Sanayi Ticaret ve Esnaf Derneği (SATİVES) Başkanı Erol Buz ve yönetimi, yerel basını kahvaltıda ağırladı.

Hawthorn Suites By Wyndham Oteli'nde 4 Kasım 2017 Cumartesi günü saat 10:00'da düzenlenen kahvaltıda Sanayi Ticaret ve Esnaf Derneği (SATİVES) Dernek Başkanı Erol Buz, Kapaklı'da Esnaf ve Sanatkarlar Odası kurmak için uğraş verdiklerini fakat çabalarının sonuçsuz kaldığını dile getirdi. Bölgemizdeki milletvekilleri ve siyasetçilerin bu durumda aktif rol oynamadıklarından da yakınan SATİVES Başkanı Erol Buz, ''Bu işe kimse sahip çıkmıyor, biz sahiplenmeye çalışıyoruz. Esnaflar destek veriyor fakat siyasiler bu işte zayıf kalıyor.'' dedi.

''ÇOK MÜCADELE EDİYORUZ''

Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Odası kurmak için geçtiğimiz haftalarda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na yazmış oldukları dilekçeyi okuyarak açıklamasına başlayan Buz, dilekçeyi okuduktan sonra şu ifadeleri kullandı; ''Bu okuduğum dilekçemizi geçtiğimiz hafta Gümrük ve Ticaret Bakanlığı masasına koyduk. Çok zorlanıyoruz, çok mücadele ediyoruz. Derneğimizin yönetimi olarak bunu başarmak istiyoruz fakat önümüze çok engeller çıkıyor. Bölgemizin milletvekilleri yetersiz kalıyor. Bu dilekçeler bazı milletvekili arkadaşlarımızda da var fakat hiçbir dönüş yapmadılar. Maalesef 75 km yolu gidip gelmek zorunda kalıyoruz. Bu işe kimse sahip çıkmıyor, biz sahiplenmeye çalışıyoruz. Esnaflar destek veriyor fakat siyasiler bu işte zayıf kalıyor. Ankara seyahatimizde gerekli mercilerle görüştük. İnşallah en kısa zamanda bunu Kapaklı’ya müjdeli bir haber olarak açıklamasını yapacağız.''

''SİYASETÇİLER HİÇBİR ŞEY YAPMIYOR VEYA YAPAMIYOR!''

Oda kurmak için gerekli sayı ve yeterliliğe sahip olduklarını fakat taleplerinin bir türlü sonuçlanmadığını da belirten Buz, ''Kapaklı Büyükşehir Belediyesi'nin sınırları içerisinde olduğundan dolayı kanunlar bizi zorluyor.  Aslında normalde 50.000 kişinin ve 500 esnafın olduğu her yerde bu oda çok rahat kuruluyor. Fakat biz Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde olduğumuz için en büyük sıkıntı olarak kanunlarla karşılaşıyoruz. Siyasetçiler hiçbir şey yapamıyorlar veya yapmıyorlar. Yapmadıklarından dolayı bizde böyle tıkanıp kalıyoruz. Onlar yapsalar da yapmasalar da biz bunun peşindeyiz. Siz basın mensupları olmazsanız biz bunları başaramayız. Bu konuda desteklerinizi istiyoruz.'' söylemlerinde bulundu.

''İRFAN MANDALI HASSASİYETLE BU KONU ÜZERİNDE DURUYOR!''

Bu mücadelede kendilerine Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker'den başka siyasi destek bulamadıklarını da belirten Erol Buz, Mandalı'ya şu ifadelerle teşekkür etti; ''Belediye başkanımız İrfan Mandalı hassasiyetle bu konu üzerinde duruyor. Bize çok yardımcı oldu. Biz bu listeleri alamadık. Vergi dairesine gittik, alamadık. Kaymakamlık işimizi çözemedi. Diğer kurumlar esnaf sayısı ile ilgili bilgileri vermediler. Ama sağ olsun belediye başkanımız bu konuyla ilgili iyi destek verdi. Belediyenin avukatını da görevlendirdi. Bölgemizin kalkınması, gelişmesi için yapmış olduğu çalışmadan dolayı ona da teşekkür ediyorum buradan.''

ERGENE'YE SATİVES ŞUBESİ AÇILACAK!

Konuşmasının sonlarında ise Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın açılmasının Ergene'nin de önünü açacağını belirten Buz, ''Kapaklı ayrı bir ilçe. Dernek olarak merkezimiz Kapaklı'da fakat biz sadece Kapaklı için çalışmıyoruz. Ergene'de de bekleyen arkadaşlar var. Eğer biz bunu burada başarabilirsek Ergene'nin de önü açılacak, oraya da destek olacağız. Oraya da bu işin kurulumu için elimizden gelen ne varsa yapacağız. Aynı zamanda derneğimizin bir şubesini de Ergene'de açacağız. Şimdilik bir taşınma aşaması var, Kapaklı'nın merkezinde bir yere taşınmayı düşünüyoruz. Taşındıktan sonra orada da bir şube açmayı düşünüyoruz.'' dedi.