İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kapaklı Belediye Meydanında Düzenlenen Mitingde Meydanda Toplanan Kalabalığa Seslendi.

Kapaklı Belediye Meydanında düzenlenen mitinge Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Metin Akgün, Ayşe Doğan, AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“HİZMETKAR OLMAYA GELDİK”

Konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın Kapaklı halkına selamlarını ileterek başlayan Bakan Soylu, “Cumhurbaşkanımızın güzel bir sözü var. Biz efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik ve emrinize amadeyiz. “ dedi.

“BİZİ TERBİYE ETMEYE KALKTILAR”

Niçin 16 Nisan’a gidiyoruz? Sorusunun cevabını da veren Soylu, “Artık şuramıza geldi. Arkamıza dönüp bakıp acaba kim bize hançer vuracak? Kim ülkemizi geri bırakacak? Kim ülkemizin önüne yeni bir engel koyacak? Kim yeni bir çelme atacak? Diye endişeli bir şekilde geleceğe gelemeyeceğimiz apaçıktır. Bizi yıllardan beri terbiye etmeye çalıştılar. 1960 darbesiyle 1961’de başbakanımızı asarak bizi terbiye etmeye çalıştılar. Dediler ki sizin oylarınız hiçbir işe yaramaz.  Bu ülkeyi biz idare ederiz. Bu ülkeyi biz yönetiriz dediler.” Diye konuştu.

“PATRON MİLLETTİR, MİLLET”

Ezan okunmasıyla konuşmasına ara veren Soylu, Ezanlar bizim özgürlük, bağımsızlık timsalimizdir. Bizim hürriyetimizin timsalidir. Allah ezanlarımızı memleketimizin semalarından eksik etmesin. Bu ezanların sesini kısarak bizi terbiye etmeye çalıştılar.  1971 muhtırasında sizin seçtiklerinizi istersek mecliste etkisiz hale getiririz diyerek bizi terbiye etmek istediler. Evlatlarımızı sağcı-Solcu diye ayırarak birbirine vurdurarak bizi terbiye etmek istediler. Mezheplerimiz, inançlarımız üzerinden bizleri ayrıştırarak terbiye etmek istediler. Gecelik faizlerle, başbakanın idam fotoğrafını 6 ayda bir gazetelerde yayınlayarak, 28 Şubat ile bizi terbiye etmeye kalkıştılar.  Bu milletin birliğine, beraberliğine deli gömleği giydirerek terbiye etmek istediler. Gezi olayları ile bizi terbiye etmek istediler. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 367 ile terbiye etmek istediler. 17 Aralık darbesi ile bizi terbiye etmek istediler. Sevinçlerimizi kursaklarımızda bırakarak bizi terbiye etmek istediler.  Siz hür olamazsınız, ayaklarınızın üzerinde duramazsınız, milli iradeye göre karar veremezsiniz diye terbiye etmek istediler. 15 Temmuz’da tanklarla, toplarla, F16larla milletimizin üzerine saldırarak onları katletmeye çalışarak bizi terbiye etmek istediler. Bazen yoklukla, fukaralıkla Bankaların içini 1 günde boşaltarak bizi terbiye etmeye çalıştılar. Patronlarımızı değiştirdiler. Bir gün Danıştay’ı, bir gün Yargıtay’ı bize patron yaptılar. İstediğimiz adamı görevde tutarız, milletin oyunun hiçbir önemi yok dediler. Bir gün medyayı patron yaptılar. Özal’ı, Erbakan’ı, Türkeş’i, Demirel’i hanımıyla birlikte medya ile tehdit ettiler. Milletin seçtiklerine gün göstermediler. Bir gün patronumuzu Uluslararası sermaye, İMF, Darbeciler yaptılar. Onlar söylediler bize uygulatmaya çalıştılar. Buramıza kadar geldi, artık yorulduk. 16 Nisan’da bu milletimizin vereceği karar patron medya, yargı, İMF değildir. Patron millettir, millet” ifadelerini kullandı.

“MİLLETİMİZİ BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜLER”

Gezi olaylarından önce Türkiye’nin en büyük yatırımlarının yapıldığını söyleyen Bakan Soylu, “100 Milyar Dolarlık yatırım paketi açıklanmıştı. Bu ülkede İMF borcu bitmişti. Ülkemiz yarınlara huzurla gidiyordu. 3. Boğaz köprüsünün temeli, 3. Havalimanının temeli atılıyordu. Bir taraftan Kanal İstanbul, Avrasya, Marmaray devam ediyordu. Artık bize bir şey olmaz. Türkiye gaza bastı, devam ediyor diye düşünüyorduk. Bir günde milletimizi birbirine düşürdüler. Bu sistem düşürdü. 61 anayasasının oluşturduğu bizi parça pinçik eden mezhebimize, inancımıza, etnik kökenimize göre ayıran bu sistem bizi zayıflatmak, başkalarına muhtaç etmek için gerçekleştiriliyordu. “ dedi.

“TÜRKİYESİZ OYUN KURMALARINA İZİN VERMEYİZ”

“Tüm dünyaya Kapaklı’dan haykırıyoruz” diye konuşan Bakan Soylu, “Türkiye’nin belki bugün bu Coğrafyada tek başına oyun kurmaya gücü, kudreti yetmeyebilir. Ama herkes bilsin ki Türkiye, kilometrelerce öteden gelip te bu coğrafyada Türkiyesiz kimsenin oyun kurmasına müsaade etmez. 7 Haziran’da birileri ellerini ovuşturdu. Dediler ki Türkiye tek başına iktidar gelemedi. Türkiye’de istikrarsızlık olacak, istediğimiz gibi Türkiye’de oynarız dediler. Gözlerimizin içine bakarak dediler ki yapın Boğaz Köprüsünü, dünyanın en büyük 3. Havalimanını elinizden almasını biliriz. Geçmişte nasıl bir gecede % 70 devalüasyon yapıp ülkenizi %7o fakirleştirdiysek yine elimize düştünüz dediler. Birileri daha vardı 7 Haziran’da kardeşlerimizi ürküterek, Evlerine pusula göndererek,  Çocuklarımızın okullarına giderek annenize babanıza selam söyleyin, eğer bize oy vermezseniz gereğini yaparız diyen, Musluklardan kan akıtanlar vardı hatırlıyor musunuz? T.C.’yi tükürüğümüzle boğarız diyenler vardı hatırlıyor musunuz? Şimdi gereği yerine getirildi ve şimdi kodeste.

Bu milletin, beraberliğini kardeşliğini bozmak isteyenler % 10 aldılar ya ne dediler? Biz Nusaybin’de, Cizre’de özerklik ilan edeceğiz. Madem kendine güveniyordun, bugün özerlik ilan ette boyunun ölçüsünü görelim.” Diye konuştu.

“TOPUNUZ GELİN”

Konuşmasının son bölümde terörle mücadeleye değinen Bakan Soylu, “Evlatlarımız şuanda 30 yerin üzerinde operasyon yapıyorlar. Aylardan beri o dağlardan çıkmadılar. Her yerde asker ve polisimiz büyük bir mücadele ortaya koymaya çalışıyor. Bunlar ne zannetti? 15 Temmuz’dan sonra zaafiyet gösterirler. Kardeşliğimize halel getirmek isteyenlere karşı evlatlarımız Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te her yerde terörist arıyorlar, onlarda sıçan gibi kaçıyorlar.

Özel Harekat’a 10 bin kişilik alım için duyuru yaptık, 295 bin evladımız müracaat etti. Ey dünya sana söylüyoruz, bu milletin mayası sağlam. Topunuz gelin, FETÖ, PKK gelsin, DEAŞ gelsin, Almanya, Hollanda gelsin.

“KILIÇDAROĞLU’NA BUNUN HESABINI MİLLET SORACAK”

Kandil bugün ne diyor? “Evet Çıkarsa biz bittik” Bununla yan yana olursan teröristin değirmenine su taşımış olmaz mısın? CHP’li kardeşlerime sesleniyorum. Ayrı partide olmak demokratik hakkınız. Bunu yıllardır yapıyorsunuz ama benim ülkemin beka meselesi, gelecek meselesi varsa burada terörle ilgili en önemli noktada isek, bu büyük mücadeleyi gerçekleştiriyorsak bu soruyu Kıılıçdaroğlu’na sorun Biz niye PKK’nın dediği çizgi ile aynı gidiyoruz? Diye. Bunu sormak gerekir. Siyaset sadece bugün için yapılmaz, Siyaset geleceğe, gelecek nesillere yapılır. Gelecek nesillere iyi bir miras bırakmak için yapılır. Benim evlatlarım orada mücadele ederken, bugün terörün değirmenine su taşıyan Kılıçdaroğlu’na bunun hesabını bu millet soracaktır. “ dedi.

“BIRAK KILIÇDAROĞLU’NU KORUMAYI”

Kılıçdaroğlu ve kaset olayına da değinen Soylu, “ Ben dedim ki Ey Kılıçdaroğlu ve Baykal gelin bu ülkeyi, siyaseti ve demokrasiyi bu hale düşürenleri nasıl düşürdüklerini ve bu kaseti nasıl hazırladıklarını ve kimlerin hazırladığını size göstereyim. Baykal açıklama yapmış demiş ki ‘Gereğini yap’ sen söylemeden biz gereğini yaptık, şuan mahkemede zaten. İkinizi çağırıyorum nasıl bir tezgaha düşürüldüğünüzü, Nasıl genel başkanlığınızın elinizden alınıp Kılıçdaroğlu’na nasıl altın tepside sunulduğunu, FETÖ’nün bunu nasıl yaptığını anlatacağız. Sayın Baykal bırak sen Kılıçdaroğlu’nu korumayı. “ ifadelerini kullandı.

TABLO HEDİYE EDİLDİ

Bakan Soylu’nun konuşmasının öncesinde AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Metin Akgün, Ayşe Doğan, AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel’de konuşma gerçekleştirerek meydandaki kalabalığı selamladı.

Konuşmaların ardından Ak Parti Kapaklı Teşkilatı Bakan Soylu’ya tablo hediye etti.