Kapaklı Tokatlılar Derneği Başkanı Yusuf Orçun Demir Öncülüğünde Toplanan Yardımlar Halep’e Gönderildi.

Toplanan yardımlar, Kapaklı Tokatlılar Derneği önünde kesilen kurban ve edilen dualarla “Kapaklı Halep yardım Tırı” İle Halep’e gönderildi. Ak Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin ve Ak Parti Büyükşehir Belediye meclis Üyesi Akın Yılmaz’da yardım tırını uğurlayanlar arasında yer aldı. Yardım tırı ile birlikte Halep’e giden Kapaklı Tokatlılar Derneği Başkanı Yusuf Orçun Demir’de bizzat yardımların dağıtımına eşlik edecek.

“TABELA DERNEĞİ OLMADIĞIMIZI GÖSTERDİK”

Yola çıkmadan önce yardım kampanyası hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Demir, “Yaklaşık üç hafta önce Halep’teki kardeşlerimiz için başlatmış olduğumuz 10 Aralık Çevik Kuvvet Şehitleri yardım kampanyasını tamamladık. Bu yardım kampanyası ile birlikte derneğimizin tabelasında yer alan yardımlaşma, dayanışma ibaresini sadece yazıda bırakmadığımızı, tabela dernekçiliği yapmadığımızı göstermiş olduk. Aynı zamanda Suriye’deki din kardeşlerimize, mazlumlara elimizden geldiği kadar bir nebze de olsa sofralarına aş götürmenin ve her daim birlik olduğumuzu ve elimizden ne gelirse canımızla, kanımızla kardeşlerimizin yanında olduğumuzun bir göstergesidir.

“HEDEF TÜRKİYE’DİR”

Bu hilal ile haçın kavgasıdır, mazlumun kavgasıdır. Bilinmelidir ki bu Türkiye’nin sorunudur. Rahmetli Erbakan Hocanın dediği gibi eğer Suriye’de bir sorun varsa bilinmelidir bu Türkiye’nin sorunudur. Buna örnek olarak şunları söyleyebiliriz; Halep'te boşalan Türkmen mahallelerine PKK, PYD, DAEŞ konuşlandırılmış ve gerekli silahlı siyasal yardımlar dış güçler tarafından daha kolay yapılmaktadır. Bu bölücü örgütleri güçlendirip, Suriye tam anlamıyla ele geçirilince hedef olan Türkiye’dir. 15 Temmuz, Gezi olayları, Rus büyükelçinin vurulması, Canlı bombalar ve Türkiye’de yaşanan iç karışıklıklar dış güçlerin Türkiye'yi göze alamaması ve bizi Kürt, Türk, Çerkez deyip birbirimize düşürmesidir. Bugün Suriye’deki Türkmenleri düşünmeliyiz, oradaki mazlumların yanında olmalıyız. Burada hedefin Türkiye olduğunu unutmamalıyız. Allah Türk Milletini korusun ve yüceltsin. Yarın inşallah bizzat benimde katıldığım konvoy ile birlikte Yardım Tırımız bölgede olacak yardımlarınız esirgemeyen tüm ilçemiz halkına teşekkürlerimiz sunarım. İfadelerini kullandı.