Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Çorlu İlçesinin Türkgücü Mahallesi'nde gerçekleştirilen beton yol yapım çalışmaları sırasında Büyükşehir Belediyesi İş Makinalarına kimliği tespit edilemeyen kişiler tarafından saldırıldı.

17 Kasım Cuma gecesinden başlayarak 19 Kasım Pazar gecesine kadar 3 gece boyunca aynı bölgede gerçekleşen saldırılarda makinelerin akü ve akü kabloları çalındı, yol çalışmaları sırasında kullanılan silindirin sağ camı içki şişesi ile parçalandı, asfalt serme makinasının avadanlık takımı ve montaj yapımında kullanılan aparatlar çalındı. Olay sonrasında Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Çorlu İlçe Jandarma Komutanlığına `Devlet malına zarar vermek' suçu ile şikâyette bulundu. Ayrıca jandarma ekipleri tarafından olay yeri incelemesi de yapıldı.

''BENZERİYLE DAHA ÖNCE KARŞILAŞMADIK''

Konu ile ilgili açıklama yapan Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri Büyükşehir Belediyesinin kurulduğu 2014 yılından bu yana Tekirdağ'ın birçok noktasında yol çalışmaları yaptıklarını ve benzeri olaylarla daha önce karşılaşmadıklarını belirtti.