Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, "12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“GURURLA KUTLUYORUZ”

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, "12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Büyük Şair Mehmet Akif ERSOY’un kaleme aldığı milletimizin tek sesi ve Dünyaya bağımsızlığını haykırdığı İstiklal Marşımızın kabulünün 96. yıldönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.

İstiklal Marşımız Büyük Türk Milletinin vermiş olduğu vatan, millet ve namus mücadelesini geçmişten günümüze ve gelecek nesillere aktaran milli iradenin gücünü yansıtan devasa bir destandır.

Mehmet Akif ERSOY'un para ödülü yüzünden yazmak istemediği İstiklal Marşımız, açılan yarışmada hiç bir eser beğeni almayınca Hasan Basri ÇANTAY’ın ricası ve maarif vekili Hamdi SUPHİ’nin iknası üzerine kaleme almıştır. Büyük Şair maddi sıkıntılar içerisinde olmasına rağmen 500 liralık ödülü almamış ve ‘’ O günler ne samimi, ne heyecanlı günlerdi. O şiir, milletin o günkü heyecanının bir ifadesidir. Binbir fecayi karşısında bunalan ruhların ıstıraplar içinde halâs dakikalarını beklediği bir zamanda yazılan o marş, o günlerin kıymetli bir hatırasıdır. O şiir bir daha yazılmaz. Onu kimse yazamaz. Onu ben de yazamam. Onu yazmak için o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değildir. O, milletin malıdır. Benim millete karşı en kıymetli hediyem budur. Allah bir daha bu millete bir İstiklâl Marşı yazdırmasın’’ demiştir.

“15 TEMMUZ’A BAKSINLAR VE DERS ALSINLAR”

İstiklal marşımız bu milletin asil duruşunun bir özeti ve özgürlük sevdasının sesidir. Asil Türk Milleti aynı duruşu ve sesi 15 Temmuz’da bir daha göstermiş, kanıyla hainlere meydan okumuştur. Oynanmak istenen çirkin oyunu tek yürek olarak bozmuş; göğsünü bu hayâsızca akına açarak tanka, topa, uçağa, mermiye ve bombaya siper etmiş, kendini feda edip şehadet türküsü söylemiş ama vatanını ezdirmemiştir.

Türk milletine karşı gizli emelleri olan dış ve iç mihraklar kurtuluş savaşımıza, İstiklal Marşımıza ve 15 Temmuz’a baksınlar ve ders alsınlar.

Bayrağımız asla inmeyecek ilelebet dalgalanmaya ve destan yazmaya devam edecektir.  Bu vesileyle İstiklal Marşımızın kabulünün 96. Yıldönümünü kutluyor, başta milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” İfadelerini kullandı.