Çerkezköy Kent Konseyi 12’nci Olağan Genel Kurulu Çerkezköy Kent Konseyi hizmet binasında yapıldı.

Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz 2015 yılı içerisinde yapılan çalışmaları ve 2016 yılı içerisinde düşünülen projeler ile yapılması planlanan etkinlikleri genel kurul üyelerine anlattı.

AKAY VE KUBİLAY KATILMADI

Genel kurula AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Aysal, Mahalle Muhtarları, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Yönetimi ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri katılırken, Çerkezköy kaymakamı Metin Kubilay ve belediye başkanı Vahap Akay programları dolayısıyla toplantıya katılamadı.

2015 YILI ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Genel kurulda konuşan Çerkezköy Kent Konseyi başkanı Serkan Karagöz, geçen yıl hazırlamış oldukları proje ile Çerkezköy Belediyesi’nin katkılarıyla Kipa kavşağında bulunan Çerkezköy’den Çanakkale Savaşına katılan 33 şehit askerin isimlerinin yazılı olduğu Şehit Anıtını ilçeye kazandırdıklarını söyledi.

IMG_3007

Karagöz, “Yine yapmış olduğumuz projelerden birisi olan kent konseyi yanındaki yolun Çerkezköylülerin el işlerinin satışlarının yapıldığı hanımeli sokağının açılışını gerçekleştirdiğimiz için, onlara ticaret yapma imkanı sunduğumuz için çok mutluyum” diye konuştu.

KAZAK GÖLÜ'NE BENZER PİKNİK ALANI 

2015-2016 döneminde açılan kursların devam ettiğini belirten Karagöz gelecekte yapmayı planladıkları projeleri şöyle sıraladı.

Marmaris’te bulunan müzikli havuzlu su gösteri parkının Çerkezköy’de Pazar yerinin yanında uygulanması. Bu projenin maliyetinin 4-5 milyon gibi bir tutarı var. Köprünün yan tarafına 10 adet dükkan yapılarak bunları da cafe, restoran tarzı işyerlerine satarak bu projenin maliyeti çıkartılabilir.

Yine Çerkezköy belediyesinin uygun göreceği bir yere kanatlı hayvanların bulunduğu bir hayvanat bahçesi projemiz var

Çerkezköy, Kızılpınar, Veliköy’de minübüs, otobüs bekleme duraklarının yetersizliği ve yeni yerlerin belirlenip hizmete açılması

Bağlık’ta, Kızılpınar’da bazı ara sokakların gece karanlık olması nedeni ile buraların aydınlatılması konusunda tek ve belediyemizle görüşmeler yapılıyor.

Kapaklı’da bulunan kazak gölü gibi bir gölet veya baraj yapılarak yeni bir piknik alanının kazandırılabilmesi

Hanımeli sokağı olarak belirlenen yerin daha kalıcı dükkanlarla hanımların el işlerini satış yapabileceği mekanlar olarak yaptırılması

Her yeni doğan çocuğa bir fidan kampanyası

Önümüzdeki dönem yine çeşitli hastalıklarla ve konularla ilgili seminerlerimiz devam edecek.

Çerkezköy kent konseyi binasının bulunduğu bu yerin kaldırılarak bir kat aşağısına bodrum kat yapılarak bu katın Çerkezköy kent müzesi olarak hizmete açılması

Zemin kat yapılarak zemin katın Çerkezköy kent konseyi binası olarak hizmete devam etmesini teras katında tavanı açılıp kapanabilen, Çerkezköy belediyesi teras düğün salonu olarak hizmete açılması

Başkan Karagöz’ün ardından genel kurulda bir konuşma yapan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe  iktidar olarak Çerkezköy’e yapılması gereken ne varsa destek olmaya devam edeceklerini söylerken Kent Konseyi başkanı Serkan Karagöz ve yönetim kurulu üyelerine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.