İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Minik Kalplerle El Ele Derneği (Mika-Der) Tarafından Yaptırılan Çocuk Destek Merkezini Ziyaret Ederek Devam Eden İnşaat Çalışmaları Hakkında Bilgiler Aldı.

Ziyarette Kaymakam Gürbüz’e İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Pasin Akbulut ve Karaağaç Mahalle Muhtarı Özgür Cengiz’de eşlik etti.

gurbuz-incelemeNİSAN 2016’DA TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

1 İdari bina olmak üzere 5 bloktan oluşan proje ile ilgili bilgiler veren Projenin yapını üstlenen firma sorumlusu Mehmet Yasin Yurtsevenler, “Projenin toplam maliyeti 4 buçuk milyon TL’dir. İlk temelimizi 9 Eylül’de attık. Nisan 2016’da da tamamlamayı hedefliyoruz.

Proje içerisinde 5 blok olmak üzere 2 kattan oluşan bir yapı tasarlandı. Bir blok 400 metre kare kapalı alana sahip idari bina olarak hizmet verecek. Diğer 4 blokta ise her blokta 10 çocuğumuz olmak üzere toplam 40 çocuğumuz rehabilite edilecek.

Proje kapsamında ayrıca bir adet kapalı spor salonumuz olacak. Bu spor salonumuz başta hemen yanı başımızda bulunan Çerkezköy Kredi Yurtlar Kurumu öğrencileri olmak üzere tüm halkımızın hizmetinde olacak” dedi.

ÇOCUKLARIMIZI İŞ SAHİBİ OLMALARI İÇİN GİRİŞİMLERİMİZ OLACAK

İlçe kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’de bu projenin hiçbir kar amacı güdülmeden yapıldığını söylerken, “Burada bulunan % 50 deprem riski bulunan binalar yıkılarak böyle bir projeye başlandı. Çünkü bu binaların onarılıp kullanılması mümkün değildi. 9 Eylül’de temeli atılan inşaatımızda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Nisan ayında da tamamlanması bekleniyor. Burada rehabilite edilecek çocuklarımız için OSB’de bulunan sanayi kuruluşlarında iş sahibi olmaları için girişimlerimizde olacaktır” dedi.