Belediye başkanı İrfan Mandalı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde Kapaklı, Çerkezköy ve Saray Basını İle Akşam Yemeğinde Bir Araya Geldi.

Şehzade Restaurant’da düzenlenen yemeğe Belediye başkanı İrfan Mandalı, CHP ilçe başkanı Kenan Seçkin, Belediye başkan yardımcısı Adem Sekmen, belediye başkanı basın danışmanı Kudret Canbaz ve bölgede görev yapan basın mensupları katıldı.

HÜKÜMET YATIRIM YAPMIYOR

Yemeğe katılan gazetecilerin 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutlayan başkan Mandalı Kapaklı’nın dünden bugüne gelişimini anlattığı konuşmasında, “Büyükşehir yasasıyla birlikte gelirlerinin düşmesi ve yıllardır hükümet tarafından ilçemize gerekli yatırımların yapılmamasının zorluğunu çekiyoruz. İlçe olduk ama bir hükümet konağı, bir hastane, bir stadımız, bir Kapalı spor salonumuz yok. Belediye olarak bunları biz yapmaya çalışıyoruz, ama bunlar belediyeler olarak bizlerin görevi değil.” Dedi.

HÜKÜMET KONAĞI ACİL İHTİYAÇ DEĞİL

Hükümet Konağı’nın Kapaklı için acil bir ihtiyaç olmadığını ifade eden başkan Mandalı, “İlçemiz için acil ihtiyaç bence acilen ilçeye bir hastane kazandırmak olmalı. Ama maalesef iktidar milletvekilleri 2016 yılında da ilçemize bir hastane yapılmasının düşünülmediğini ifade ediyorlar. Ben hükümet konağı yerine bir hastane yapmayı, burada kurtarabileceğimiz bir canı kazanmayı tercih ederim” diye konuştu.

BÜYÜKYONCALI İÇİN YARGI SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Sorulan soru üzerine Büyükyoncalı’nın ilçemize bağlanması ile ilgili sürecin devam ettiğini söyleyen Mandalı, “Belediye avukatlarımız konunun takipçisi oluyorlar, gerekli yazışmalar yapılıyor. Şişli’de daha önce olduğu gibi benzer durumun burada da gerçekleşeceğini ve referandumda halkın aldığı karara yargının saygı duyacağını düşünüyorum” dedi.

FANATİK CHP'Lİ DEĞİLİM

Siyasette hiçbir zaman fanatik bir CHP’li olmadığını söyleyen başkan Mandalı, “3 dönemdir her partiden vatandaşların oylarını alarak başkan seçiliyorum. Sosyal demokrat bir düşünceden geliyorum. 2 dönem belediye başkanı olarak geçtiğimiz dönem Ak Parti’ye geçmek gibi bir düşüncemiz oldu. Fakat aday değil de aday adayı olmamız gerektiğini söylediklerinde bizlerde tercihimizi CHP’den yana kullandık. 30 Mart seçimlerinde de halkımız bizi tekrar seçerek 3 kez belediye başkanı yaptı” dedi.

Mandali_Yemek Mandali_Yemek1