Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, düzenlenen Halk Günü toplantısında vatandaşlarının sorunlarını dinledi.

29 Aralık 2017 Cuma günü saat 14:00’da Kapaklı Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Halk Günü toplantısına gelen vatandaşlar, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya sorunlarını anlattı. Düzenlenen Halk Günü münasebetiyle konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ‘’ Halkımızın gözünde neredeyiz ve sizin bizlerle ilgili istekleriniz neler bunları değerlendirmek amaçlı burada toplanmış bulunuyoruz.’’ Dedi.

‘’HALKIMIZLA BÜTÜNLEŞMEK İÇİN YAPIYORUZ’’

Daha önceden de Halk Günü toplantıları yaptıklarını fakat fazla talep görmediği için toplantılara ara verildiği belirten Başkan Mandalı, “Çünkü halkımızın kendi taleplerini sunabilmeleri için yeterince imkan oluştu. Başta basın mensuplarımız yoluyla olmak üzere, Whatsapp, Facebook ve Instagram gibi yayın organlarından da taleplerini iletebiliyorlardı. Bu duyurular neticesinde de ‘Halktan talep var’ diyerek bugün itibariyle, yani 29 Aralık 2017 tarihinde saat 14:00’da halkımızla bir toplantı yapma gereği duyduk.’’ İfadelerini kullandı.

‘’HER AY DÜZENLEMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ’’

2017 yılında yeniden başlanan toplantıları gelenekselleştirmeyi düşündüklerini belirten Mandalı, ‘’Fakat gördüğüm kadarıyla 110 bin nüfus içerisinde minimum sayıda insan buraya geldi. Şuan belki yılsonu olduğu için bazı vatandaşlarımızın yılbaşı alışverişleri dolayısıyla veya burası bir fabrika bölgesi olduğu için vardiya uyuşmazlığı olabilir. Onları da bu durumun dışında tutuyoruz ama inşallah önümüzdeki her ay bu toplantıları düzenlemeyi düşünüyoruz. Yani her ayın 29’unda saat 14:00’da olmak üzere bu toplantıları düzenleyeceğiz.’’ Sözlerini kaydetti.

‘’BURADA İŞSİZLİK 0 DENECEK KADAR AZ’’

Kapaklı’nın yoğun göç aldığını söyleyen Belediye Başkanı Mandalı, ‘Kapaklı’ya her ay ortalama 1.000 kişi civarı göç geliyor. Bu rakam, yıllık aşağı yukarı 10 bin civarında oluyor. Türkiye verilerinde nüfus artış oranı %0.5 olarak gerçekleşirken bu oran Kapaklı’da %10’lar civarında oluyor. Bunun başlıca sebebi iş istihdamının yüksek oluşuyla ilgili. Fabrikalar buraya gelmeye devam ettiği taktirde göç almaya devam edeceğiz. Bugün Organize Sanayi Bölgesi’ne baktığımızda vasıflı veya vasıfsız eleman arayışında olduklarını görüyoruz. Demek ki burada işsizlik 0 denecek kadar az’’ dedi.

‘’LOKAL MİLLİYETÇİLİK BURADA GEÇMEZ’’

Kapaklı’da bulunanların tek bir çatı altında birleşmesi gerektiğini belirten Mandalı şu şekilde konuştu; ‘’Eğer buraya göç ederek gelmişsek, iş için, aş için, çoluğumuzu ve çocuğumuzu okutmak için geldik. Bunu beraber bir şekilde hiç kimseyi ayırt etmeden ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak burada yaşadığını göstermemiz gerekiyor. Gösterirken de şunlara dikkat etmemiz gerekiyor. Lokal milliyetçilik burada geçmez. Yani ‘Ben Kapaklı milliyetçisiyim’, ‘Ben Trabzon milliyetçisiyim’, ‘Ben Kırklareli milliyetçisiyim’, ‘Ben Kars milliyetçisiyim’ deme unsuruna kimse sahip değil. Altını çizerek söylemek istiyorum ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes Ulu Önder Atatürk’ün de söylediği gibi sonunda ‘Ne Mutlu Türküm Diyene!’ diyecek.’’

‘’SPOR MÜDÜRÜ ATANDI AMA KOLTUĞU YOK!’’

İlçe olmamıza rağmen hala Çerkezköy ile bağımızın kopmadığını belirten Başkan Mandalı, bu durum hakkında sitem etti. Mandalı, ‘’Geçtiğimiz günlerde Kaymakam Bey’in önderliğinde İlçe Spor Müdürü atandı. Ama altında memur yok. Defter yok, kalem yok, sandalye yok, oturacağı bir koltuğu yok. İnşallah o da bugünlerde tahsis edilecek ve bizler de elimizden geldiği kadar İlçe Spor Müdürü’ne yardımcı olmaya çalışacağız. Vergi dairesi ile ilgili bastırıyoruz diyoruz ki ‘Vergi Dairesi getirin’. Çünkü vatandaşlarımız vergileri vermeye Çerkezköy’e kadar gidiyor. Hastane için Çerkezköy’e gidiyor. Çerkezköy ile göbek bağımızı hala koparamadık.’’ Dedi.

YATIRIMLARINDAN BAHSETTİ

Başkan Mandalı, sözlerine göreve geldiği günden bu güne kadar yaptığı yatırımlardan bahsederek devam etti. 2004 yılında göreve geldiğini belirten Mandalı, o yıllardan bugünlere neler yapıldığı ve daha yapılması düşünülen projeler hakkında vatandaşlara bilgi verdi.

Başkan Mandalı, konuşmasının ardından vatandaşların sorunlarını dinledi.

‘’SU 50 LİRA İSE 25 TL’Sİ VERGİ’’

Belediye Başkanı Mandalı, vatandaşlardan gelen soru üzerine su bedellerindeki artış hakkında konuştu. Su fiyatlarındaki vergi tutarlarını belediyenin belirlemediğini belirten Mandalı, ‘’Şimdi diyelim siz 50 liralık su alıyorsunuz. Almış olduğunuz 50 TL’lik suyun 25 TL’si vergi. Ben vatandaşlardan duyuyorum, bu 25 TL’lik verginin sanki Büyükşehir tarafından tanzim edildiği zannediliyor. Öyle bir şey yok. Tamamen devlet vergi çıkarıyor’’ dedi.

‘’ÖKÜZ ALTINDA BUZAĞI ARANMAZ’’

Vatandaşların sorularını yanıtlarken geçtiğimiz ay yapılan büstler hakkında da konuşan Mandalı, eleştirilere yanıt verdi. Mandalı, ‘’Bazı vatandaşlarımız oradaki büstlerle ilgili bize bazı şikayetlerde bulunmuş. Bizim Kurucu Belediye Başkanımız’dan beri bana kadar yönetimde bulunan tüm başkanların büstlerini yaptık. Yani böyle bir büst yapınca bazı arkadaşlarımız konuyu başka yerlere doğru çekmeye çalışmış. Öküz altında buzağı aranmaz. O yüzden bizden sonraki tüm başkanlarımızın da büstleri yapılmaya devam edilecek. Önümüzdeki günlerde de hem Süleyman Demirel hem de Bülent Ecevit parklarımızda onların da büstlerini yapmaya çalışacağız. Atatürk’ün bir büstünü de yapmaya çalışacağız. O yüzden bu konuda herhangi bir art niyet aranmasın.’’ İfadelerini kullandı.

VATANDAŞLAR BÜLENT ECEVİT PARKI’NDAN ŞİKAYETÇİ

Düzenlenen Halk Günü toplantısında vatandaşların şikayetlerinin çoğu İsmet Paşa Mahallesi’ndeki Bülent Ecevit Parkı’na yönelik oldu. Parkın işletmesi ve civarındaki dere yatağından yakınan vatandaşlara ise Başkan Mandalı şu şekilde yanıt verdi; ‘’Bülent Ecevit ve Süleyman Demirel Parklarını çok hevesli bir şekilde yaptık. Bir tanesi Atatürk Mahallesi’nde, diğeri de İsmet Paşa Mahallesi’nde bulunuyor. İkisini de özenerek, çok güzel bir park yaptık. Fakat ne hikmetse şu yasalar yüzünden açık ihaleye çıktık. Yasa diyor ki; ‘En çok kirayı veren şahsa bunu verebilirsin’. Biz de en çok kirayı verene buraların işletmesini verdik. Sonra birebir kaldığımızda neler olduğunu ben size söyleyebilirim. Oradaki kolluk kuvvetleri işin üzerine gitsinler. Önümüzdeki hafta da orası ile ilgili bir mahkememiz var. İnşallah oradakileri resmi bir şekilde çıkardığımız taktirde biz orayı belediye olarak kendimiz işleteceğiz. Yani biz kar amacı olarak bakmıyoruz ama hem Süleyman Demirel hem de Bülent Ecevit parkını en güzel şekilde sunmaya çalışıyoruz.’’ dedi.

2018 İÇİN TEMENNİLERDE BULUNDU

Vatandaşların sorunlarını dinleyip gerekli müdürlere yönlendirdikten sonra toplantının kapanış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, 2018 yılı için tüm vatandaşlara iyi dileklerde bulundu. Gelecek yılın da huzur, barış ve kardeşlik içerisinde geçmesini dilediğini belirten Mandalı, katılan tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Haber: Furkan BOLAT