Devlet tarafından dağıtılan ücretsiz ders kitaplarından 7.sınıf Fen Bilimleri kitapları Yıldızkent Ortaokuluna eksik verildiği, ya da dağıtımı yapılmadığı ortaya çıktı.

Haber merkezimize ulaşan bazı veliler, Özellikle 7.sınıfta okutulması gereken Fen Bilimleri kitaplarını temin etmeyen İlçe Milli Eğitim müdürlüğü yetkililerine ve eksikliğe kayıtsız kalan okul yöneticilerine tepki gösterdiler.

EN TEMEL İHTİYACA KAYITSIZ KALINMIŞ   

Ak Parti Hükümeti ile başlayan, her öğrencinin eğitim imkanlarına eksiksiz ulaşmasına katkı sağlayan, velilerin maddi yükünü hafifleten çok güzel bir uygulama ''Öğrencilere Ücretsiz Ders Kitabı'' dağıtımı uygulaması, ilçemiz Kapaklı' da çözüm üretemeyen milli eğitim yöneticileri yüzünden hükümetin hedefleri doğrultusunda tam anlamıyla maalesef hayat bulmamış. Görevi vatandaşa, öğrencilere hizmet etmek olan yöneticiler eğitimin en temel ihtiyacı olan kitabın eksikliğine kayıtsız kalmış görünüyor.

Haber merkezimizi ziyaret eden öğrenci velileri; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ders kitabı eksik olan öğrencilerin ihtiyaçlarının zamanında karşılanabilmesi ve kitap eksiğine meydan verilmemesi için gerekli her türlü tedbir ilgililerce alınacak denmesine rağmen, öğrencileri bu hizmetten mahrum bırakmanın ne anlama geldiğinin sorulması gerekir dediler. Dönem boyunca okul yönetimine mağduriyetlerini dile getirdiklerini, buna karşılık okul müdürünün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne durumu bildirmesine rağmen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin bu işi çözmekte kayıtsız kaldığını bildirdiler.

YETKİLİLERDEN HESAP SORULSUN

Dönem sonu gelmesine rağmen devletin kitabını öğrencisine veremeyen, çözüm üretmekten aciz bir anlayışla Kapaklı'da mağdur edildiklerini söyleyen veliler gazeteniz aracılığı ile yetkililere sesleniyoruz! Lütfen hatır gönül işini bırakalım, bu benim adamım yaptığı her şey yeridir anlayışını bırakalım. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı mahrum eden, çözüm üretemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden hesap sorulsun dediler.