Kapaklı Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan Toplantısı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında Meclis Toplantı Salonunda yapıldı.

Toplantıya Mustafa Çetin, Salih Bezgin, Erol Özkan, Bülent Eres mazeret bildirerek katılmadı.

IMG_2702NEREDEYSE İÇ SAVAŞ YAŞANIYOR

Gündem maddelerine geçmeden gündeme dair açıklamalarda bulunan belediye başkanı İrfan Mandalı, “Bir yılı daha geride bıraktık. 2015 yılında çok hüzünlü günler geçirdiğimizi görüyoruz. Aynı hüzünlü günlerin 2016 yılına da sarktığını görüyoruz. Maalesef her ne kadar ülkemizin batısında huzur görünse de doğuda ve güney doğuda aynı tabloyu göremiyoruz. Neredeyse Suriye kadar olmasa da iç savaş yaşanıyor.” Dedi.

MÜSLÜMANLAR KURTULUŞU HRİSTİYAN COĞRAFYASINDA ARIYOR!

Son yıllarda Müslümanlar üzerine oynana politik oyunlar nedeniyle insanların vatanlarını terk etmek zorunda kaldıklarını söyleyen başkan Mandalı, “Müslümanlar, kurtuluşu Müslüman coğrafyasında aramak yerine Hristiyan aleminde kurtuluş aramaya başladı, buda bizi üzmeye başladı. Savaştan kaçan Müslümanlar biran önce Türkiye üzerinden nasıl Avrupa’ya geçerim düşüncesi içindeler. Devlet büyüklerimizin biran önce bu duruma dur demesi gerekiyor. Bunu sonlandırmamız gerekiyor. Suudi Arabistan ve İran’da yaşanan olaylar maalesef mezhep çatışmasına doğru gidiyor. İnşallah burada sağduyulu şekilde yaklaşırlar. Bizlerde kendimize çeki düzen vermemiz lazım. Yoksa bizde bu bataklığın içine sürükleniriz” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda 2016’dan umutlu olduğunu ifade eden başkan Mandalı, “2016 yılı hepimize hayırlı olsun” dedi.

İSLAM DİNİ TEK VE HAK OLAN TEK DİNDİR

Ak Parti belediye meclis üyesi İrfan Demir ise yaptığı konuşmada, “İslam dini tek ve hak olan tek dindir. Kuran-ı Kerim’de de bu böyle ifade edilmiştir. Bugün ki islam dünyasının bu şekilde oluşu, Müslümanların ve Müslüman olduklarını iddia edenlerin bu şekilde olması islamın böyle olduğunun bir göstergesi değildir. İslam barış, sevgi, kardeşlik dinidir. Aynı zamanda bir insanı öldürmek, bir insanlığı öldürmek gibidir anlayışını insanlara aktaran bir din asla insan katledemez, vahşet işleyemez.

BU DEVLET PABUÇ BIRAKMAZ

Doğu ve Güney doğudaki sorun biz vatanına, barağına, milletine sadık olan bütün vatandaşlarımızı kucaklıyoruz. Hiçbir zaman onları ötekileştirmeden bu ülkenin birer ferdi olarak görüyoruz. Ama hiçbir zaman bu ülkenin bayrağına, askerine, polisine, kaymakamına kurşun sıkan, karşı çıkan, kendine göre devlet ilan etmeye, özerklik ilan etmeye kalkanların hiçbirisine bu devlet pabuç bırakmaz. Bizde asla buna onay vermeyiz. Başbakanımız bu konuda diyor ki “dağda ve şehirde bir tane terörist kalmayıncaya kadar mücadelemiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

BU BÜTÜN İNSANLIĞIN SORUNUDUR

Suriye ve Müslüman coğrafyasında yaşanan sorunların sadece islamın bir sorunu olmadığını söyleyen Demir, “Bu bütün insanlığın sorunudur. Eğer Ege kıyılarında 3 yaşındaki bir çocuk kıyıya vuruyor bundan vicdan azabı duymayan ister Hristiyan, Müslüman ister Yahudi olsun. Eğer insansa vicdanı sızlamıyorsa hayvanlardan da daha aşağı bir yapıya sahiptir” dedi.

BELEDİYE HİSSELERİ SATILDI

Konuşmaların ardından1 dakikalık saygı duruşu ile toplantı başladı. Belediye hisseleri hisse ortaklarına satıldı. Diğer hisselere oranla daha büyük olan Cumhuriyet Mahallesi 1202 ada 30 parselde bulunan 453,73 metrekarelik belediye hissesinin satışı ise oy birliğiyle imar komisyonuna gönderildi.

DENETLEME KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ

Toplantıda gizli yapılan denetleme komisyonu üyeleri seçiminde Ak Parti’den İbrahim Aktürk, Ufuk Bayraktar, CHP’den Ender Dubaz, Mustafa Serat ve Muzaffer Yıldıran seçildi.

MÜKERRER CADDE VE SOKAK İSİMLERİ DEĞİŞTİ

Toplantıda ayrıca büyükşehir yasasıyla birlikte Kapaklı’ya bağlanan yeni mahallelerde bulunan mükerrer sokak ve cadde isimleri sonuna bazı ekler getirilerek oy birliğiyle değiştirildi.

Toplantı imar komisyonuna havale edilen konuların görüşülmesiyle sona erdi.