Emre Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Gürdal Adal ve SEG Boya Kimya Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Saim Buyruk Tarafından Kapaklı ve Çerkezköy’e Birer Anaokulu Yaptırılacak.

Kapaklı ve Çerkezköy’e yapılması planlanan iki anaokulunun protokolü Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu’nun da katılımıyla imzalandı.

Çerkezköy Kaymakamlığında düzenlenen imza törenine Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant,  Emre Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Gürdal Adal ve SEG Boya Kimya Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Saim Buyruk katıldı.

“HIZLI BİR NÜFUS ARTIŞI VAR”

Programda konuşan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, “İlimizde hızlı bir nüfus artışı var. Özellikle Çorlu, Çerkezköy, Ergene, Kapaklı gibi ilçelerimizde daha yoğun artış söz konusu. Dolayısıyla ne kadar derslik ve anasınıfı yaparsak yapalım az gelecek. Hayırseverlerimiz olmasa sadece devletin bunu yapabilmesi çok güç. İnşallah bundan sonra hayırseverlerimizle görüşüp Çerkezköy-Kapaklı bölgemizde anasınıfı ve derslik ihtiyaçlarını karşılayacağız” dedi.

“HER ŞEY ÇERKEZKÖY VE KAPAKLIMIZ İÇİN”

Kendilerine böyle bir imkanı tanıdığı için Vali Salihoğlu’na teşekkür eden Emre Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Gürdal Adal, “Geçen sene de Ergene ilçemizde de kaymakamlık ile böyle bir protokol imzaladık ve okul yaptık. Sayın Valimde yapılan anaokullarını inceledi, uygun gördü. O açıdan bizim de gönlümüz rahat. İnşallah Kapaklı ve Çerkezköy’e de yapacağız.

Allah bu ülkeye zeval vermesin. Hakikaten biz bu ülkeden çok şey kazandık. Bu ülkenin ekmeğini yiyoruz. Bu ülkeye hizmet etmek zorundayız. Çerkezköy’e bizim borcumuz fazla. Bunun burada duyurulması pek hoş görünmüyor olabilir fakat bu tür yatırımlar teşvik etmek için güzel bir örnek. Önemli olan hep birlikte eser vermek. Her şey Çerkezköy ve Kapaklımız için. Elimizden geldiği kadar buradaki kazancımızı buraya vermeye çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

"OKULLAŞMA ORANI %86.35 ARTTI"

En önemli yatırımın çocuklara ve gençlere olan yatırım olduğunu ifade eden Çerkezköy kaymakamı Metin Kubilay hayırsever iş adamlarına eğitime verdikleri destek için teşekkür etti. Kubilay, “Çerkezköy Organize bölgesinde önemli iş adamları olan Emre Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Gürdal Adal tarafından daha önce Ergene ilçemizde anaokulu yapıldı. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.  Bugün de Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimize anaokulu yapılması için protokoller imzaladık. Okul öncesi eğitime verilen önem Sayın Valimizinde teşvikleriyle artış gösterdi. Okullaşma oranımız %86.35 arttı ve 2.384’e ulaştı. Bugün protokolleri imzalanan okulumuz Şehit Mustafa Baykuş ilköğretim ilkokulunun bahçesinde yapılacak. Bugün İstiklal Marşımızın Kabulünün 95. Yıldönümü ve önümüzdeki günlerde 18 Mart Şehitleri anma günü için törenler düzenlenecek. Hakikaten şehidimizin ismi kullanılarak okulumuzun yapılması bizleri çok duygulandırıyor. Bu vesile ile tüm asil şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ile anıyoruz.

“EN DEĞERLİ YATIRIM GELECEĞE YAPILAN YATIRIMDIR”

Kısa bir zaman önce sayın valimizin ve sayın milletvekilimiz Ayşe Doğan’ın destekleriyle 1 Eylül’de ilçemizde eğitim kampüsünün hayata geçirilmesi için ilk adım atılmıştı. Fen lisesi için protokol imzalanmıştı. Bugün inşaat aşamasına geldiğini öğreniyoruz. Bundan dolayı Valimize, Milletvekilimize ve Hayırseverlerimize çok teşekkür ediyoruz. Yine 17 Şubat tarihinde ÇTSO’nun destekleriyle Sosyal Bilimler Lisesi yapılmaya karar verildi. Bundan dolayı ÇTSO’ya teşekkür ediyorum. Şimdi eğitim kampüsümüzde yeni okullar yapılması için yeni hayırseverler bekliyoruz. Orada yeni okullara ihtiyacımız var. Bir tanede Güzel Sanatlar Lisesi yapmak istiyoruz. Bu vesile ile tüm hayırseverlerimize, iş adamlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. En değerli yatırım geleceğe yapılan yatırımdır.” Diyerek sözlerini tamamladı.

anaokulu-kapakli-protokol anaokulu-kapakli-protokol1 anaokulu-kapakli-protokol2