Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (ÇOSB) katılımcılarına yönelik düzenlediği eğitimler kapsamında “Veri Kurtarma ve Siber Güvenlik” konulu eğitime ev sahipliği yaptı.

Veri Kurtarma Hizmetleri Ltd. firmasından Serap Günal ile Watchguard Türkiye Ofisinden Siber Güvenlik Uzmanı Alper Onarangil’in konuşmacı olarak katıldığı eğitimde; “Veri Kurtarma nasıl yapılır? Veri nasıl kaybedilir? Veri nasıl kurtarılmaz? Veri kaybı çeşitleri, veri kaydedilen medyalar ve özellikleri, veri kaybı durumlarında önemli noktalar, veri kaybı durumunda ilk eylem planı, profesyonel veri kurtarma nasıl yapılmalıdır? Veri kaybı yaşamamak için basit tedbirler nelerdir? Siber güvenlik, güncel siber saldırılar, saldırılardan korunma yolları, Cryptolocker saldırısı varyantları” konuları detaylı olarak aktarıldı. ÇOSB Bölge Müdürlüğü Eğitim Salonunda gerçekleşen eğitime çok sayıda firmanın bilgi işlem sorumluları katıldı.

GÜNAL'DAN TAVSİYELER

Eğitimde, Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, şunları söyledi: “Veri kurtarmalar konusunda ülkemizde format çok ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca yanlışlıkla format atma durumu var. Bu da ayrıca büyük bir sorun. Uyarılara rağmen format atıyoruz. İkinci örnek ise silme. ‘Sildim ama geri istiyorum’ diyebiliyor insanlar. Bilgisayarınızda önemsediğiniz bir bilgi ile önemsemediğiniz bir bilgiyi yan yana koymayın bu veri kurtarma için bir başlangıç olabilir. Yetkili olmayan kimseye diskinizi veri kurtarmak için vermeyin. Bu kadar hızlı ilerleyen teknolojik ortamda veri kurtarmaya daha fazla ihtiyaç duyulacaktır.”
Yoğun katılımla gerçekleştirilen eğitim sonrası katılımcılardan yeni, benzer eğitimler için talepler alındı. Program soru-cevap kısmının ardından sona erdi.