Kapaklı Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında Belediye meclis Toplantı Salonunda yapıldı.  Meclis toplantısına Adem Sekmen, Halil İbrahim Erkan ve Sami İkizler mazeretli olarak katılmadı.

SEVGİ AKSOY’UN ZAFERİ!

Salı günü saat 14:00’de 25 gündem maddesi ve iki dilekçenin görüşüldüğü meclis toplantısına İmar komisyonu üyeliği seçimleri ve Denetim komisyonu üyesi Metin Kanat’ın eleştirileri damga vurdu. İmar Komisyonu Üyeliği seçimlerinde Ak Parti grubunda, Grup kararı alarak meclise önerilen isimlerden Ak Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin imar komisyonuna giremedi. Karara tepki gösteren ve İmar Komisyonu Üyeliğine aday olan Sevgi Aksoy CHP’li Belediye meclis üyelerinin de oyunu alarak komisyon üyesi seçildi.

Denetim Komisyonu raporunun sunulmasının ardından konuşan Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Metin Kanat ise Doğrudan Temin Alımlarında olumsuzluklar yaşandığını ifade etti.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından gündemin 3. maddesi olan Encümen seçimine geçildi.   Yapılan oylama ile Ersin Yavuz, Nalan Çolak, ve Turan Çakan oy çokluğu ile Encümen Komisyonu üyeliğine seçildi.

“İMAR KOMİSYONUNA GİREMEDİ”

İmar Komisyonu Üyeliği seçiminde ise AK Parti grubu karıştı. CHP Grubu Halil İbrahim Erkan, Kemal Kenar ve Erol Özkan’ı aday gösterirken AK Parti grubu grup kararı alarak Salih Bezgin ve İbrahim Aktürk’ü aday gösterdi. Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Sevgi Aksoy’da komisyon üyeliği için aday olduğunu belirtince Ak Parti Grubundan bazı isimler tepki gösterdi. İmar Komisyonu Üyeliği seçiminde yapılan oylama sonucunda İbrahim Aktürk 23, Halil İbrahim Erkan 15, Kemal Kanar 13, Erol Özkan 13, Sevgi Aksoy 14 ve Salih Bezgin ise 8 oy aldı. İmar Komisyonu üyeliğine 8 oy alan Salih Bezgin seçilemezken onun yerine 14 oy ile Sevgi Aksoy seçildi.

“KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ”

Diğer komisyonlar için yapılan üye seçimiyle devam eden toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğine Ender Dubaz, Yılmaz Saç, Bakser Öztürk, Mahir Aras ve Harun Cihan;  Tarife Komisyonuna İlhan Çetinkaya, Muzaffer Yıldıran,  Mustafa Serat, Metin Kanat ve Mahir Aras oy çokluğu ile seçildi.

“DOĞRUDAN TEMİNLERİ ELEŞTİRDİ”

Denetim Komisyonu raporunun sunulmasının ardından söz alan Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Metin Kanat, Doğrudan Temin Alımlarında olumsuzluklar yaşandığını ifade etti. Kanat, “Arzu ederdik ki Belediyemiz ayrılan bütçeyi vatandaşın faydası için doğru bir şekilde harcasın. Bizde çıkıp burada teşekkür edelim.  Gözlemlediğimiz kadarıyla özellikle rekabet oluşmadığını tespit ettik. Belediye ve Kurum zarara uğratılmıştır.” İddiasında bulundu.

Başkan Mandalı, “Kapaklı Belediyesi bu konularda birçok belediyeye örnek olacak şekilde çalışmaktadır. Belediyemiz yasal mevzuat çerçevesinde yürüyen bir belediyedir.” Dedi.

“CAMİ YERİ DEĞİŞİYOR!”

Gündem maddelerinin ilgili komisyonlara havale edilmesi ile devam eden toplantıda gündemin diğer önemli maddesi olan Kapaklı İlçe Müftülüğü’nün ilçe sınırları içerisinde imar planında açık pazar alanı olarak bilinen İnönü Mahallesi 883 ada 2 parselin Cami, Kuran Kursu ve benzeri binalar yapılmak üzere dini tesis alanı olarak değiştirilmesi talebi görüşüldü. Talep edilen hususun görüşülüp karara bağlanması için ilgili konu, imar komisyonuna havale edildi.

Meclis,  gündemin son maddesi olan imar komisyonuna havale edilen konuların görüşülmesi için 2. oturumun 7 Nisan Cuma günü yapılmasına karar verdi.