Cumhuriyet Mahallesi Mahalle Muhtarı Seçkin Dilsiz, vatandaşlardan çok talep olduğu gerekçesiyle mahallede halk pazarı kurulması için belediyeye başvurdu.

Cumhuriyet Mahallesi’ndeki halk pazarının Atatürk Mahallesi’ne kaydırılmasından sonra, mahallelerinde pazar olmadığını belirten vatandaşlar Cumhuriyet Mahallesi Mahalle Muhtarı Seçkin Dilsiz’e başvurdu. Vatandaşların şikayetini dikkate alan Muhtar Dilsiz, belediyeye dilekçe yazarak vatandaşların sorunlarını dile getirdi.

Vatandaşların mağduriyetini belirten Dilsiz’in dilekçesinde şu ifadeler yer aldı;

‘’Kapaklı İlçesi Cumhuriyet Mahallesi yaklaşık 35.000 bin nüfusu ve coğrafi konumu itibari ile Trakya Bölgemizin en büyük mahallelerinden birisi olup mahallemizde halk pazarı bulunmamaktadır. İlçemiz genelinde Perşembe günü Bahçelievler Mahallemizde, Cuma günü İsmetpaşa Mahallemizde, Pazar günü ise Atatürk Mahallemizde halk pazarı kurulmaktadır. Cumhuriyet Mahallesi’nde özellikle Erbay Caddesi’nden sonraki bölümde ikamet eden Vatan Caddesi ve diğer caddelerdeki vatandaşlarımızın kurulan bu pazarlara ikamet ettiği adresler uzak olduğundan ulaşım sıkıntısı çekmekte olup, birçok mahalle sakinimiz bu pazarlardan faydalanamamaktadır. Muhtarlığımıza bu konuda, özellikle o bölgede ikamet eden bayanlarımızdan her gün bu sorun iletilmektedir. Erbay Caddesi ve sonrası olan güzergaha uygun görülen gün halk pazarı kurulduğu taktirde mahallemiz adına bu sorun ortadan kalkıp vatandaşlarımız daha rahat alışveriş imkanı bulacaklar. O güzergahta halk pazarı kurulduğu taktirde vatandaşlarımızın bu büyük sorununa çözüm bulunmuş olunur.’’