Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Kars-Ardahan ve Iğdırlı iş adamlarının düzenlediği iftar programına katıldı.

İftar programında bir konuşma gerçekleştiren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan, ” Kapaklı kavşaklarında bazı sıkıntılarınız var. Sözünü veriyoruz. Projesi şuan yapılıyor ve biter bitmez battı-çıktı şeklinde yapmış olacağız. Kapaklı çıkışında ki çevre yolu bağlantısında bir alt geçiş istendi bizden. Ben ve arkadaşlarım çalışacağız ve trafik rakamlarını çıkartacağız ve bir sonra ki Kapaklı’ya gelişimizde çok daha farklı şeyleri konuşacağız.” dedi.

“GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”

İftar programında konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan, “Rabbim sizlerden razı olsun ki burada bir sofrada binler bir araya gelerek inşallah Ramazanın feyzinden, bereketinden yararlanmak adına bu sofrayı bereketlendirmiş olacaksınız. Rabbimden duamız o ki hepimizi sağlık içerisinde, afiyet içerisinde inşallah öncelikle Kadir Gecesine sonra da Ramazan Bayramına eriştirsin. Kadir Gecesinin de Ramazan Bayramının feyzinden bereketinden birlikte yararlanmış oluruz. Seksen bir ilde olduğu gibi ülkemizin her yerinde olduğu gibi Tekirdağ’da da Tekirdağlı hemşerilerimizin ihtiyaçlarını yerine getirmek adına insanımızı erişebilir, ulaşabilir kılmak adına, ticaretimizin sanayimizin önünü açmak ülkemizin kalkınması adına gece gündüz çalışıyoruz. Ve bu çalışmayı yaparken de elbette tek başımıza yapmıyoruz. Yerel de saygı değer teşkilatlarımızla ilçelerimizde kaymakamlarımızla ilde valilerimizle ve onların arkadaşları ile el ele vererek ülkemizin kalkınması adına gayret sarf ediyoruz mesai harcıyoruz. Tekirdağ’ın ilçelerinde de yapıyoruz. “ dedi.

“14 YILDA 230 km BÖLÜNMÜŞ YOL YAPTIK”

Son 14 yılda Tekirdağ’a ciddi yatırımlar yapıldığını söyleyen Arslan, “Sadece Tekirdağ için son 14 yılda ulaştırma denizcilik ve haberleşme alanında harcadığımız para iki milyar altı yüz kırk milyon. Bunu Tekirdağ’da ki vatandaşımızın yaşamı kolaylaşsın, ticaretinin önü açılsın işi kolay olsun diye harcadık. Tekirdağ da 80 yılda 85 km bölünmüş yol yapılmışken biz son 14 yılda bunun üzerine yaklaşık 230 km bölünmüş yol ekledik. Ve 200 km sıcak asfalt yaptık. Bunları yaparken amacımız Tekirdağ’ın komşu illere ulaşımını sağlamaktı. Bu konuda Tekirdağ’ı Edirne’ ye, İstanbul’a, Kırklareli’ ye ve şimdi de Çanakkale’ ye bölünmüş yollar ile eriştirmek adına adımlar atıyoruz. 15 km’lik Tekirdağ çevre yolunu bölünmüş yol haline getirdik. Şimdi Tekirdağ çevre yol ayrımı Muratlı D100 ayrımı arası 35 km’yi de bölünmüş yol yaptık. Ayrıca Hayrabolu çevre yolunu, Çorlu Seymen ayrımı, Marmara Ereğlisi ayrımı, Kınalı ayrımından sonra Çorlu yoluna ve Kınalı ayrımından sonra Tekirdağ yoluna da yolların standartlarını yükseltmek adına çalışmalarımızı yürütüyoruz.

“SARAY YOLUNU EN KISA SÜREDE BİTİRECEĞİZ”

Çerkezköy Saray arası 17 km’lik yolun bölünmüş hale getirilme çalışmasını başlattık. 12 km’sini tamamladık. Kalan mesafeyi de kısa sürede bitireceğiz. Bu çalışmayı yaparken Ergene Galata Köprülerini hallettik. Şimdi de Büyük Yoncalı köprüsünde çalışmalarımız son hız devam ediyor. Tekirdağ Çorlu Hava Limanı Şerefli Liman bağlantısını bölünmüş yol haline getiriyoruz. 23 km’lik yolun 13 km’sini tamamladık. Kalan kısmını da bu yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Tekirdağ’ın bölünmüş yollarını yaparken bunların aynı zamanda sıcak asfalt olması gerektiğini düşünüyoruz ve sıcak asfalt ile ilgili de Tekirdağ Malkara, Malkara ayrımı İpsala bölünmüş yolu ve Gelibolu ayrımı Şar köy yolu Muratlı Dambaslar yolunu ve Hayrabolu Tekirdağ yollarını da sıcak asfalt haline getiriyoruz.

En son Tekirdağ’a geldiğimizde Hayrabolu yolunun sıcak asfalt olacağı müjdesini vermiştik. İhalesini Mayıs ayında yaptık ve iki ay içerisinde gelip sıcak asfalt haline getireceğiz. Tekirdağ’ın bir de Ege ye erişmesi lazım. Bunun içinde 1915 Çanakkale Köprüsünün temelini attık. Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023’te dünyanın en büyük 1915 Çanakkale köprüsünü Tekirdağ ile Çanakkale arasında yapmış olacağız. Gururumuz olan bir projeyi de bitirmiş olacağız. Tekirdağ Muratlı demir yolunu yaptık. Şimdi elektrikli sinyal haline getiriyoruz. Özellikle Halkalı -Kapıkule demir yolunu ikinci bir hatta hızlı trene kavuşturuyoruz.

“PROJEMİZ HAZIR”

Kapaklı kavşaklarında bazı sıkıntılarınız var. Sözünü veriyoruz. Projesi şuan yapılıyor ve biter bitmez battı-çıktı şeklinde yapmış olacağız. Kapaklı çıkışında ki çevre yolu bağlantısında bir alt geçiş istendi bizden. Ben ve arkadaşlarım çalışacağız ve trafik rakamlarını çıkartacağız ve bir sonra ki Kapaklı’ya gelişimizde çok daha farklı şeyleri konuşacağız.” İfadelerini kullandı.

“AMAÇ BÖLGESEL FARKLILIKLARI YOK ETMEK”

Programı organize eden iş adamları içerisinde yer alan ve programda bir konuşma gerçekleştiren İşadamı Ömer Karadeniz ise konuşmasında, “Allah’ın rahmeti, mağfireti, bereketi üzerinize olsun. Bu Ramazan akşamında aynı sofra etrafında bizleri bir araya getiren Rabbime şükrediyorum. Bugün bu yağmura rağmen, bütün olumsuz şartlara rağmen bizleri yalnız bırakmayan siz değerli dostlarıma şükranlarımı sunuyorum. Ramazan; Kulun Allah karşısında acziyetini hissedip kendini sıfırlamasıdır. Hayata yeniden başlamasıdır. ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.’ diyen peygamberimizin fermanının hayata hayat kılınmasıdır. Kapaklı ilçemiz seksen bir vilayetten ve yedi coğrafi bölgeden gelen insanların kardeşçe bir arada yaşadığı bir ilçemizdir. Bu tür etkinliklerin düzenlenmesinde ki amaç bölgesel farklılıkları yok etmektir. Hepinize çok teşekkür ediyorum.” Dedi.