Güreş Sporuna Verdiği Destekle Tanınan İlçemizin Genç ve Başarılı İş Adamlarından Bilal Acar, Tek Rumeli TV’de Canlı Olarak Yayınlanan Mehmet Çelik ile Spor Penceresi Adlı Programa Katıldı.

Canlı yayınlanan programa telefonla bağlanan İlçe kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, bu yıl 28 Ağustos Pazar günü ikincisi düzenlenecek olan Kapaklı Yağlı Güreşlerine tüm güreş severleri davet etti.

“BELLİ BAŞLI PEHLİVANLAR KUNDUZ’DA GÜREŞECEK”

Samsun Vezirköprü İlçesinde düzenlenen Kunduz Güreşlerinin güreş ağalığını yapan Bilal Acar’ın daveti üzerine Kunduz’da düzenlenecek olan güreşlere katılmak istediğini belirten kaymakam Gürbüz, “İnşallah Samsun Vezirköprü’de düzenlenecek olan Kunduz güreşlerine katılacağız. Gerçekten büyük başpehlivanlar var. Türkiye’nin belli başlı isimleri Kunduz’da güreşecek. Darısı bizim bölgemize, ilçemize diyorum. Bende Kunduz’da düzenlenecek olan güreşlere tüm hemşerilerimizi davet ediyorum” dedi.

“ZEKA OYUNLARI İLE YAKİNEN İLGİLENİYORUZ”

Programda ilçede gerçekleşen spor faaliyetleri hakkında bilgiler veren kaymakam Gürbüz, “Bugün misafirimiz Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) başkanı Gülkız Tülay hanımefendiydi. Kendisinin gerçekten Türk satrancına büyük katkıları var. Bizde kendisini ilçemizde ağırlamaktan büyük onur duyduk. Kapaklı ve Türkiye’deki satranç turnuvaları hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Yaklaşık iki yıldır Kapaklı’da başta satranç olmak üzere bütün zeka oyunları ile yakinen ilgileniyoruz. Geçen ay içerisinde de Trakya bölgesinde ilk defa dama turnuvası düzenledik. “dedi.

“GÜREŞE ÖZEL BİR İLGİM OLDU”

Görev yaptığı süre içerisinde Güreşe özel bir ilgisi olduğunu söyleyen kaymakam Gürbüz, “Kapaklı genç bir ilçe olduğu için her ne yapsak ilgi çekiyor. Yağlı güreşlerde bunlardan bir tanesi. Bende görev yaptığım tüm ilçelerde yağlı güreşe özel bir ilgim oldu. 28 Ağustos’ta inşallah belediyemiz, kaymakamlığımız, güreş ağamız ve sponsorlarımız ile birlikte Kapaklı Yağlı Güreşlerinin ikincisini yapacağız. Düzenlenecek olan güreşlerimize tüm hemşerilerimizi şimdiden davet ediyorum” dedi.

“40 BAŞPEHLİVAN MÜCADELE EDECEK”

Kunduz Güreşleri Ağası Bilal Acar ise etkinliklerin bu yıl “Kırkpınar Öncesi 40 Başpehlivan Kunduz Er meydanında” sloganı ile düzenlendiğini söylerken, “Vezirköprü halkının güreşe ayrı bir ilgi var. Yaklaşık seyircilerin %50’si genç bu yıl Allah izin verirse Kunduz’a 20 bin seyirci, 40 başpehlivan toplamda ise 600’e yakın güreşçi bekliyoruz. ” dedi.

kaymakam-bilal-acar-gures1