Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı’nın 1.Olağan Kongresi’nde başkanlığa tek liste ile giren mevcut ilçe başkanı Kenan Seçkin yeniden seçildi.

Kongrede 206 üyenin 90’ı sandık başına gelerek oy kullandı. Kenan Seçkin’in başkanlığında yeni yönetiminde “Can Akay, Arzu Aydoğan Duran, Şayka Çalışkan, Nalan Çolak, Ersin Değirmenci, Ender Dubaz, Cengiz Gezer, Metin Kantarkıran, Arif Karlı, Metin Kurt, Seyfi Özgerçek, Hakan Uzun, Muzaffer Yıldıran”  yer aldı.

Ali İhsan Mandalı Düğün Salonu’nda Cumartesi günü saat 11.00’da başlayan kongreye CHP İl Başkanı Şeref Çetin, CHP Tekirdağ Milletvekilleri Dr.Candan Yüceer ile Emre Köprülü, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul,  CHP İlçe Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanları, CHP Tekirdağ Milletvekili adayları İlhami Özcan Aygun, Arzu Mandalı Sucu ile Şerafetdin Terzi, bazı siyasi partilerin temsilcileri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları, delegeler ile partililer katıldı.

CHP-KONGRE

KATILIM DAHA YOĞUN OLMALIYDI

Kadir Albayrak kongreye katılımın az olduğuna dikkat çekerken, “Birinci Olağan kongre tarihi bir gün, bugün daha büyük bir katılım daha bir coşkulu katılım olmasını isterdim. Kapaklı farklı bir ilçe, buraya hizmet yapmak çok zor. Uzun yıllar köy statüsünden ilçe statüsüne gelmiş olup 92 bin nüfus var şuanda. Kapaklı’nın nüfusu bir anda arttı. Kapaklı tabi hizmete susayan bir yer, tabi bir avantajımız var. Kapaklı’nın bütün geçmişini bilen, 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan İrfan Mandalı ile çalışmak. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

YERELDE BAŞARILI GENELDE BAŞARISIZIZ

İrfan Mandalı- ise yerelde başarılı genelde ise CHP olarak başarısız olduklarını ifade etti, Mandalı, “Yerel seçimleri güzel bir şekilde geçirdik fakat genel seçimlerde süreç içerisinde gerileme olduğunu gördük. 3 dönemdir vatandaşımızın teveccühü ile belediye başkanlığı yapıyorum. Fakat vatandaşımız bizi yerelde birinci yapıyor, genelde yapmıyor. Şunun bir sebebi ise Türkiye’yi tanıtırken %99,9’u Müslümandır diyoruz. Ondan şüphemiz yok. Fakat kamuoyunda CHP’ye oy atmak dinsizlikle ithaf ediliyor. Biz dinimiz, dilimiz, ırkımız mezhebimiz, görüşümüz, düşüncemiz ne olursa olsun böyle bir düşünceye sahip olmadığımızı belirtiyoruz. Fakat son yıllarda CHP’yi hızlı bir şekilde ayrıştırmaya doğru götürdüğünü görüyoruz. Bizler bunu tasvip etmediğimizi belirtiyoruz.

Biz 2002 yılından önce tüm komşularımızla iyi geçinen bir ülkeydik. Biz bugün Yunanistan, Bulgaristan, Suriye, Irak, İran, Ermenistan, Gürcistan, Rusya, Ukrayna acaba bu dış politikada biz mi çok iyi gidiyoruz, başkalarımı bize yanlış farklı aktarıyor. Bu siyaset artık çöktü, bu siyaseti bu şekilde götürmemeliyiz.” Diye konuştu.

KONGRELER SEÇİM SONRASI DEĞERLENDİRME SÜRECİDİR

Bugün Kapaklı için tarihi bir gün OLDUĞUNU SÖYLEYEN chp Tekirdağ milletvekili Emre Köprülü’de “Zira bugün olağan birinci ilçe kongremizi yapıyoruz. İlçe olma vasfının olgunlaşmış göstergelerinden birini bugün ortaya koyuyoruz.

Biliyorsunuz kongremiz 2 sefer ertelendi. Ertelenmelerden sonrada örgütümüzün beklenti ve talepleri belirli bir noktaya kadar geldi. Saray’daki kongremizin ardından şimdi Kapaklı’daki kongremizi yapıyoruz. Kongreler seçim sonrasını değerlendirebileceğimiz süreçlerdir. Partinin Doğruyu yanlışı aradığı ve bir sonucu bir çıkarıma vardığı süreçlerdir kongreler. Bizde bunları yapmak istiyoruz kongrelerimizde.

Kapaklı, Çorlu, Süleymanpaşa, Çerkezköy’den sonra Tekirdağ’ın 4. Büyük ilçesi. Bizim açımızdan da büyük bir önem arz ediyor. Kapaklı’nın yerel seçim süreçlerinde gösterilmiş olan bir başarı var. Yerel seçimde 12-0 yapmamızı büyükşehirde de büyük bir fark ortaya koymamızı nedenlerinden biri aslında Kapaklı siyaseti. Genel seçimlerde ise 4-5 milletvekili çıkarmamız gerekirken 9 bin oy farkı ile kaybettiğimiz ilçemiz de Kapaklı. Nedenleri araştırarak sonucu doğru olarak ortaya koymalıyız. Yaptığımız noktada Gençlik kollarımızı, eşinden – çocuğundan fedakarlık eden kadınlarımızın, Partililerimizin Emeği, Alın terini, mücadelesinin karşılık bulabilmesi bir noktada seçim sonuçlarının sayısal anlamda taçlanması ile olacaktır. Yerel seçimlerde belediyeyi kazandığınız zaman bir başarı ortaya koyabiliyorsunuz. Genel seçimlerde mevcut vekil sayınızı arttırdığınız da bir sonuç ortaya koyabiliyorsunuz.

Politikalarımız çok doğru, söylemlerimiz çok doğru, bütün milletvekili arkadaşlarımızın çalışmaları takdire şayan demek bir yerlerde bir yanlış var. Biz bu yanlışları doğru şekilde tespit edip çözmeye zorunluyuz. Bunu çözüme kavuşturacak kişilerde CHP’li delegelerdir. Delege olmak sadece yakamıza takacağımız bir karttan ibaret değildir. Cumhuriyet Halk Partisinde Delege olmak sorumluluktur, yeri geldiği zaman o toplumun gereğini yerine getirmektir. Bende bütün delegelerimize bu sorumluluklarını boyunlarına bir borç olarak hatırlatmak zorundayım. Çünkü bu ülkenin geleceğine karşı sorumluyuz, çocuklarımızın geleceğine karşı sorumluyuz gerektiğinde de bu sorumluluğu yerine getirmekte zorundayız” açıklamasında bulundu.

CHP DEMEK ALINTERİ DEMEK

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer teşkilatlarda bir huzursuzluk olduğunu söylerken, “Bugün önemli bir gün Kapaklı örgütümüzün bundan sonraki yöneticilerini seçmek için bir aradayız. Geçmişten günümüze birçok emek veren, yürek veren yöneticilerimiz, gençlerimiz, kadınlarımız oldu buradan hepsine teşekkür ediyorum. Emeklerini ve haklarını bize helal etsinler. 2011’de genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte bir umut doğdu bütün partililerimize, bir değişim, bir yenilenme, bir heyecan geldi.

Bugün görüyorum ki arkadaşlarımızda biraz huzursuzluk var, biraz heyecan ve inançta azalma var. İşte bu noktada ne yapabiliriz bunu konuşmalıyız. Biz ne yapabiliriz diyorsanız bugün yeni bir sayfa açmalıyız, yeni bir başlangıç yapmalıyız. Bunu yönetimde yer alan kişiler emektarlarımızın desteklerini alarak eksik kalan yerlerimizi tamamlamalıyız. Bugün, Dünden daha zor. Dün Silivri’de Sayın Can Dündar ve Ertem Gül’ü ziyaret ettik. Tek suçları var mesleklerini yapmak. Çağdaş demokrasi anlayışından bir adım daha geriye gitmiş durumdayız. Onun için daha çok çalışmak, birlik ve beraberlik içinde olmak, kenetlenmek zorundayız.

Cumhuriyet Halk Partisi demek Türkiye Cumhuriyeti demek, Cumhuriyet Halk Partili demek emek, alın teri, Atatürk devrimleri için, bu ülkedeki demokrasi ve özgürlük için kararlılıkla umutsuzluğa düşmeden mücadele etmek demektir.” İfadelerini kullandı.