Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gaziosmanpaşa Şubesi Katkılarıyla Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu Bahçesine Yaptırılan Atatürk Büstü Düzenlenen Törenle Açıldı.

28 Kasım Pazartesi günü saat 11:00’de Mehmet Elfide Erdegül İlkokulunda düzenlenen törene Törene Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu Müdürü Murat Öz, ÇYDD Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Özge Çamcı, ÇYDD Gazi Osman Paşa Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve davetliler katıldı.

“DÜNYANIN ENDER SİMALARINDANDIR”

Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant yaptı. Konuşmasında ÇYDD Gazi Osman Paşa Şubesi Başkanı Özge Çamcı ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür eden Nalbant, “Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarının mücadelesi sonucu bu günlere geldi.  Onların mücadelesi olmasaydı, bugün hiç birimiz olmayacaktık. Mustafa Kemal Atatürk, her yönüyle kendini yetiştiren dünyanın ender simalarındandır. Mustafa Kemal Atatürk, bizim ufkumuzu açtı. Kendisine ve silah arkadaşlarına şükranlarımızı sunuyoruz. “ dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZ ONUN IŞIĞINDA İLERLEYECEK”

Programda konuşan ÇYDD Gazi Osman Paşa Şubesi Başkanı Özge Çamcı’da Mehmet Elfide Erdegül Okul Aile Birliği Eski Başkanı Murat Yaşar Esmerışık’ın başvurusu ile bu projenin hayata geçtiğini belirtti. Çamcı, “Mustafa Kemal Atatürk sayesinde milletçe özgür bir şekilde yaşıyoruz. Bunların hepsi Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesindedir. Atatürk bizlerin en önemli ortak değeridir. Bugün burada açılışını yapacağımız Atatürk Büstü, Atatürk’ün fikirlerinin nesilden nesile aktarılmasına katkı sunacaktır. Atatürk’ü gören, onun ilkelerini öğrenen öğrencilerimiz onun ışında ilerleyeceklerdir.” Diye konuştu.

“TALEBİMİZ REDDEDİLDİ”

Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise konuşmasında yerel yönetim olarak ellerinden geldiğince Mehmet Elfide ismini yaşatmaya çalıştıklarını söylerken, “Meydan projesi kapsamında Mehmet Elfide Erdegül okulunun yerini aynı isimle 3 tane okul yapmak kaydıyla Milli Eğitim Müdürlüğü’nden talep ettik. Bu talebimiz maalesef reddedildi. Biliyorsunuz ülkemizin en büyük sorunlarından bir tanesi trafik sorunu, müfettişlerinde olumlu raporu olmasına rağmen isteğimiz reddedildi. “ dedi.

“ESERLERİ SONSUZA DEK YAŞAYACAK”

Konuşmasının son bölümünden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükranla anan Mandalı, “Mustafa Kemal Atatürk ve Onun eserleri bizler var oldukça sonsuza dek yaşayacaktır” dedi.

ÇYDD Gazi Osman Paşa Şubesi Başkanı Özge Çamcı’ya Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant tarafından plaket takdim edilmesinin ardından, protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesilerek büstün açılışı gerçekleştirildi.

mehmet_elfide_erdegul_bust1 mehmet_elfide_erdegul_bust