Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kapaklı İlçe Teşkilatı Bayramın Birinci Gününde Bayramlaştı.

Bayramlaşma töreninde konuşan Tekirdağ büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak, Son günlerde sürekli yerel yönetimleri eleştiren ve “12-0’ı bozacağız, belediyeleri geri alacağız” diye demeçler veren Ak Parti’li yöneticiler ile milletvekillerine cevap verirken, “Emaneti bizlere siz vermediniz. Emaneti bize halk verdi. Alacaksa ancak halk geri alır. Yerel Seçimler ister 2017, ister 2018’de olsun biz yine hem Kapaklı’yı alacağız, hem de 12-0 yapacağız” dedi.

Bayramlaşma törenine CHP Tekirdağ milletvekili Av. Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ il başkanı Recep Ökten, Kapaklı belediye başkanı İrfan Mandalı, CHP Kapaklı ilçe başkanı Kenan Seçkin, Kapaklı belediye başkan yardımcısı Adem Sekmen, Kapaklı belediye meclis üyeleri Nalan Çolak, Muzaffer Yıldıran, Kenan Kenar, gençlik kolları ve kadın kolları üyeleri ile partililer katıldı.

“SIKINTILI GÜNLERDEN GEÇİYORUZ”

Törende konuşan CHP Kapaklı İlçe başkanı Kenan Seçkin, partililere hoş geldiniz derken, herkesin Kurban Bayramını kutladı. Seçkin’in ardından söz alan Kapaklı belediye başkanı İrfan Mandalı ise Kurban bayramının tüm İslam alemine hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bayramların sevginin, hoşgörünün ve kardeşlik bağlarının en kuvvetli olduğu günler olduğunu ifade eden CHP Tekirdağ il başkanı Recep Ökten, “Son günlerde oldukça sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Bu sıkıntılı günlerden kurtulmanın yolu birlik ve beraberliktir. Partimizin çok güzel bir sloganı var “Birleştirici Güç” İnsanı insan olarak gören, insanca kucaklayan, değer veren bir partinin neferleriyiz. Bizler her türlü sıkıntıdan birbirimizle dayanışarak kurtulacağımızdan eminiz” dedi.

Kapaklı’nın yeni kurulan bir ilçe olduğunu söyleyen Ökten, “İlçe belediye başkanımız ekol olmuş bir isim. Bu konuda tüm Kapaklıları şanslı görüyorum. Önümüzdeki yerel seçimde de Kapaklı’yı tekrar CHP’nin bayrağının dalgalandığı yer olarak görmek istiyoruz.” diye konuştu.

“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE TEMELİ ATILACAK”

Törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı belediye başkanı İrfan Mandalı ile ilgili övgü dolu sözlerde bulunurken, “İrfan Mandalı CHP ile özdeşleşmiş bir arkadaşımız. Başkan Kapaklı’nın 6 bin nüfusundan başlayarak 3 dönemdir burada belediye başkanlık yapması hepimiz için bir şanstır. Mandalı, Kapaklı’yı seven, Kapaklı aşığı bir arkadaş her günde telefonla kapımızı aşındırıyor. Böylelikle de son olarak çok güzel bir Kültür merkezi projesinin sözleşmesini imzaladık. Müteahhite yer teslimi yapıyoruz. Kapaklı’nın gelecek 300 bin nüfusuna yetecek kadar bir kültür merkezi olacak. Önümüzdeki günlerde de temelini atacağız” dedi.

“YİNE 12-0 YAPACAĞIZ”

Karaağaç’ta yapımına başlanan Kollektör hattı ile birlikte yıllardır vatandaşı rahatsız eden kanalizasyon sorununun ortadan kalkacağını belirten Albayrak, “Buradan müthiş bir çalışmamız var. -15 koduna kadar indik. Bunun dışında Kapaklı bu yıl büyük bir yatırım aldı. Bu bölgede yaptığımız yollar büyük bir ulaşım kolaylığı sağlayacak. Yerel Seçimler ister 2017, ister 2018’de olsun biz yine hem Kapaklı’yı alacağız, hem de 12-0 yapacağız” dedi.

“EMANETİ HALK VERDİ, HALK ALIR”

Ak Parti milletvekilleri ve Tekirdağ İl başkanlarının yerel yönetimlere karşı yaptıkları eleştirilere cevap veren başkan Albayrak, “Ak Partili arkadaşlarımız her verdiği mesaj belli. “12-0’ı bozacağız, belediyeleri geri alacağız” Bende şunu diyorum “Emaneti bizlere siz vermediniz. Emaneti bize halk verdi. Alacaksa ancak halk geri alır” 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde seçim malzemesi olarak bizleri kullandılar. Bizimde bu dönemde en radikal kararları aldığımız zaman Alt yapıya başlamışız, her tarafı kazmışız. Buna rağmen 2014’de CHP ve Ak Parti arasındaki fark %8,5 iken, bu seçimlerin ardından makas açıldı. Seçimlerin ardından %9 oldu. Halkımız bize güvenini verdi. Şimdi projelerimiz bir bir tamamlanıyor. Biz CHP olarak yine birbirimize kenetlenirsek yine belediyeleri alırız, yine 12-0 yaparız” diye konuştu.

“CHP OLARAK TSK’NIN YANINDAYIZ”

Törende konuşan CHP Tekirdağ milletvekili Emre Köprülü ise 15 Temmuz darbe girişiminin ülke için büyük bir tecrübe olduğunu söylerken, “Bu ülke kadrolarına cemaat ve tarikat kadrolarını sokarsanız bu yapılaşmaların ülkeye ne bedeller ödeteceğini 15 Temmuz’da hep beraber gördük. Buna hep beraber bir karşı duruşta ortaya koyduk. Tabi terörle mücadele noktasında geçmişte yapılan hataların sonucunu hep beraber gördük. Suriye’ye geçmişte yapılan müdahalenin nasıl etnik olarak böldüğünü ve Türkiye’deki terörle mücadeleye nasıl olumsuz yönde etki ettiğini hep beraber gördük. Bugün haklı bir şekilde TSK Suriye’ye müdahale ediyor. Oradaki terörist unsurları temizliyor. Biz ordumuzun yanındayız. Teröristleri temizlenmesi için yapılan müdahaleyi de doğru buluyoruz ve destekliyoruz” dedi.

“MUTABAKAT HÜKÜMETİ KURULMALI”

“Ben yaparım olur, Hiç kimseyi muhattap almam” anlayışı ülkeyi ne hallere getirdi? Suriye noktasında yapılan hataları başbakan Davutoğlu’nu görevden alarak ortadan kaldıracak mısınız? Şimdi orada burada FETÖ’cü arıyorlar. Aransın, bulunsun. Ama birileri biz Silivri’de mahkeme kapılarında CHP’liler gaz, jop yerken, biz kandırıldık demesinler, Çıksınlar milletten özür dilesinler. Buradaki sorun bu tarz yapılarla devletin kadrolarına liyakatla değil başka yollarla sızmış insanlar ne kadar suçlu iseler onlara bu imkanı veren, “ ne istediniz de vermedik?” diyenlerin hiç mi suçu yok? Bunları konuşmamız lazım. Eğer bunları konuşamazsak bir sonraki dönemde Türkiye aynı zamanları yine yaşar. Biz CHP olarak bu ülkenin kurucu ayarlarına geri dönmesi gerektiğini düşünüyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün değerleri vardır. Laiklik, Cumhuriyet ve Demokrasi önemli bir değerdir. Bu değerlerin bütünü de bizleri bir arada tutan değerlerdir. Bugünlerde bunlara daha fazla ihtiyaç var. Eğer ülkeyi yönetenlerde samimiyseler tansiyonu biraz daha düşürmek için bir mutabakat hükümeti kurulmalıdır” dedi.

“TEKİRDAĞ’A HİÇBİR ŞEY YAPMADINIZ”

Konuşmasının son bölümünde yerel yönetimlerin eleştirilmesine değinen Köprülü, “Eleştirilerde biraz hakkaniyetli olunması lazım. Kimse kusura bakmasın 2014’te Tekirdağ 12-0 yaptı ve belediyeleri kazandı. Bizim tüm belediyeleri kazanmamızdaki en önemli katkı CHP’li vatandaşlarımızın vermiş olduğu desteği yanı sıra geçmişte Tekirdağ’da belediyeleri kazanan ve hiç bir şey yapmayan Ak Parti’li belediyelerdir. Daha önce Tekirdağ’ı ve bazı ilçeleri sizler yönettiniz çok iyi şeyler yapsaydınız da halk size verseydi görevi ama hiç bir şey yapmadınız” ifadelerini kullandı.

“ELEŞTİRİLER BİRAZ HAVADA KALIYOR”

2004 yerel seçimlerinde daha önce CHP’nin sadece 2 belediyeyi kazandığını söyleyen Köprülü, “Son yıllarda kazandığımız hiçbir belediyeyi kaybetmedik. Baksınlar Tekirdağ’da kimin grafiği daha iyi’ belediyecilik var, hizmet var.  Bunun karşılığında da ortaya çıkan bir sonuç var. Arkadaşlarımız eleştiriyor ama söylemleri biraz havada kalıyor. Bunun içini biraz doldurmak lazım.” Dedi.

chp-kapakli-bayramlasma2 chp-kapakli-bayramlasma chp-kapakli-bayramlasma1