da 6'şar ay olmak üzere kontrole girdim. Nitekim şuanda da kanser vakasını atlatmış oldum. Tabi biliyorsunuz bu vaka ile herkes karşı karşıya kalabilir. Kışın uyuyan yılan gibi, Eğer siz bunu önemsemiyorsanız, bir bakarsınız ki umulmadık bir şekilde bu vaka ile karşı karşıya kalmış olursunuz. 2007'den 2017'ye 10 sene geçmiş ve bende kanser vakası kalmadı fakat bunu bertaraf etmemin başmimarı Fatma Hanım'dır. Ben de tabi ona uydum, bu yüzden herkes evde eşini dinlesin. Özellikle bunu erkeklere söylemek istiyorum.'' dedi.

''SOSYAL, DEMOKRAT, MİLLİYETÇİ, AK PARTİLİYİZ''

Konuşmasının kalanında Kapaklı'nın ilçe olmasının beraber hareketle mümkün olduğunu belirten Mandalı, şu ifadeleri kullandı; ''Bugün burada toplanma sebebimiz Kent Konseyi. Kent Konseyi'ni nasıl anlatacağız? Yani bir kere 06 Aralık 2012 tarihi yaşamamış, 6306 sayılı kanunu yürürlüğe koymamış olsaydık şuanda Kent Konseyi'nin yerlerinde yeller eserdi. Kapaklı, Çerkezköy'ün bir mahallesi olacaktı. Ben başta Kapaklılı hemşehrilerime; özellikle siyasi erkanda partisi ne olursa olsun hepsi bizim arkamızda durdular ve bu yüzden teşekkür ediyorum. Hepsi dediler ki 'Biz Kapaklı'nın ilçe olmasını istiyoruz.' İşte bu yüzden Kapaklı'nın ilçe oluşunu ben sizlere borçluyum. Çünkü siz bizim arkamızda olmamış olsaydınız, Kent Konseyi'nin açılışını yapmak mümkün değildi. Ben tabi Kent Konseyi adına başta Fahrettin Bey'e teşekkür ediyorum. Biz Kent Konseyi'ni kurmaya çalıştığımızda bizlere çok yardımcı oldu. Güzel bir takım oyunu uygulayarak Fahrettin Bey sayesinde o acemilik dönemini yavaş yavaş atlattık. Daha sonrasında Fahrettin Bey Kent Konseyi mevzuunun dışında kalmak istediği için Arzu Hanım'ı seçtik. Bu konseye %85 bayanlar öncülük ediyor. Arzu Hanım'ın başkanlığını tüm heyetle oylayarak onayladık. Nitekim şuanda açacağımız Kent Konseyi'ni başta Kapaklımıza hayırlı olmasını diliyoruz. “

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI VERDİ

Konuşmasının son bölümünde birlik ve beraberlik mesajları veren Mandalı, “Türkiye Cumhuriyeti'nde siyasi görüşü ne olursa olsun birlik olmalıyız. Ben kendim de bu konuyu şöyle özetlemeye çalışıyorum; 'Sosyal Demokrat Milliyetçi Ak Partiliyiz'. Bunun anlamı ne? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Ulu Önder ATATÜRK, öyle bir şekilde anlatmış ki bizi 'dini, dili, ırkı, mezhebi ne olursa olsun gelin Türkiye Cumhuriyeti kimliğinde buluşun' demiş. Bizim her türden insanımız var, bunları ayırt etmeden hep beraber kucaklamamız gerekiyor. Ben tabi lafı uzatmadan başta Arzu Hanım ve Kent Konseyi'ndeki bayan ve erkek arkadaşlara, emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. '' dedi.



BAŞKAN MANDALI'YA TAKILDI

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer de konuşmacılar arasındaydı. Yüzer, Mandalı'nın sözlerine gönderme yaparak esprili bir şekilde şu sözleri sarfetti; ''Kentleşme yolunda büyük bir adım olan Kent Konseyi açılışımıza hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Belediye Başkanımız geçirdiği kanser sürecini anlatınca şunu anladım ki, Başkanımızın sadece siyasi başarısının değil sağlığının arkasında da Fatma Hanım var. Biz erkekler evde eşlerimizi çok kez dinleyeceğiz ama Başkanım sizin daha çok dinlemeniz gerekiyor galiba.''

''SİHİRLİ BİR DEĞNEK DOKUNDURMUŞ GİBİ KENT KURAMAZSINIZ''

Yüzer, kent kurmanın zaman ve çaba gerektiren bir iş olduğunu belirtti. Kapaklı’nın çok genç bir şehir olduğunu kaydeden Yüzer, “Kapaklı çok genç ve oldukça hızlı büyüyen bir şehir. Çok eksiklerimiz var, çok çalışmamız gerekiyor. Fakat ne yaparsak yapalım sihirli bir değnek dokundurmuş gibi bir kenti kültürü ve sosyal dokusuyla çok kısa bir zamanda kuramazsınız. Kanunda yapılan bir değişiklikle oraya ilçe ismi verdik ama salt kanunda yapılan bir değişiklikle orası ilçe olmayacak. Bu ilçenin pek çok önemli Sivil Toplum Örgütü'ne ihtiyacı var. Bunlardan biri mesela daha geçenlerde açtığımız Gaziler Derneği, çok önemliydi. Bizim ilçemizde hala Kızılay yok ama bizden daha küçük ilçelerde Kızılay kurulmuş görev yapıyor. Bizim ilçemizde hala Türk Hava Kurumu yok ama bizden çok daha küçük ilçelerde THK kurulmuş görevlerini icra ediyorlar.'' Diye konuştu.

''İNSANLAR YAŞADIKLARI ŞEHRİN SAKİNİ DEĞİL SAHİBİ OLSUN!''

Kent Konseyi'nin Kapaklı halkında hemşehriciliği desteklemesi gerektiğini ve Kaymakamlık adına bu tarz projeler beklediklerini belirten Kaymakam Yüzer, ''Tabi bugün Kent Konseyimizin açılışı münasebetiyle buradayız. Kent Konseyi bir hemşehrilik bilinci oluşturması gerekiyor. Şimdi sokağa anketörleri göndersek, Kapaklı'da yaşayan insanlara anket yapsak ve 'Memleketiniz neresi?' diye sorsak belki 'Kapaklılıyım' diyen %20 çıkar doğru mu? Ama bu oran 40 yıl sonra, 30 yıl sonra, 20 yıl sonra Kapaklılı olmaktan ve bu kentin hemşehrisi olmaktan gurur duyan insan sayısı %60'lara, 70'lere, 80'lere ve 90'lara varsın. O zaman başarılı olmuş oluruz. İnsanlar annesi ve babasının memleketiyle bağları koparsın demiyorum, fakat yaşadıkları şehirlerin sadece sakini değil sahibi de olsun istiyoruz. Yaşadığı şehrin parkına sahip çıksın, caddesine sahip çıksın, havasına, suyuna ve her şeyine sahip çıksın, Sivil Toplum Kuruluşlarına sahip çıksın istiyoruz. Kent Konseyi o konuda çok önemli görev yürütecektir. Yeni yeni açıldıktan sonra ve özellikle bayanlar da görev aldıktan sonra hiçbir mazerete yer kalmıyor, biz onlardan proje bekliyoruz. Kaymakamlık destekleyecek, Belediye destekleyecek ama biz onlardan aktif proje istiyoruz. Ben başarılı olacaklarına inanıyorum, geçmiş dönemdeki Kent Konseyi Başkanı Fahrettin Bey'e çok teşekkür ediyorum destekleri için teşekkür ediyorum. Kent Konseyimizin hayırlı olmasını diliyorum.'' dedi.

Kurdele kesiminin ardından açılış tamamlanarak tören noktalandı.

Haber: Furkan BOLAT