Ak Parti Aralık Ayı İlçe Danışma Toplantısı İlçe Teşkilatında Düzenlenen Toplantıyla Gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, “2019’da kim belediye başkanı, kim teşkilat başkanı olursa olsun. Sen ben demeden hep birlikte çalışalım. Kapaklı’yı manda ve himayeden Mandalı’dan kurtaralım” dedi.

2 YILDIR YOĞUN TEMPODA ÇALIŞTIK

Toplantıda açılış konuşmasını Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Av. Ercan Üçel yaptı. Üçel, “Kapaklı ilçemiz 6360 sayılı büyükşehir yasası ile birlikte 06.12.2012 Yılında, Tekirdağ’ın büyükşehir olması beraber, ilçe olmuştur. Ülke genelinde olduğu gibi ilçe teşkilatımızda yaklaşık 2 yıldır seçimlerle ve seçim çalışmalarıyla yoğun tempo geçirmiştir.

YEREL SEÇİMLERİ AZ OY FARKI İLE KAYBETTİK

30 Mart 2014 yerel seçimlerinin çalışmalarına, 2013 yılında aday adaylarımız ve ilçe teşkilatımız aynı anda başlamıştır. Güçlü şekilde yerel seçimlere hazırlanırken, paralel ihanet çetesinin 17-25 Aralık operasyonlarına hep birlikte şahit olduk. Hükümetimiz bir yandan bu ihanet çetesi ile mücadele ederken bir yandan yerel seçim çalışmalarına ağırlık vermekteydi. Yerel seçimleri tüm engellemelere rağmen,  muhalefetin ortak hareket edip güçlü oldukları yerde birlikte güçlü olana destek vermelerine rağmen yerel seçimlerden ülke genelinde Ak partimiz yüksek oy oranı ile galip çıkmıştır. Kapaklı’mızda ise Ömer Karadeniz belediye başkanı adayı seçilmiş, oylarımızı %40’a çıkartmamıza rağmen, seçimleri az oy farkı ile kaybetmiş bulunmaktayız.

TEKİRDAĞ’DA EN BAŞARILI SONUCU ALDIK

2014 Yerel seçimlerin akabinde teşkilatlara taze kan olması sebebiyle yenileme hareketi başlamıştır. Kapaklı ilçemizde de bu çalışmalar yapılırken ilçe başkanı olmaksızın cumhurbaşkanlığı seçimine girdik. İlçe başkanı ve yönetim olmamasına rağmen burada bulunan birçok arkadaşımız özverili şekilde sahada çalışma yapmıştır.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Kapaklımız ülke geneli ortalamasını yakalayarak % 50’ye yakın oy almış, Tekirdağ genelinde en başarılı sonucu almıştır.

KONGRELER YENİLENME VE TAZELENME HAREKETİDİR

Sizlerin de iyi bildiği üzere, yerel seçimlerde ortak hareket eden muhalefet partileri cumhurbaşkanlığı seçiminde, CHP ile MHP ortak çatı aday çıkararak bu ülkenin büyümesinin önünü kesmeye çalışmış, Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmaması için elinden gelen her türlü çabayı göstermişlerdir. Ama bilmedikleri ve tahmin edemedikleri yüce bir güç vardı. “Ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır “ muhalefetin ve paralel ihanet çetesinin üst aklı yine mağlup olmuş, galip gelememişti.

Cumhurbaşkanlığı seçimi akabinde büyük ak parti kongresi yapılmış ve Ahmet Davutoğlu genel başkanımız ve başbakanımız olarak seçilmiştir. Bilindiği gibi kongreler bir yenilenme ve tazelenme hareketidir. 2015 7 Haziran seçimlerine başbakanımız Ahmet Davutoğlu ekibi ile hazırlanmaya başladık.

Akabinde 22 Kasım 2014’te Kapaklı’da yapılan Ak parti ilçe kongresi ile Salih Bezgin başkanlığında yeni yönetim kurulmuş ve 7 Haziran genel seçimlerine bu ekiple çalışmalara başlanmıştır.

GELİŞİM VE DEĞİŞİM İÇİN BAŞKANLIK SİSTEMİ ŞART

7 Haziran seçimlerinde ülke genelinde %41 oy almamıza rağmen, ülkede 1.Nci parti çıkmamıza rağmen, parlamenter rejimin bu ülkeye nasıl dar geldiğini, ülkenin gelişmesine ve önünün tıkanmasına vesile olduğuna hep beraber şahit olduk. 7 Haziran ve 1 Kasım arasında geçen 5 aylık boşlukta ülkede yaşanan siyasal krizden herkes payını almıştır. Tek parti iktidarını mumla aramaya başlamıştır. Başkanlık sistemi artık olmazsa olmaz olmuş ve 1 Kasım seçimleri ile başkanlık sisteminin temelleri atılmıştır inşallah. Hızlı hareket eden, hızlı kararlar alan bir hükümet var, şükürler olsun ki,90 yıllık arayı telafi etmek isteyen bir hükümet var ancak darbe ürünü olan bu anayasa ve parlamenter rejim, bu başarılı hükümete ve ülkeye ayak uyduramaz hale gelmiştir. Gelişim ve değişim için başkanlık sistemi şarttır.

DURMAK YOK YOLA DEVAM

7 Haziran sonuçları bizi üzse de pes etmek yok dedik ve parti olarak yeni slogan ürettik. Neydi bu sloganımız? “İlk gün ki aşkla haydi bismillah “

Evet 1 Kasım seçimleri Ak partimiz için, ülkemiz için yeniden bir doğuş, yeni bir başlangıçtı. Büyük olmak için büyük düşünmek zorundayız. Artık Türkiye eski Türkiye değildir, üzerinde oyun oynanan değil, oyunu kuran bir ülke olmuştur, rabbime hamd olsun. 1 Kasım ile birlikte büyük Türkiye sahneye çıkmıştır. Hepsi yenildi, şimdi 100 yıl önce bıraktığımız yerlere geri dönme zamanı. Bu kadar ara yeter diyoruz, durmak yok yola devam” dedi.

TEKİRDAĞ İÇİN TBMM’DE BİR GÜÇ OLUŞTU

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün ise 7 Haziran’da çok güzel çalışmalar yapmalarına rağmen istedikleri sonuçları alamadıklarını söylerken, “ 7 Haziran’da tarlaya attığımız tohumun hasadını göremedik. Daha önceki seçimlerde olduğu gibi partimizden 2 vekil çıkarabildik. Ancak biz hedefimizden sapmadık. Ülkemizin hükümetsiz kalmaması için CHP ve MHP ile koalisyon görüşmeleri yaptık. Birisi zaten koalisyona karşı çıktı. CHP ise 14 şartla masaya oturdu. Görüşmeler olumsuz geçince Cumhurbaşkanımız seçim kararı aldı. Ve 1 Kasım seçimleri öncesinde vatandaş istikrarın bozulduğunu gördü. Sanayicimiz tedirgin oldu. 1 Kasım’da Ak Parti gönüllüleri bir tarih yazdı. 1 Kasım’da seçimi kazandık. Tekirdağ’dan 3 vekil gönderdiniz. Şimdi Tekirdağ İçin TBMM’de bir güç oluştu” ifadelerini kullandı.

KAPAKLI’YI MANDALI’DAN KURTARALIM

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başlarken, “Kapaklı teşkilatımız, Trakya’daki en başarılı teşkilatımız. Bunun sebebini düşündüm, Burada Ulu önder Atatürk’ün şu sözlerini gördüm. “Milli mücadelelere şahsî hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur.” Sizler bu sözlere layık olarak çalıştınız. Dualarla birlikte oldunuz, Metin abimizi meclise taşıdınız. Hepinizden Allah razı olsun.

Bizler artık 2019’da bu performansla devam edersek belediyeyi alacağız inşallah. 2019’da kim belediye başkanı, kim teşkilat başkanı olursa olsun. Sen ben demeden hep birlikte çalışalım. Kapaklı’yı manda ve himayeden Mandalı’dan kurtaralım” dedi.

MİLLETVEKİLLERİMİZ UYUMLU ÇALIŞIYOR

Ak Parti Tekirdağ il Başkanı Ahmet Akçay” 2014 belediye seçimlerinde hak etmediğimiz bir hüzün yaşadık. Ama bu-nu 2019 inşallah kat ve kat bu acıyı çıkaracağız.  Geçtiğimiz günlerde milletvekillerimizle beraber bakanlarımızla te-maslarda bulunduk. Şehrimizin eksiklerini, ihtiyaçlarını kendilerine ilettik. Milletvekillerimizi birbirleri ile uyumu bizleri ayrıca mutlu etti. Sadece Tekirdağ Milletvekillerimizle değil Edirne ve Kırklareli milletvekillerimizi de dahil ederek temaslarımız oldu.  Bakanlarımızdan öncelikli ihtiyaçlarımızı ilettik. İnşallah bunlar yakında icraat olarak geri dönecek, bunun takibini de milletvekillerimiz yapacak.

Perşembe günü başbakanımız vaatlerimizle ilgili yol haritasını açıkladı. İlk 3 ayda yasal düzenleme gerektirmeyen çalışmaları hayata geçiriyoruz. Öğrencilerimize burslar 330 TL’den 400 TL’ye çıkarıldı. Bu sürede ilk 3 ay içerisinde vaat edilenlerin büyük kısmı hayata geçmiş olacak. Ama en önemlisi anayasa değişikliği olacak. İnşallah bunu da bu meclisimiz gerçekleştirecek” açıklamasında bulundu.

Ayse_Dogan_Kapakli_Ilce_Danisma Kapakli_Ilce_Danisma

Kapakli_Ilce_Danisma1 Metin_Akgun Ahmet_Akcay