Ülkü Ocakları Kapaklı İlçe Başkanı Ersan Coşkun, "Ülkü Ocakları Uyuşturucu ile Mücadele Platformu” çalışmaları hakkında basın açıklaması yayınladı.

Açıklamasında "Ülkü Ocakları Uyuşturucu ile Mücadele Platformu” çalışmaları hakkında bilgiler veren Coşkun, ‘’Damarlarınızdaki asil kanı kirletmeyin!’’ dedi.

‘’UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE PLATFORMU PROJESİ HAYATA GEÇECEK’’

Coşkun, yaptığı açıklamada Kapaklı’da uyuşturucuya karşı bir projenin de hayata geçirilmeye çalıştığını şu sözlerle dile getirdi; ‘’ Bugün maalesef tüm dünyada olduğu gibi Türk Gençliğini de avuçlarının içine alarak etkisiz hale getirmek isteyen uyuşturucu çeteleri ve bunlarla ilişkili odaklar kirli oyunlarına devam etmektedir. Ne yazık ki bu kirli oyunun etkileri sokaklarımızda, okullarımızda hatta evlerimizde kendini hissettirmektedir. Kişi ve toplum sağlığını, aile kurumunu, ahlaki değerleri, gençlerin eğitimini ve gelişimini tehdit eden uyuşturucu kullanımı ile evrensel insan haklarına saygılı, sosyal çevrenin değerlerini de dikkate alarak topluma karşı sorumluluk duygusuyla hareket eden Ülkü Ocakları Kapaklı İlçe Başkanlığımız, Ülkü Ocakları Genel Merkezimizin oluşturduğu "Uyuşturucu İle Mücadele Platformu" kapsamında çalışmalarını tüm kararlılığıyla Kapaklı’da faaliyete geçirmek için çalışmalarını sürdürmektedir. Ülkü Ocakları Kapaklı İlçe Başkanlığı “Uyuşturucuya Hayır!” kampanyası kapsamında daha etkin ve verimli bir kamuoyu çalışması için Genel Merkezimiz tarafından kurulan, “Uyuşturucu ile Mücadele Platformu” ile saha ve sosyal medya çalışmalarıyla; uyuşturucu kullanımının önüne geçilmesi ve toplumsal farkındalığın artırılmasını gaye edinmektedir. ’’

‘’SAĞLIK YÜRÜYÜŞLERİ DÜZENLENECEK’’

Ayrıca yapılan çalışmalar kapsamında diğer Sivil Toplum Kuruluşları ile eş güdümlü çalışılarak bu konu üzerine seminerler düzenleneceğini de belirten Coşkun, ‘’ “Ülkü Ocakları Uyuşturucu ile Mücadele Platformu”nun saha çalışmaları kapsamında ilk etapta İlçe Emniyet, Sağlık Müdürlükleri ve uyuşturucuya karşı mücadele için kamu yararına çalışmakta olan sivil toplum kuruluşları (vakıf, dernek vs.) ile yapılacak eş güdümlü çalışmalar neticesinde belirlenen, alanında uzman konuşmacılar ile tertip edilecek seminer ve konferanslar aracılığıyla uyuşturucu hakkında toplumsal bilinçlenmeye ön ayak olunacaktır. Bunların yanı sıra; saha çalışmaları kapsamında, şehir meydanı, otobüs durakları ve park gibi alanlarda çeşitli faaliyetlerle, toplumsal bilinçlenme ve farkındalık oluşturma çalışmaları yapılacaktır. İlçe Başkanlığı Binamızda uyuşturucunun zararlarını anlatan ve uyuşturucuyla mücadele konulu film ve belgesel gösterimleri yapılacaktır. Düzenleyeceğimiz “Sağlık Yürüyüşleri” ile yerel bazda uyuşturucu kullanımına dikkat çekilerek konunun yerel basın ve kamuoyunda da tartışmaya açılması sağlanacaktır.’’ sözlerini kaydetti.

‘’ÜLKEMİZİN HER YERİNE GENİŞLEYECEK BİR PROJE’’

Yapılan açıklamada Coşkun, bunun sadece Kapaklı’da değil ülkenin her yerine de yayılacak bir proje olduğunun altını çizerek, bu konuda çalışmaların da hızla devam ettiğini de belirtti. Coşkun, ‘’ Genel Merkezimiz tarafından oluşturulan “Ülkü Ocakları Uyuşturucu ile Mücadele Platformu” kapsamında Kapaklı Ocağımız yürüttüğü çalışmalarla, uyuşturucu madde kullanımının önlenmesi için koruyucu ve önleyici tedbirler üzerinde yoğunlaşmaktadır. “Ülkü Ocakları Uyuşturucu ile Mücadele Platformu” faaliyetleriyle, uyuşturucu madde kullanımının kişisel ve toplumsal ‘maliyetine’ dikkat çekecek, aile bağlarının ve sağlıklı arkadaşlık ilişkilerinin önemi üzerinde duracak, Türk gençliğini bilime, spora ve sanata yönlendirecektir. Uyuşturucu madde kullanımına yönelecek, özendirici birtakım hareketlere maruz kalacak kitlelerin; “Ülkü Ocakları Uyuşturucu ile Mücadele Platformu” faaliyetleri ile uyuşturucunun nelere mal olduğunu fark etmeleri sağlanacak; uyuşturucunun beraberinde getireceği kişisel ve toplumsal problemlerin önüne geçilecektir. “Ülkü Ocakları Uyuşturucu İle Mücadele Platformu” Genel Merkezimizin koordinasyonunda ülkemizin her bir köşesinde, yediden yetmişe herkese ulaşacak, uyuşturucu ile mücadele cephesini genişletecektir.’’ diyerek sözlerine son verirken Türk gençliğine de şu sözlerle seslendi, ‘’Bu vesile ile Türk Gençliğine tekrar seslenmek istiyorum "Damarlarınızdaki Asil Kanı Kirletmeyin!".’’.