15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri Tüm Yurtta Olduğu Gibi Kapaklı İlçemizde de Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı. Kapaklı'da yaşayan vatandaşlar düzenlenen etkinliklere yoğun ilgi göstererek meydanları doldururken, bir kez daha demokrasiye sahip çıktılar.

15 Temmuz Cumartesi günü saat 11:00’de maket ve resim sergisi açılışı ile başlayan etkinlikler, saat 18:00’de Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilciliği ofisinin açılışı ile devam etti. Açılışın ardından ilçe protokolü ve vatandaşların Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirildi. Mehteran gösterimi ile etkinliklerin gündüz bölümü sona erdi.

“O GECE ZAFERLE SONUÇLANDI”

Etkinliklerin akşam bölümü isi saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başladı. Ardından Mevlana Cami İmam Hatibi Uğur Rendeci Kuran-ı Kerim okudu. Programın açılış konuşmasını ise Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer yaptı.

15 Temmuz’da milletin milli iradeye sahip çıktığını söyleyen Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, “Bundan tam bir yıl önceydi, gece çok kötü başladı. Fakat Allah’ın yardımı, milletimizin sahip çıkmasıyla gece bir zaferle sonuçlandı. “ dedi.

“250 ŞEHİT VERDİK”

Konuşmasına İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’un ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın!’ sözleriyle devam eden Kaymakam Yüzer, “İstiklal Marşımız Kurtuluş savaşı zamanında yazılmıştı. Yani bu millet bir kurtuluş mücadelesi veriyordu. Allah korusun FETÖ hainleri başarılı olsaydı, biz bir daha istiklal mücadelesi vermek zorunda kalacaktık. 250 şehit verdik, belki 2 buçuk milyon şehit verecektik ama biz yine istiklal mücadelesi vermek zorunda kalacaktık. Bu memleket çok darbeler gördü, Fakat bu onlardan hiç birine benzemiyordu. Daha önceki darbelerde vatandaşlarımız vurulmadı emniyet teşkilatlarımız, Cumhurbaşkanlığı makamı, meclis bombalanmadı. O meclis ki milli iradenin tecelli ettiği yerdir. Hiçbir darbede olmadığı şekilde FETÖ hainleri milli iradenin tecelli ettiği meclisimizi bombaladılar. Milletvekillerimizde bu hain saldırı karşısında meclisteki yerlerinden ayrılmadılar ve bizi hakkıyla temsil ettiler. “diye konuştu.

“”BU MİLLET ÇOK BÜYÜK BİR MİLLET”

Yine Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un ‘Girmeden tefrika bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.’ Sözleri ile konuşmasını sürdüren Kaymakam Yüzer, “Vatan Şairimiz, ‘Düşmanın topu, tankı tüfeği ne kadar güçlü olursa olsun, eğer bir milletin yüreği toplu vuruyorsa onu sindiremez.’ Diyor. 15 Temmuz gecesinde de öyle olmadı mı? FETÖ hainleri karşısında yüreği toplu çarpan bir millet görünce geri çekilmek ve yenilmek zorunda kaldılar.

Dünyada hiçbir millet yoktur ki İstiklal marşı ‘Korkma’ diye başlasın. Bu Millet çok büyük bir millet. Bu millet İstiklal Marşı’nın ilk kelimesini iliklerine kadar anlamış bir millet. Bu yüzden bu milletin, bu devletin bir memuru olmaktan gurur duyuyorum. Bu millet toptan, tanktan, uçaktan korkmadı. Milli hakimiyetini, meclisini korudu.” Dedi.

“KAPAKLI TEK YÜREK OLDU”

Programda STK’lar adına konuşan Kapaklı Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Kadir Arıcı, “15 Temmuz darbe girişimi nedir ve neden yapılmaya teşebbüs edilmiştir? Halkın hür iradesi ile seçilmiş Türkiye Millet Meclisi’ni ortadan kaldırıp demokrasi rejimine son vererek, Türkiyemizi bir kaosa ve felakete sürükleyip halkımızı birbirine düşürüp parçalama planıdır. Ancak evdeki hesap çarşıya uymamıştır. İnsanlarımız birlik ve beraberlik içinde canlarını hiçe sayarak 259 şehit binlerce gazi vererek bu hain plan ve girişimi önlemişlerdir. Görülmüştür ki halkın gücü karşısında, başka bir gücün başarılı olma şansı yoktur. Bu tür girişimlere kalkışılmayacağını halkımız göstermiştir. Bunun kanıtı günlerdir yurdumuz genelinde ve ilçemiz Kapaklı’da Sn. Kaymakamımızın öncülüğünde yapılan etkinliklerle bir kez daha tek yürek olarak burada toplanmış bulunmaktayız.

Bu etkinlikler ve kutlamalar vesilesi ile 15 Temmuz’un kahraman şehidi Ömer Halis Demir ve diğer şehitlerimizi anarken, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş savaşında, Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Kore’de, Kıbrıs’ta, Güneydoğu’da ve memleketimizin her yerinde görevleri başında şehit olan asker ve polislerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum.” Dedi.

“MİLLETİMİZ BÜYÜK VE ASİL BİR MİLLETTİR”

Darbe girişiminde bulunanları adalet karşısında en ağır şekilde cezalandırılacağını söyleyen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan İrfan Mandalı, “15 Temmuz gecesi vatanımızı, milletimizi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz, cefakar ve fedakar millete doğrultarak, hain kalleş ve kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı.

Ancak yüce Türk Milletimiz, darbe girişimini sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. Hain FETÖ ve arkasında şer odakları, millet iradesiyle seçilmiş hükümete karşı darbe teşebbüsüne kalkışması asla kabul edilemez. Milletimizin huzuruna, birliğine, beraberliğine ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan bu alçakça girişimler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Milletimiz büyük ve asil bir millettir.

Bu hain darbe girişimi, ülkemize zarar vermek isteyenlerin son çırpınışı olacak ve tarihin çöplüğünde yerlerini alacak. Kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar, Türk adaleti karşısında en ağır şekilde cezalandırılacaktır.

“GÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜDÜR”

Gün birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma günüdür. Ayırmadan, ayrıştırmadan birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya devam edeceğiz. Ülkemize birlik ve beraberlik örneği veren siz değerli Kapaklılı hemşerilerim ile de bu kentte yaşamaktan mutluyum ve gururluyum. Hain darbe girişiminin birinci yılında demokrasi ve milli iradeye hep birlikte sahip çıkarak meydanları boş bırakmadığınız için hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Bu ülke için gözünü kırpmadan canlarını feda etmiş aziz şehitlerimize de Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum. Bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek.” İfadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HALKA HİTAP ETTİ

Konuşmaların ardından program, düzenlenen ilkokullar arası şiir yarışmasında birinci olan Kardelen Baştürk’ün ‘15 Temmuz’ isimli şiirini okumasıyla devam etti. Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz Belgeselinin izlenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması sinevizyon ile vatandaşlara dinletildi. Düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin şiir ve kompozisyonlarını okuduğu gecede Kapaklı İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i şerif okutuldu. İlçe Müftülüğü İlahi Grubunun ilahilerini seslendirmesinin ardından program sabah namazının kılınmasıyla sona erdi.