İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, Kapaklı Alaçamlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin 29 Şubat Pazartesi günü organize etmiş olduğu konferansa katıldı.

YAKLAŞIK 2000 KİŞİ KATILDI

Kardeşler Düğün Salonunda düzenlenen konferansa vatandaşların ilgisi oldukça yoğun olurken, yaklaşık 2000 kişi 2,5 saat süren ve İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu’nun müthiş sohbetini beğeniyle dinlediler. Döngeloğlu, hayatında yaşanan kesitlerle de süslediği konuşmasında bazen güldürdü, bazen düşündürdü. Döngel oğlu konuşmasında Ailenin önemine vurgu yaparken, “Ülkenizi Kurtarmak İçin Ailenize Sahip Çıkın” dedi.

Ak Parti Belediye Meclis Üyesi İrfan Demir’in sunumunu gerçekleştirdiği Konferansa İlçe kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye başkanı İrfan Mandalı, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Ak Parti Büyükşehir belediye meclis üyesi Akın Yılmaz, Ak Parti Belediye meclis üyesi İbrahim Aktürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başlayan program Kapaklı Çamlıca Kız Öğrenci Yurdu hocalarından Mazlum Şeker’in okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

DAHA FAZLA BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

Gençlerimizi, çocuklarımızı ve ilçemizi geleceğe hazırlamak için kendilerine bir takım görevler düştüğünü belirten Alaçamlılar Dernek Başkanı Muhterem Büyükkeskin, ''Dernek olarak sorumluluklarımızı yerine getirmeye gayret ediyoruz. Örfümüzü, adetlerimizi, bizi biz yapan değerlerimizi yaşatmaya, gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Birbirimizi sevmeye, şehit kanları ile yoğrulmuş aziz vatanımız ve al bayrağımıza sahip çıkmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Toplumu bilinçlendirmek için bu programların önemli olduğuna inanıyorum.  İşte bu bilinçle Değerli Hocamız, Ömer Döngeloğlu'nu konferansımıza davet ettik.'' dedi.

KİMSENİN KALBİNİ KIRMAYIN

Ömer Döngeloğlu konferansta bir konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada Döngeloğlu, ''Değerli kardeşlerim, cennette suç işlemiş sizin anneniz babanız, bu dünyada günah işleyeni çok görmeyin. Herkes kendi günahını kendi sevabını saysın. Kimsenin kalbini kırmayın. Peygamber Efendimiz ,’’ İnsanın kalbi, Kabe’den daha muhteremdir. Kabe’den daha saygı değerdir. Kabe’yi yıkmaktan daha beterdir bir insan kalbini kırmak.’’ Derdi. Kabe’yi görünce gözleri dolup, Kabe’ye koşan Müslüman nasıl olur da bir insanın kalbini kırabilir? Bu nedenle hiçbir Müslüman savaş hariç kimseye şiddet uygulamamalı. Çünkü şiddet yalanı, yalan her şeyi doğurur” dedi.

GÜNAH İŞLEMEK KOLAYLAŞTI!

Kardeşlerim, her geçen gün teknolojinin hayatımıza kolayca soktuğu günahlar, cazibeli gösterdiği haramlar o kadar kolaylaştı ki, bundan 40 yıl önce zina yapmak için epey uğraşması lazımdı. Şimdi tüm bu günahlar, haramlar avucumuzun içinde.

AİLENİZE SAHİP ÇIKIN

Kardeşlerim, Allah bize, ‘’ Birbirinize yardım edin. ‘’ diyor. İyi işlerde birbirinize destek olun ki o çoğalsın, o devamlı olsun. Birbirinize destek olursanız iyilik çoğalır ve devamlı olur. Şeytan aranıza giremez.

Kardeşlerim, Allah, bu milletin iç ve dış hainlerine fırsat vermesin. Ülkenize sahip çıkmak istiyorsanız, evinize, ailenize sahip çıkın. Evinize ve ailenize sahip çıkmanız sizin bu ülkeyi kurtarmanız demektir.'' dedi.

Programın sonunda ilçe kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ve dernek başkanı Muhterem Büyükkeskin tarafından Ömer Döngeloğlu’na günün anısına plaket takdim edilirken, belediye başkanı İrfan Mandalı’da Döngeloğlu’na çiçek takdim etti. Program Geceye katılan protokol ile günün anısına fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

omer-dongeloglu-kapakli-alacamlilar1 omer-dongeloglu-kapakli-alacamlilar2 omer-dongeloglu-kapakli-alacamlilar3 omer-dongeloglu-kapakli-alacamlilar4 omer-dongeloglu-kapakli-alacamlilar5 omer-dongeloglu-kapakli-alacamlilar6 omer-dongeloglu-kapakli-alacamlilar7 omer-dongeloglu-kapakli-alacamlilar8 omer-dongeloglu-kapakli-alacamlilar9 omer-dongeloglu-kapakli-alacamlilar10 omer-dongeloglu-kapakli-alacamlilar11