Türkiye Yeşilay Cemiyeti Tekirdağ Şube Başkanlığı ile Süleymanpaşa İlçe Kaymakamlığı ortaklaşa “Bağımlılıklarla Mücadeleyi Birlikte Başaracağız” konulu toplantı düzenledi.

Toplantının hedef kitlesi olarak yerel aktörler biraraya getirildi. Bağımlılıklarla mücadelede farkındalığını arttırarak, ortak aklı kullanımın hedeflendiği toplantıya İlçe Kaymakamlığı'na bağlı yetkililer, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, İlçe Muhtarları, İlçe Okul Müdürleri, Rehber Öğretmenler ve Okul Aile Birliği Mensupları katıldı.

''DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ''

Toplantının açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fuat Asım Arvas yaptı. Bağımlılıklarla mücadelenin önemine vurgu yapan Asım Arvas, ''Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) Eğitim programı okullarımızda devam ediyor. Şu ana kadar 11 Formatör, 209 uygulayıcı rehber öğretmen, 1.986 Öğretmen, 56.983 Öğrenci ve 12.566 Yetişkin (memur,okul-aile,şoför,kantinci,vb.) olmak üzere Tekirdağ genelinde toplam 71.755 kişiye Bağımlılık eğitimi verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu konudaki çalışmalara her zaman destek oluyoruz ve destek olmaya da devam edececeğiz.'' ifadelerini kullandı.

''AİLELERE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR''

Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt ise bağımlılıklarla ilgili tehlikenin boyutlarından bahsederek, bu konuda yapılacak her çalışmanın anlamlı olduğunu ifade etti. Yurt, ''Ailelere çok iş düşüyor. Bu nedenle Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanlığı ile birlikte “Bağımlılıkla Mücadeleyi Birlikte Başaracağız” konulu bir toplantı düzenleyerek, çözüme en fazla katkı sağlayacak tarafların bugün burada toplanmalarını sağladık. Süleymanpaşa Kaymakamlığı olarak bağımlılıkla mücadele çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğiz.'' dedi.

BAĞIMLILIĞA NEDEN OLAN FAKTÖRLER HAKKINDA BİLGİ VERDİLER

Açılış konuşmalarından sonra Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Şener Çelikayar ile TBM Tekirdağ Koordinatör Formatörü Bingül Uzel tarafından, bağımlılıkla mücadeleye katkı sağlayacak kapsamlı sunumlar yapıldı. Aile, Okul, Çocuk dengesinin sağlıklı bir iletişimle mümkün olacağı, bu nedenle ailelerin dikkat etmeleri gereken hususların neler olduğu hakkında konuşan Çelikayar ve Uzer, bağımlılığın izlenmesi, bağımlılığa neden olan faktörlerin neler olduğu, önleme ve kollama faaliyetinin nasıl olması gerektiği hakkında da bilgiler verdi.

''DİĞER İLÇELERDE DE YAPILMASI DÜŞÜNÜLÜYOR''

Toplantının kapanışında söz alan Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Şener Çelikayar, ''Bu toplantı dolayısıyla Süleymanpaşa Kaymakamlığı'na, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri'ne, İl ve İlçe Kurum Müdürleri'ne, Muhtarlarımıza, Okul Müdürlerimize, Rehber Öğretmenlerimize, Okul Aile Birliği başkan ve yöneticilerine, katılım ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) Eğitim programı kapsamında; Türkiye'de ilk defa Tekirdağ da ortak aklı kullanmak üzere düzenlenen “ Bağımlılıklarla Mücadeleyi Birlikte Başaracağız” konulu toplantımızı bundan sonra diğer ilçelerimizde de aynı formatla yapmayı düşünüyoruz.'' sözlerini kaydetti.