Kapaklı Belediyesi, belediye çalışanlarının kurumsal ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla düzenlediği eğitim seminerlerini sürdürüyor.

Yrd. Doç. Dr. Gülgün Karahalil tarafından, Kapaklı belediye personeline “İletişim Becerilerini Geliştirme ve Stres Yönetimi” konulu eğitim semineri verildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından Kapaklı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda 14-15 Aralık tarihlerinde düzenlenen seminerde bilgi ve tecrübelerini paylaşan Karahalil, “İnsana bir şey yaptırmak çok zor, yaptırmak için birincisi zor kullanma ikincisi para ile satın alma, üçüncüsü, inandırma. Tabi ki bizim tercihimiz inandırmaktan yanadır. Ne söylediğimiz değil, nasıl söyleyeceğimiz çok önemli. Üslup çok önemli” dedi.

BEDEN DİLİ İLETİŞİMDE %55 ETKİLİ

Sağlıklı ruh halinden de söz eden Yrd. Doç. Dr. Gülgün Karahalil, insanın kendisini sevmesinin çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Karahalil, insanların iletişim dilleri olarak beden dilini ön plana çıkarması gerektiğini belirtti. Etkili bir iletişim için, sözcükler kadar sözcük dışı unsurların önemli olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Gülgün Karahalil, “Sözcükler dışında, yüz ifadeleri, vücut duruşu, kıyafetler, el ve kol duruşu, oturma biçimi, hitap şekli etkili iletişimde ve halkla ilişkilerde büyük önem arz eder” dedi. İletişimde beden dili ve ses tonun önemine vurgu yapan Yrd. Doç. Dr. Gülgün Karahalil, sözün yüzde 7, ses tonunun yüzde 38, beden dilinin yüzde 55 etkili olduğunu kaydetti.

Karahalil, yerel yönetimlerin vatandaşlar ile köprü vazifesi gördüğünü ifade ederek, insanlarla etkili iletişimin etkili konuşma ve üsluba dayandığını belirtti. Özellikle belediye gibi kurumsal kimliği olan çalışma alanlarında, vatandaşla doğru iletişim kurmanın, kuruma getireceği faydalardan söz eden Yrd. Doç. Dr. Gülgün Karahalil’e seminerinin ardından, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından hediye takdim etti.

PERSONEL BELEDİYE VİZYONUNA YAKIŞIR OLMALI

Kapaklı Belediyesi personellerinin belediyenin vizyonuna yakışır olmasının büyük öne taşıdığını söyleyen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, eğitim seminerlerinin tüm personeller için devam edeceğini söyledi. Hizmet üreten bir kurum olduklarını ifade eden Başkan Mandalı, Kapaklı’ya 7 gün 24 saat hizmet ettiklerini, vatandaşlardan kendilerine gelen tüm taleplere karşı sorun değil, çözüm ürettiklerini aktararak, bu yönde Kapaklı Belediyesinin hizmetlerine gece gündüz demeden devam edeceğini belirtti.