Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Teşkilatı, yayınladığı mesajla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

CHP Kapaklı İlçe Başkanlığı Tarafından Yayınlanan Mesajda, “Basın, halkın haber alma hakkına doğrudan hizmet eden, bu doğrultuda kamu hizmeti ifa eden bir kurumdur. Halkın haber alması, demokrasiye doğrudan ve sağlıklı katılımı olanaklı kılar. Basının ve basın mensuplarının özgürce konuşabildiği, yazabildiği, resmedebildiği, fotoğraflayabildiği ülkelerde demokrasi ve hukuk devletinden söz edilebilir. Gazetecilik faaliyeti de yazılı basının en önemli dalı olup süreli yayınlarla halkın aydınlatılmasını sağlayan kutsal bir mesleği ifade etmektedir.

“BASININ ACIMASIZCA SANSÜR EDİLDİĞİ BİR DÖNEM”

Ülkemizde, özellikle son 14 yıllık zaman zarfında, görsel ve yazılı basına ve basın mensuplarına ve özellikle gazetecilere yönelik baskıların arttığı herkesçe gözlenmektedir. Halkın haber alma hakkına hizmet eden ve yalnızca gerçeklerin ortaya çıkması için çalışan gazetecilerin susturulduğu, bir bahaneyle hapse atıldığı, basının acımasızca sansür edildiği bir dönem yaşanmaktadır.

Bu bakımdan günümüzde gazetecilerin ifa ettikleri görev daha bir anlamlı, daha bir önemli hale gelmiştir. “Gerçekleri söylemekten korkmayınız” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şiarıyla tüm çalışan gazetecilerimizin günlerini kutlar, meslek hayatlarında başarılar dileriz.” İfadelerine yer verildi.