Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında sülfürik asit transferi yapıldığı esnada reaksiyon meydana geldi. Reaksiyon sonucu asitin çevreye yayılması nedeniyle 9 işçi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, Olay saat 19:30 sularında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi 1. Sokakta faaliyet gösteren bir tekstil firmasında meydana geldi. Sülfürik asit transfer esnasında meydana gelen reaksiyon sonucu üzerlerine sülfürik asit sıçrayan işçiler Birol D., Yılmaz G., Nasır A., Hamza Ü.,  Nesimi B., Hüseyin T., Vedat K., Şerafettin A. ve Veysel B. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve UMKE ekipleri sevk edilirken, kazada yaralananlar Çerkezköy ve Çorlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan da olay yerine gelerek kaza hakkında yetkililerden bilgi aldı.

“TANK YARILDI, REAKSİYON OLUŞTU”

Kaza sonrası Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü bir basın açıklaması yaparak kamuoyunu bilgilendirdi. ÇOSB’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. ''19.10.2017 tarihinde saat 18.06 sularında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir tekstil işletmesinde, asit tankının dolumu esnasında, asit tankının yarılması sebebiyle, tankın içindeki asit çevreye yayılmıştır. Asitin çevreye yayılması esnasında 3 fabrika çalışanının vücudunda yanıklar oluşmuştur. Bu 3 kişi hastaneye kaldırılmış olup, tedavileri devam etmektedir. Olayın ilk yaşandığı andan itibaren Bölge Müdürlüğümüze ait itfaiye ekipleri tarafından gerekli müdahale yapılarak olay kontrol altına alınmıştır. Konuya ilişkin Bölge Müdürlüğümüz ve firma yetkilileri tarafından tatbikat yapılmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur''