Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, yapmış olduğu basın toplantısı ile kongre tarihlerini açıkladı. Seçkin, düzenlenen basın toplantısında geçtiğimiz haftalarda Kapaklı Belediye Meclisi’nde yaşanan olaylarla ilgili de açıklamalarda bulundu.

16 Ekim 2017 Pazartesi günü saat 16:30'da Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı’nda gerçekleştirilen basın toplantısı ile CHP kongre tarihleri duyuruldu. Duyurunun yanı sıra geçtiğimiz haftalarda Belediye Meclis Toplantısı'nda yaşanan gerginlik ile ilgili de açıklama yapıldı.

KONGRE TARİHİ 5 KASIM

Basın toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, ''Hepinizin takip ettiği gibi ilçe delege seçimlerimiz bitti, tüm ilçeler delege seçimlerini tamamladı. İlçe kongre süreçleri başladı. Ayın 22'sinde Süleymanpaşa ile başlıyor ve süreç devam ediyor. Biz de Kasım ayının 5'inde saat 10:30 Ali İhsan Mandalı Düğün Salonu'nda ilçe kongremizi gerçekleştireceğiz. 208 delegemiz var ve 44 tane de il delegemiz olacak. Mahalle delege seçimlerini ise güzel bir ortamda yaptık. Diğer arkadaşıma da katılarak destek verdiği için teşekkür ediyorum. Güzel demokratik bir ortamda oldu en ufak bir sıkıntımız olmadı ve olacağını da zaten öngörmüyorduk.'' dedi.

''DOĞRU BİLDİĞİMİZİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ''

Geçtiğimiz haftalarda Belediye Meclis Toplantısı'nda yaşanan gerginliklere de değinen Başkan Seçkin, ''Geçenlerde basına yansıyan Tarife Komisyonu ile ilgili de konuşmak istiyorum. Bahsedildiği gibi tehdit gibi bir şey olmadı. Gerek bizim meclis üyelerimiz gerek diğer arkadaşlar medeni insanlar. Ben arkadaşlarımla görüştüm öyle bir şey olmadığını söylediler ki zaten kimsenin de kimseyi tehdit etme gibi bir lüksü yok. Ama Ak Parti'nin bazı komisyon üyelerine yukarıdan gelen talimatlarla ilgili bazı tarifeleri zorlaştırma anlaşmaları var ve o doğrultuda hareket ediyorlar. Saray'da da buna benzer şeyler yaşandı, diğer ilçelerde de var. Saray'da da eğer yanlış duymadıysam Tarife Komisyonundaki arkadaşlar istifa etmişler ve amaç ise süreç biraz daha geriye gitsin. Onlar kendi takdirleri, Bizler doğru bildiklerimizi vatandaşın gözü önünde yapmaya devam edeceğiz.'' sözlerini sarfetti.

''İNCELEMEYE ÖZEN GÖSTERMEDİKLERİ BİR TARİFEYİ REDDETTİLER''

Meclis Toplantısı hakkında konuşan bir diğer isim ise Tarife Komisyonu Başkanı İlhan Çetinkaya oldu. Olay günü hakkında bir açıklama yapan Çetinkaya, ''Tarife Komisyonu Başkanı olarak o gün arkadaşları bana telefon etti. Mecliste de aynı şeyleri söyledim. 'Bize eski liste ile yeni listeyi gönderir misiniz ona göre fiyat talebinde bulunalım inceleyerek imzalayalım' dediler. Ben gönderdim. Sabah geldiler ve dedim ki 'İncelediniz mi?', incelemediklerini söyleyerek 'Zaten İrfan Mandalı vermiş listeyi, size ne öneri versek siz onu zaten çoğunluk olarak geçeceksiniz, biz reddediyoruz.'' Yani incelemeye özen göstermedikleri bir tarifeyi reddettiler. Ama hakarettir, küfürdür böyle bir şey olmadı. Ben komisyon oy birliği ile geçsin diye belediye terasında yediğimiz yemekte bunları konuştum. 'Oy birliği ile geçirelim' dedim. Ben Komisyon Başkanı olarak böyle geçirmek istedim. Onların istediklerini yapmaya özen gösterdim. Ama onlar farklı olarak tüm ilçelerde aldıkları kararı uyguladı. Yani buna red verebilirlerdi ama çirkinleştirilmesi yanlıştı. Salih Bezgin'i de gazeteye verdiği açıklama hakkında aradığımda bana komisyon olarak değil isim vererek dedi ki ‘Onun ismini yazacaktık komisyon olarak yazdık.' dedim ki 'O da yanlış sizin verdiğiniz demeç de yanlış.' 'Ben sana döneceğim' dedi, hala bekliyoruz. Vergileri 0'a da çeksek onların aldığı bir karar var, bu karar neticesinde tüm ilçelerde aynı olayı yapacaklar. Bunun düşürülmesi Çerkezköy'de de kabul edilmedi. Ak Partililer kendilerinin verdiği %45 vergileri görmüyorlar ama bizim verdiğimiz vergilere red veriyorlar.'' ifadelerini kullandı.

''BEN MECLİS ÖNÜNDE GEREKENİ SÖYLEDİM''

'Çoraplarıyla geldiler' ifadelerine açıklama ise Muzaffer Yıldıran'dan geldi. CHP Belediye Meclis Üyesi Yıldıran, ''Ben meclisin önünde gerekeni söyledim. Benim yapmadığım, söylemediğim bir şeyi benim ismimi vererek söylemelerine gücendim. Bana hem 'abi' diyecekler hem de yapmadığım bir şeyi ben yapmışım gibi söyleyecekler. Yapmadığım bir konuyu iki evladımın üzerine yemin ederek beyan etmişim. Bunun üzerine daha fazla diyecek bir şey yok. Hepimiz evlat sahibiyiz.'' dedi.