Çerkezköy Belediyesi tarafından yapımına başlanan 5 milyon 919 bin TL bedelli Modern Pazar Yeri Projesi kapsamında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Söküm çalışmalarının ardından Modern Kapalı Pazar Yeri’nin yapımına başlandığını ve kısa sürede kaba inşaatın tamamlandığını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri, mevcut Pazar Yerimizden sökülen malzemelerle daha önce Kızılpınar Mahallemizde hazırladığımız alanda Kapalı Pazar Yeri yapımına başladı. Bu sayede hem şehrimize modern bir Pazar Yeri inşa ediyoruz, hem de Kızılpınar Mahallemize yeni bir Kapalı Pazar Yeri kazandırıyoruz” dedi.

9 BİN 520 METREKARE KAPALI ALANA SAHİP

Yeni Kapalı Pazar Yeri Projesi kapsamında kaba inşaatın tamamlandığını sözlerine ekleyen Başkan Vahap Akay, “Proje kapsamında şu anda uzay çatı sistemi yapılıyor. Ekiplerimiz bir yandan da iç ve dış cephe sıva çalışmalarını sürdürüyor. 5 milyon 919 bin TL ihale bedelli Modern Pazar Yeri Binamız 9 bin 520 metrekare kapalı alana sahip olacak. Kapalı Pazar Yeri Alanı’nda, 174 metrekare teras ve toplam 200 araçlık da otopark alanı bulunacak. 4 adet giriş-çıkış ve 7 adet de yangın çıkışının bulunacağı
binamız, engelli vatandaşlarımızın ulaşımına da uyumlu olacak” ifadelerini kullandı.

KIZILPINAR’A DA KAPALI PAZAR YERİ GELİYOR

Mevcut Pazar Yeri’nden sökülen malzemelerle Kızılpınar Mahallesi’nde yeni bir kapalı Pazar yeri yapımına başlandığını belirten Başkan Akay, “Kızılpınar Mahallemizde yapımı devam eden Pazar yeri yaklaşık 2 bin 300 metrekare kapalı alana sahip olacak. Çatı kaplama çalışmalarının sürdüğü Pazar yeri içinde zabıta noktası, mescit ve tuvaletler de bulunacak” açıklamalarında bulundu.