Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü Yayınladığı Mesajla Kutladı.

Salihoğlu mesajında, "Engellilerimize Sevgi ve Selamlarımızı Sunuyoruz. Anayasa’mızın 10. maddesinde “Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.” “Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz.” ifadeleri yer almaktadır. Anayasa’mızın 61. maddesinde ise “Devlet, sakatların korunmalarını ve toplum hayatına intibaklarını sağlayıcı tedbirleri alır.” denilmektedir.

Bu ifadelerde engellilerin de diğer yurttaşlar gibi anayasal güvence altında oldukları anlatılmaktadır. Kısacası engellilerimizin ekonomik ve sosyal durumlarının iyileştirilmesine ilişkin yapılanlar, bağış ya da yardım değil anayasal bir haktır. Bu asla unutulmamalıdır.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle tüm engelli yurttaşlarımıza sevgi ve selamlarımızı sunuyor; aileleriyle mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyoruz." dedi.