İlçemizde Bayramlaşma Töreni Bayramın 1. Gününde Saat 14:00’te Recep Güven Parkı’nda Gerçekleştirildi.

Bayramlaşma töreninde konuşan ilçe kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz,” Eş, dost ziyaretleri yapalım, o zaman daha değerli oluyor. Büyüklerin ellerinden öpelim, küçükleri sevindirecek harçlıklar, hediyeler verelim. Küsleri barıştıralım. Fakir, fukarayı unutmayalım, kestiğimiz kurbanları mümkünse kendi elimizle dağıtalım. Bu günler ülkemizin birlik ve beraberliğe son derece ihtiyacı var. Bu lafta kalmasın. Kendi çevremizden başlayalım. Küskün olduğumuz kişiler varsa kapısını çalalım, bayramlaşalım. Bayramlar bu günler için var." dedi.

Bayramlaşma törenine İlçe Kaymakamı Mehmet Ali GÜRBÜZ, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Tekin ORUÇ, Belediye Başkan Vekili Mustafa SERAT, İlçe Emniyet Müdür Vekili Hüseyin Barış ÇOLAK, İlçe Müftüsü İsa AKTAŞ, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sait BEYDOĞAN Resmi Kurum Amirleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları, STK Temsilcileri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

GÖZÜMÜZ ARKADA DEĞİL
Bayramlaşma töreninde konuşan ilçe kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, “Sabahleyin bayram namazları kılındı, kurbanlarımız kesildi. Birlikte kahvaltısı yapıldı. Şimdi ilçe olarak hep beraber bayramlaşıyoruz.
Biz bugün burada bayram yaparken gözümüz arkada değil. Hamd olsun sınırda bizleri bekleyen, bizim için nöbet tutan askerimiz, polisimiz var.
Sabah Hakkari’de görev yapan bir arkadaşı ile görüştüğünü söyleyen kaymakam Gürbüz, Arkadaşının “Sizlere kınalı kuzulardan selam söylüyorum” dediğini ifade ederken, “ Oradaki kınalı kuzlar hakikaten bizlerin yerine annelerinin kınalayarak gönderdiği Mehmetçiklerimiz, polislerimiz bizlerin yerine nöbet tutuyorlar.

Güvenlik görevlilerinin dışında Sağlık görevlileri ve belediye görevlilerinin de kurban bayramını sağ salim idrak edebilmemiz için bizlerin hizmetinde olduğunu söyleyen kaymakam Gürbüz, “Kurban kesilirken istemesek te çevre kirliliğine neden olan olaylar oluyor. Bu konuda inşallah önümüzdeki yıllarda giderek azalmasını diliyoruz. Ama kurban kesimlerinin temizliğini de Cenab-ı Allah yağmurla kendisi yapıyor.” Dedi.

AYNI HATALAR TEKRARLANMAMALI
Suudi Arabistan’da meydana gelen izdiham olayında hayatını kaybeden hacı adaylarıyla ilgili de konuşan Gürbüz, “Allah rahmet eylesin 300’ün üzerinde hacı vefat etti. Artık bunlarında olmayacağı bir dünya istiyoruz. Her yıl yapılan organizasyonlarda, aynı hataların yapılmadığı bir dünya diliyoruz. Biz hepimiz evinin önünü temizleyeceğiz, İnşallah Dünya tertemiz olacak.

BAYRAMLAR BUGÜNLER İÇİN VAR
Konuşmasının son bölümünde bayramların tatil olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyleyen kaymakam Gürbüz,” Eş, dost ziyaretleri yapalım, o zaman daha değerli oluyor. Büyüklerin ellerinden öpelim, küçükleri sevindirecek harçlıklar, hediyeler verelim. Küsleri barıştıralım. Fakir, fukarayı unutmayalım, kestiğimiz kurbanları mümkünse kendi elimizle dağıtalım. Bu günler ülkemizin birlik ve beraberliğe son derece ihtiyacı var. Bu lafta kalmasın. Kendi çevremizden başlayalım. Küskün olduğumuz kişiler varsa kapısını çalalım, bayramlaşalım. Bayramlar bu günler için var.

Ben bu duygu ve düşüncelerle hepinizin bayramlarını tebrik ediyorum. Allah nice bayramlara evlatlarımızla, yakınlarımızla birlikte tekrar nasip eylesin” diye konuştu.

kurban-bayrami-2015 kurban-bayrami-2015-1 kurban-bayrami-2015-2 kurban-bayrami-2015-3 kurban-bayrami-2015-4